![]() |
|
|
|
|
#1 | ||||||
|
Uzman Üye
Tesekkür: 627
164 Mesajina 386 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Kul »»» Allah arasında aracı yoktur. Okları koydum ki karıştırmayın. Bir kulun Allaha/hidayete ulaşmasına peygamberin dahi bir yardımı olamaz. Kul Allaha ulaşmayı kendisi bulmalıdır. Bu ise ameller ile olur. Kestirme yoldan zengin olmak isteyenleri kandırmak için şeytan nasıl piyangoyu icad etmişse kestirme yoldan hidayeti düşleyenler için de İblis bu tip tarikatler/yollar icad etmiştir. Halbuki Allaha yaklaşmanın yolu takvadır. Nasıl takvalı olunacağı ise Kuran'da detaylıca açıklanmıştır. Zaten takip edilecek taklit edilecek ilme sahip biri bulmak isteseniz önce onun hidayette olup olmadığına emin olmak gerekir. Kuran'da ise Allah kimsenin hidayette olup olmayacağına emin olmaması bunu kendisininden başkasının bilemeyeceğini söyler. Alıntı:
Orada benim anladığım Allahın hoşnut olacağı bir şey yapmak için sürekli "fırsat kollamak" ve bunları yapmak üzere sürekli gözü açık olmaktır. Orada da zaten bir savaş durumu örnek olarak veriliyor yani "Allah yolunda cihadı da Allaha ulaşmak için fırsat olarak kullanabilirsiniz" deniyor gibi geldi bana. Yani bir amel söz konusu bir insan değil. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
||||||
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 18
39 Mesajina 55 Tesekkür Aldi
Alıntı:
selametle |
|
|
|
|
| ebu Maruf Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Miralay (6. January 2011) |
|
|
#3 | ||
|
Uzman Üye
Tesekkür: 627
164 Mesajina 386 Tesekkür Aldi
Alıntı:
Alemlerin efendisi olan Allah'ım beni kovulmuş şeytandan daha da uzaklaştırsın. Allah doğru yolu amaçlayanlarımızı ve kendisini rehber edinenleri doğru yoluna iletsin. Ondan daha güzel rehber, ondan daha iyi veli olabilir mi? Konu Anonymous tarafından (6. January 2011 Saat 10:02 PM ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
| Anonymous Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Miralay (7. January 2011) |
|
|
#4 | |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 18
39 Mesajina 55 Tesekkür Aldi
Alıntı:
)))Rabbim onun vesveselerinden ve şerrinden seni korusun |
|
|
|
|
| ebu Maruf Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Anonymous (7. January 2011) |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| demektir, himmeti, şeyhlerin |
|
|