Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22. October 2009, 08:53 PM   #2
mavera
Uzman Üye
 
mavera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Sep 2008
Mesajlar: 126
Tesekkür: 43
65 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 16
mavera is on a distinguished road
Standart

Yukarıdaki yazıda zihinsel ve mali yönü olan salata odaklanıp, aklıma takılanları sormak istiyorum:

1. Yapısı : Salatın topluluk ile bir araya gelerek uygulanan yapısından bahsediliyor. Bu çerçevede, ideal durumda, Kuran'ın emrettiği salatın sadece camilerde / toplanma alanlarında uygulanabileceğini, evde fiziksel namaz / niyaz yapılabileceğini ancak bunun Kuran'da emredilen salatın karşılığı olmadığını söyleyebilir miyiz?

2. Zamanlama : Yazıda üç vakit beş vakit olarak geçmesini vaktin öneminden çok içeriğin önemi açısından ele aldım. Güneşin fiziksel ışıklarına sıkı sıkıya bağlı kalındığında, sabahın 04:30'unda bu toplantının yapılması mali boyut / eğitim - zihinsel boyut ya da sorun çözmek konusunda ne derece etkili olur kafamda oturmuyor. Saatin olmadığı bir toplumun Kuran'da bahsedilen vakitleri bu şekilde yorumladığı ve kullandığı düşüncesinden yola çıkarak, ortalama bir toplum ferdi için gün başı - gün sonu vakitleri olarak algılanması ve salatın toplumca bu şekilde uygulanması mümkün müdür?

3. Şekil : Sonuca dönük bir uygulama olarak salatın şeklinin serbest olduğu, salat içinde gerçekleştirilen fiziksel namaz / niyazın, bildiğimiz ayakta durmak - eğilmek - secdeye varmak olarak, diğer detaylarından arındırılmış şekliyle üç hareketle gerçekleştirilebileceği söylenebilir mi?

4. Dil : Topluluğun kendi aralarında sonuca dönük bir uygulama olarak kullanacakları salatın dilinin de doğal olarak o topluluğun dili olması gerektiği açık gözüküyor.

5. Abdest : Kuran'da belirtilen abdestin, eklemeler olmadan Kuran'ın belirttiği hali ile, salat toplantısına gelinmeden uygulanması gerektiği, tek başına evde yapılacak namaz / niyaz faaliyetinde bunun gerekli olmadığı söylenebilir mi?


Görüş bildiren olursa sevinirim, teşekkürler.
mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla