Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19. June 2015, 07:47 PM   #2
Saadettin Sipehsalar
Katılımcı Üye
 
Saadettin Sipehsalar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2015
Mesajlar: 43
Tesekkür: 5
18 Mesajina 19 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
Saadettin Sipehsalar has much to be proud ofSaadettin Sipehsalar has much to be proud ofSaadettin Sipehsalar has much to be proud ofSaadettin Sipehsalar has much to be proud ofSaadettin Sipehsalar has much to be proud ofSaadettin Sipehsalar has much to be proud ofSaadettin Sipehsalar has much to be proud ofSaadettin Sipehsalar has much to be proud of
Standart

Ayların en şereflisi, Allah'ın Kur'an'ı bizimle tanıştırdığı bu yüce ve mübarek ayın, başta esir ve işgal altındaki İslâm yurtları olmak üzere tüm inananlara hayırlar ve esenlikler getirmesini yüce rabbimizden niyâz ediyorum.

Üstadım bu güzel yazınız için teşekkür ederim.
Haluk ağabeyin de buyurduğu gibi bu müstesna ayı, rabbimizin öngördüğü bir şekilde, bolca tefekkür, tezekkür ve nafile ibadetler ile taçlandırmalıyız. İbadetlerimizi yalnız ve yalnız rabbimizi özgüleyerek yapmalıyız.

Yıllardır olduğu gibi bu Ramazan'da da televizyon kanallarında mankıbevi olarak hurafe ve bidat anlatan ve inananları Hanif bir müslüman olmaktan ve Allah'ın yüce kitabından uzaklaştıran din tüccarlarına fırsat vermemeliyiz. Mümkün olduğu kadar çevremizde bu tarz programları takip eden insanları uyarmalıyız. Eminim ki Allah katında yaptığımız bu uyarıların bir karşılığı muhakkak vardır. Ecrimiz rabbimizden...

Belirtmek istediğim bir diğer husus, Haluk ağabeyin de değindiği gibi Ramazan'ın ve Oruç'un özü Bakara suresi 187. ayettir. Diyanet İşleri Başkanlığın'ın yıllardır değişmeyen yanlış tutumuna karşı biz Allah'ın emrettiği şekilde orucumuzu elbet tamamlayacağız. Bilhassa bu konuda herkesin dikkatli olmasını temenni ediyorum. Bu mevzu üzerinde yıllardır bilimsel/akademik çalışmalar yapan Prof. Dr. Abdülazziz Bayındır ve Süleymaniye Vakfı'nın takip edilmesini öneriyorum. Vakfın internet sitesi üzerinden her il için oluşturulmuş mizana uygun imsakiyeleri edinip, Bakara suresi 187. ayette öngörüldüğü gibi doğru bir şekilde sahurunuzu yapabilirsiniz.

Esenlikler
Saadettin Sipehsalar
Saadettin Sipehsalar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla