Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11. March 2013, 11:06 AM   #1
bartsimpson
Super Moderator
 
bartsimpson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2012
Mesajlar: 963
Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
bartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud of
Standart Allah'ın kulları ile haberleşme frekansı nedir?

Oğlumla pazar günü konuşurken ilginç bir konuya parmak bastı.

İnsan kulağı 20-20000 Hertz aralığındaki sesleri duyar.

20 Hertz altındaki sesler infrasonik sesler olup insan kulağına zararlıdır.

20000 Hertz üstü sesler ultrasonik sesler olup yan etkisi olmadığından tıp alanında kullanılır.

Ayrıca bu frekans aralığının üstünde kalan sesler, dış kulak tarafından işitilememekle beraber, iç kulakta gerçekleşen titreşimler beynimize aktarılır.
Bir diğer deyişle ortalama insanın işitme aralığının üstünde kalan sesleri, iç kulağımız algılar ve anlamlandırır.

Hertz; frekans birimidir. Frekans; birim zamandaki (sn.) titreşim sayısı.

Bunlardan bahsettikten sonra aklıma şu geldi....

Bakara (30) Hani, Rabbin meleklere, "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti. Onlar, "Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni zikir ve takdis ediyoruz." demişler, Allah da, "Ben sizin bilmediğinizi bilirim" demişti.

Al-i İmran (41) Zekeriya, "Rabbim! bana bir alâmet ver" dedi. Allah da şöyle dedi: "Senin için alâmet, insanlarla üç gün konuşamaman, ancak işaretleşebilmendir. Ayrıca Rabbini çok an, sabah akşam zikir et."

Hicr (98) O halde Rabbini hamd ile zikir et ve secde edenlerden ol.

Nur (37) Allah'ın, yüceltilmesine ve içlerinde adının anılmasına izin verdiği evlerde hiçbir ticaretin ve hiçbir alış verişin kendilerini, Allah'ı anmaktan, namazı kılmaktan, zekatı vermekten alıkoymadığı birtakım adamlar buralarda sabah akşam O'nu zikir ederler. Onlar, kalplerin ve gözlerin dikilip kalacağı bir günden korkarlar.

Nur (41) Göklerde ve yeryüzünde bulunan kimselerle, sıra sıra kuşların Allah'ı zikir ettiğini görmez misin? Her biri duasını ve zikirini kesin olarak bilmektedir. Allah onların yapmakta olduğu şeyleri hakkıyla bilendir.

Furkan (58) Sen, o ölümsüz ve daima diri olana tevekkül et. O'nu her türlü övgüyle yücelterek zikir et. Kullarının günahlarından hakkıyla haberdar olarak O yeter!

Sad (19) Kendisiyle birlikte zikir etsinler diye biz, dağları ve toplanıp gelen kuşları Dâvûd'un emrine verdik. Onların her biri Allah'a yönelmişlerdi.

Zümer (75) Melekleri de, Rablerini hamd ile zikir edip yücelterek Arş'ın etrafını kuşatmış halde görürsün. Artık kulların arasında adaletle hüküm verilmiş ve "Hamd âlemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur" denilmiştir.

Vakıa (74) O halde, O yüce Rabbinin adını zikir et.

Vakıa (96) Öyleyse yüce Rabbinin adını zikir et.

Haşr (24) O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah'tır. Güzel isimler O'nundur. Göklerdeki ve yerdeki her şey O'nu zikir eder. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Kalem (29) Onlar, "Rabbimizi zikir ederiz (yüceltiriz). Şüphesiz biz zalim kimseler imişiz" dediler.

Yaratılmış her varlık Allah'ı zikir halindedir. En küçük parçasından, en büyük parçasına kadar her biri bir frekansta titreşim yayar.

Ses'te bir frekansa sahiptir.

Yani dua... "gizliden yada açıktan" yaptığımız dua...

Aşağıdaki ayetlerde, Allah kendisine yapılan duayı işiten ve cevap veren olduğunu söylüyor. Yani "duyuyor" ve "geri bildirim" yapıyor.

DEMEK Kİ ALLAH'IN KULLARINI VE TÜM YARATTIKLARINI DUYDUĞU VE ONLARA CEVAP VERDİĞİ FREKANSLAR VAR...

Bakara (186) Kullarım, beni senden sorarlarsa, gerçekten ben yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O halde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler.

Mümin (60) Rabbiniz şöyle dedi: "Bana dua edin, duânıza cevap vereyim. Bana kulluk etmeyi kibirlerine yediremeyenler aşağılanmış bir halde cehenneme gireceklerdir."


Peki aşağıdaki ayetlerde bahsedildiği üzere, söz konusu kişilerden olabilmek ve duaların kabul edilmesini sağlayabilmek için, Allah ile hangi frekanstan haberleşmemiz gerekir ki hem sesimizi duyuralım, hemde cevap alalım.

Yunus (89) Allah da, "Her ikinizin de duası kabul edildi. Öyleyse dürüst olmakta devam edin ve sakın bilmeyenlerin yolunda gitmeyin" dedi.

Yusuf (34) Rabbi onun duasını kabul etti ve kadınların tuzaklarını ondan uzaklaştırdı. Şüphesiz ki o, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

Enbiya (76) Nûh'u da hatırla. Hani o daha önce dua etmişti de biz onun duasını kabul ederek, kendisini ve ailesini o büyük sıkıntıdan kurtarmıştık.

Enbiya (84) Biz de onun duasını kabul edip kendisinde dert namına ne varsa gidermiştik. Tarafımızdan bir rahmet ve kullukta bulunanlar için de bir ibret olmak üzere ona ailesini ve onlarla beraber bir mislini daha vermiştik.

Enbiya (88) Biz de duasını kabul ettik ve kendisini kederden kurtardık. İşte biz mü'minleri böyle kurtarırız.

Enbiya (90) Biz de onun duasını kabul ettik ve kendisine Yahya'yı bağışladık. Eşini de kendisi için, elverişli kıldık. Onlar gerçekten hayır işlerinde yarışırlar, umarak ve korkarak bize dua ederlerdi. Onlar bize derin saygı duyan kimselerdi.

Saffat (75) Andolsun, Nûh bize dua edip seslenmişti. Biz ne güzel cevap vereniz!

Yorumlarınızı bekliyorum....
__________________
"Hayat bugündür. Emin olduğun tek hayat. Onu en iyi şekilde yaşa."
bartsimpson isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
bartsimpson Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
Barış (7. May 2013), Miralay (12. March 2013)