Tekil Mesaj gösterimi
Alt 8. February 2010, 10:30 AM   #8
müslümanlardan
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: Jan 2010
Mesajlar: 207
Tesekkür: 30
72 Mesajina 144 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
müslümanlardan has much to be proud ofmüslümanlardan has much to be proud ofmüslümanlardan has much to be proud ofmüslümanlardan has much to be proud ofmüslümanlardan has much to be proud ofmüslümanlardan has much to be proud ofmüslümanlardan has much to be proud ofmüslümanlardan has much to be proud of
Standart

Halkı İSLAM dini inananlarından oluşan hiçbir devlette YÖNETİCİLER ne yazık ki,KUR’AN’IN ilkelerine göre değil kendi istek ve ihtiyaçlarına göre -KENDİ deyimlerince KULLARINI;TEBALARINI - yönetmişler yaptıklarının uygunluğu ile ilgili FETVA almaktan da geri kalmamışlar ve SALTANATLARINI sürdürmüşlerdir. KUR’AN’ın açık hükümlerine rağmen saltanatına karşı engel oluşturacağını hissettiği en yakınlarının (baba,kardeş,amca vb) bile hayatlarını ortadan kaldırmaktan çekinmemişlerdir.

İnsanlar binkusur yıldan beri ilk defa TÜRKİYE CUMHURİYETİ’n de YÖNETİCİLERİN KULU ve TEBASI olmaktan çıkarılarak İnandığı ALLAH’ın KULU ve içinde yaşadığı devletin kanunları önünde eşit yurttaşları olmuşlardır. (KUR’AN’a göre olması gereken de bu değil midir? Üstünlük sadece TAKVAda değil midir?)

TÜRKİYE CUMHURİYET’inin kurucuları ki, DİNDEN aldığını ileri sürerek KUTSALA bürünüp kendi heva ve hevasını İLAH edinenlerden oluşacak YÖNETİMİN oluşmasını engellemek için LAİKLİK denilen bir ilkeyi ANAYASASINA koyarak bu yolu tıkamışlardır. [DOST1 ALINTI.]
DOST1 KARDEŞE SAYGILAR,

Halkı İSLAM dini inananlarından oluşan hiçbir devlette YÖNETİCİLER ne yazık ki,KUR’AN’IN ilkelerine göre değil kendi istek ve ihtiyaçlarına göre -KENDİ deyimlerince KULLARINI;TEBALARINI - yönetmişler.

Burda gerçektekten sizinle hemen hemen hemfikirim,ebubekr,ömer,osman,ali,
dönemi hariç.Evet bunlarda hatalı veya eksiklikleri olmuştur ve bundan dolayıda hesaplarını[cevaplarını] kendileri verecektir.

İnsanlar binkusur yıldan beri ilk defa TÜRKİYE CUMHURİYETİ’n de YÖNETİCİLERİN KULU ve TEBASI olmaktan çıkarılarak İnandığı ALLAH’ın KULU ve içinde yaşadığı devletin kanunları önünde eşit yurttaşları olmuşlardır. (KUR’AN’a göre olması gereken de bu değil midir? Üstünlük sadece TAKVAda değil midir?)[dost1 alıntı].gerçekten buna siz inanıyormusunuz yani kurulan türkiye cumhuriyetinin kanunları önünde insanlar eşitmiydiler.türkiye cumhuriyetinin kurucusuda insanları osmanlı tağutundan kurtarıp KENDİ TAĞUTLUĞUNA HİLE VE CEBREN TÜRLÜ OyUNLARLA VE KURANIN BAZI KAVRAMLARINI TEVİL VE TAKİYYE EDEREK insanları kendine kul etmiş.Karşı gelenleride hapsedip astırmıştır.MEHMET AKİF ERSOYUN[KİTAPLARINA BAKIN VE ATATÜRKÜN NUTUK KİTAPLARINDA BUNU NET GÖRE BİLİRSİNİZ]

TÜRKİYE CUMHURİYET’inin kurucuları ki, DİNDEN aldığını ileri sürerek KUTSALA bürünüp kendi heva ve hevasını İLAH edinenlerden oluşacak YÖNETİMİN oluşmasını engellemek için LAİKLİK denilen bir ilkeyi ANAYASASINA koyarak bu yolu tıkamışlardır. [DOST1 ALINTI.]

Kardeş İSLAM DİNİNDE DEVLETLE DİN AYRILMAZ,VE EN ÖNEMLİSİDE,DİN DEVLETİN EGEMENLİĞİNDE DEĞİL,DEVLET DİNİN EGEMENLİĞİNİ KABUL ETMESİ İSLAMIN OLMASSA OLMAZIDIR.

Bari sizin gibi kuranla içiçe olan biri laikliğin İSLAMDA OLDUĞUNU SÖYLEMEMESİ LAZIM.

Birde islamda islamı kabul etmeyene evet zorlama yoktur,ama FİTNE ÇIKARMAMAK ŞARTI İLE.
İSLAMI KABUL EDENDE İSLAMIN BÜTÜN HÜKÜMLERİNİ,GÜCÜ NİSBETİNCE AYETİNİN İSTİKAMETİNDE HEPSİNİ YEPMAK ZORUNDADIR.

NOT.Konu uzun ama kılavyeden bu kadar yazıla biliniyor.SAYGILAR.
VE ZATEN YENİ YENİ ÇIKAN KAVRAMLARA YÜKLENEN MANALAR YÜZÜNDEN AYRIŞMALAR GURUPLAR ,HİZİPLER OLUŞUR,VE OLUŞMUŞTUR.

VE BU AYRIŞMALARA GURUPLARA KARŞIDA ŞU ŞEKİLDE DAVRANMAK LAZIM KANAATİNDEYİM,
ENAM.159. Şu dinlerini parça parça edenler ve kendileri de grup grup ayrılmış olanlar var ya, (senin) onlarla hiçbir ilişiğin yoktur. Onların işi ancak Allah’a kalmıştır. Sonra (O), yapmakta olduklarını kendilerine haber verecektir.
müslümanlardan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla