Tekil Mesaj gösterimi
Alt 5. November 2012, 11:17 PM   #14
aorskaya
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 933
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 16
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough
Standart

Alıntı:
raven Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili aorskaya,

Milliyetçilik ve Ulusalcılık arasındaki çizgi ince değildir.Aralarındaki fark everest dağı kadardır.Kutsalları farklıdır.

Hadis i kutsiye inanmıyorum.Kaldı ki bunu bahçelinin dile getirmeside benim için bir şey ifade etmiyor.

Türk İslam ülküsünü en azından gerçekleştirilebilir olarak görüyorum.Bu ülkünün gerçekleşmesi için Türki ve müslüman olan milletlerin bir arada yaşamasıda gerekmez ayrıca.
Türk İslam ülküsünde her ne kadar sahada aksini gözleyebilsekte teoride ırkçılığın zerresi yoktur.Bir Millet tarihi boyunca büyük işler yapmaya muktedir olmuşsa en azından övülmeye layık olduğunu ve daha başarılı işler yapabilecek güçte olduğunu düşünürüm.

Dua konusuna gelince ;İnsanlar Allah ım bana 1967 ford mustang nasip et diye dua ediyorsa pekala bunun içinde dua edebilir.
Sevgili raven kardeşim,

İnsanları birbirine bağlayan en önemli unsur inançlarıdır. Aynı inancı paylaşmadıkları bir konuda insanlar bırakalım aynı milliyetten olmayı, özkardeş bile olsalar birarada kalamazlar.

Sizin, "ulusalcılık ile milliyeçilik arasında var dediğim ince çizginin", ince oluşuna ilişkin itiraz etmenizi, ulusalcılık anlayışının milliyetçilik anlayışın sahip olduğu çoğu değerlere sahip olmaması nedeniyle arada kalın çizgi vardır sözünüzü onaylasam da, milliyeçiliği de gereksiz ve yanlış bulduğumdan, bu nedenle aradaki çizgiyi ince tuttuğumu belirtmek isterim.

Önce, milliyetçiliğin bir tarifi yapılırsa, bunun zorunluluk olmadığı hemen anlaşılır.

Kaldıki, cahil dönemlerinde en ileri saflarda yer alan bir milliyetçi ülkücü olan ben, şahsi tecrübelerime dayanarakta rahatlıkla söyleyebilir ve ispatlayabilirim.

İnsanların mutlu, rahat yaşamaları için önce insan olduklarını kabul ederek bir araya gelebilmeleri yeter. Birde nasıl olursa olsun, aynı inançtan olanların bir arada olması becerilirse o zaman toplum ideal toplum olur.

Yoksa, "ben ne mutlu türküm" diyemiyorum artık... (Kısaca özetlemeye çalışacağım...) Çünkü, bir yerlerde her türlü eğlenceye dalmaktan yorgun düşen Türkler varken, aynı anda bunların hiç de umursamadığı, dert etmediği, pazar yerlerinden, çöp kutularından, ekmek, sebze, meyve artıklarıyla yaşayabilmek için bitkin düşen Türkler vardır.

Ben şimdi, bu karşıtlığı, tezatı göremeyen, yada gördüğü halde umursamayanların kimiğinin de Türk olmasını göz ardı edip, Ne mutlu Türk'üm diyene diyebilirmiyim?

Yada, cafe-barlarda 10.yıl marşları söylemekten başka özellikleri olmayan Türkler olduğunu da görerek, ne mutlu Türküm diyene diye kendimi kandırmalımıyım...

İslamı doğru anlamak koşuluyla islam birliği tüm insanları kucaklayan yegane sistem olabilir. Buna, Türk yada başka üstün ırk! karıştırmaya gerek yoktur. Ama, islamdan olanlar, daha bir forumda bile, üstelik dinden konuşup paylaşmayı beceremiyorlarsa, şikayet etmeye hakları olmadığını bilmeli, kendilerini düzeltip gerçek anlamda kurana göre yaşayan bireyler ve toplum olmadıkça hesap gününde karşılacağı karneye hazır olmalıdır.

selamlar,
aorskaya

Konu aorskaya tarafından (5. November 2012 Saat 11:22 PM ) değiştirilmiştir.
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
aorskaya Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
raven (5. November 2012)