Tekil Mesaj gösterimi
Alt 6. November 2012, 12:44 PM   #6
aorskaya
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 933
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 16
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough
Standart

Alıntı:
seckin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Uydurulmuş denilen mucizeleri o zaman kim çıkarttı. Bütün insanların dilinden diline dolaşan bu mucizeleri kimler ne amaçla çıkabilir.Dinsel kaynaklarda olması yeterli değil mi?
Dİnsel kaynak!

Dinin, muhammed peygamberimiz yaşarken iki kaynağı vardı. Kuran ve muhammed peygamberin hadisleri, ancak vefatından sonra ve şu anda ise tek kaynak olarak kuran vardır.

Adına "Sahih" de dense, hadis rivayetlerine ilişkin kaynaklar dinin kaynağı değildir. En fazla din adına yapılmaya çalışılan açıklamalar derlemesidir. Bu derleme deyimi bile, uyduruk, saçma, iftira rivayetleride barındırması nedeniye fazla olmaktadır.

İnsanların dilinde dolaşan bu mucize ve daha bir çok yalanları, güya peygamberi övmeleri bahanesiyle, peygamberler arasında ayrım yapmaması gereken müslümanların bu yolla peygamberlere imanlarını zayıflatmak isteyen şeytan dostlarının çıkarıp, yaydığını söylemek gerekir.

Bazı cahil kardeşlerimiz, muhammed peygamberi yüceltmek adına, bu asılsız sözleri kabul etmekte sakınca görmemişlerse de en azından kuranda anlatılmayan hatta aksine peygamberlere aralarında ayrım yapmadan iman etmeleri istenmesini dikkate almadıklarından kitaba ve peygamberlere iman konusunda zaafiyet sergilemişlerdir.

selamlar,
aorskaya
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
aorskaya Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
berru (11. March 2013), Miralay (6. November 2012), sevginur (8. November 2012)