Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13. March 2013, 08:21 AM   #9
bartsimpson
Super Moderator
 
bartsimpson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2012
Mesajlar: 963
Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
bartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud of
Standart

Alıntı:
aorskaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selamun aleyküm,

Rabbimizin bize çok yakın olmasını hatırlarsak, ona ulaşmak için, frekansa ihtiyaç olmayacağını, dilememizin yeteceğini görürüz.

Frekans iletişimi yaratılanlar için geçerli olup, rabbimizin bizi görmesi, duyması, bilmesinden; (bizim arkamızda, önümüzde, gizlediğimizde dahi bildiğini aklımıza getirirsek) onun duyması için ille de ses/titreşim ihtiyacı olmadığını görürüz.

Hiç bir şeye ihtiyaç duymayan rabbin "samet" sıfatını hatırlarsak, hiç ses çıkarmadan, yani içimizden edeceğimiz duaları da işiten bir rabbi kavrayarak, frekans yada başka maddi/somut etkenlere gerek kalmayacağını görürüz.

Rabbimizin cevaplarını ise yine frekans şeklinde beklemememiz gerektiğini yukarıda alıntıladığım ayetleri tekrar inceleyerek görebiliriz.

Mavi ile boyadığım kısımlarda duanın kabul edildiği belirtildikten sonra cevaplarının ille de bizim işiteceğimiz şekilde bir onaylama sözü ile olmayıp, istenilenin gerçekleştirilmesi ile verildiğini görüyoruz.

Bu halde frekans iletişim, rab ile iletişimde gerekli değildir.

saygılarımla...
aorskaya
Sevgili aorskaya

çok basit bir ifade...

kulaklarımız var ve çevremizdeki tüm sesleri duyuyoruz değilmi???

peki hangisini dinliyoruz???

yada hangisine cevap veriyoruz???
__________________
"Hayat bugündür. Emin olduğun tek hayat. Onu en iyi şekilde yaşa."
bartsimpson isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla