Tekil Mesaj gösterimi
Alt 2. May 2011, 06:11 AM   #9
FEDAKARADAM
Uzman Üye
 
FEDAKARADAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Dec 2010
Mesajlar: 418
Tesekkür: 51
95 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
FEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud of
Standart

Alıntı:
Miralay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selamlar
Herşey hoş güzel de; güzelliği parantez içindeki (kadar) ifadesi bozmuş.

Bırakın inananlar, inancına göre çarşaf,burka,türban,...vs. giysinler. İsterse başı açık dolaşsınlar. Herkes Kur'andan anladığı oranda sorumlu tutulacaktır.
En güzel cevabı yine Kur'an veriyor. "En güzel giysi takva giysisidir." diye...
Yeter ki, din simsarlarının elinde oyuncak olmayasın. Din adına yapılan dayatmalardan bıktık, usandık artık. İslam'ın tüm sorunları bitmiş te tek sorun türban kalmış. Vay güzel dinim vay!

Geçen cumartesi, komşumun düğününe davetliydim. Herkes türbanlı. Saçının telini bile göstemeyecek şekilde başlarını örtmüşler. Ama heyhaaat! vücutlarında belli olmayan uzuvları yok. Bir de kırıta kırıta oynuyorlar. Açıkçası giyinik çıplaklar.
Vebali günahı bana... Ben Kur'andan böyle anlamıyorum. Ben Nur suresi 31.ayette saç telini değil, dekolteleri örtün diye anlıyorum. Ve yine Kur'andan anlıyorum ki; çarşaf,burka falan da emredilmiyor. Cenab-ı Allah dileseydi, bunun adını açık ve net olarak koyardı önümüze ve "bu şekilde örtünün" derdi. Ama dememiş. Herkes örfünce,adetince nasıl giyinilmesi gerekiyorsa, o şekilde giyinsin dercesine serbest bırakmış. Cinsel istismarın olmadığı yörelerde bunların ehemmiyeti bile yoktur. Yine tekrarlıyorum ki; en güzel elbise takva elbisesidir.

Selametle
Alıntı:
Geçen cumartesi, komşumun düğününe davetliydim. Herkes türbanlı. Saçının telini bile göstemeyecek şekilde başlarını örtmüşler. Ama heyhaaat! vücutlarında belli olmayan uzuvları yok. Bir de kırıta kırıta oynuyorlar. Açıkçası giyinik çıplaklar.
Ben de düğünlerde bunun gibi kıtıyan kızları görüyorum ama böyle kadınlı erkekli düğünlere katılşmıyorum.Türkiyemizde ki bir çok kadın ve kızlarımız tesettürün nasıl olacağını bir türlü öğrenemediler.Erkeklerin gözleri önünde oynaşmaları tesettüre bile yakışmaz.İslami ahlaka sahip olmadıkları müddetçe, kapanmalarının hiçbir faydası da yoktur. Alimlerimizin tesettürle ilgili eğitim ve seminerler vermesi kaçınılmazdır.Bu husus çok önemlidir.Türkiye genelinde büyük çapta konferanslar verilmelidir.Resmi olarak diyanet işleri bu meseleye el atmalıdır.Yapamayacaklarsa diğer profesör alimlerimiz harekete geçmelidirler.
__________________
Ya İslam'la yükselir, Ya inkarla çürürsün.. Bu yol mezarda bitmiyor, gittiğinde görürsün!...(NECİP FAZIL KISAKÜREK)
FEDAKARADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
FEDAKARADAM Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (2. May 2011)