Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18. September 2012, 12:44 AM   #29
galipyetkin
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: Sep 2011
Mesajlar: 1.458
Tesekkür: 105
574 Mesajina 958 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
galipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud of
Standart

Bu sitede bir yazımızda şöyle yazmışız:

Umre kelimesine baktığımızda, ''El Umru'' (kıraatı ile)=mescid, havra, manastır'ı buluruz. Bu ifadeler binayı-yapıyı değil, oranın toplumlarını, ümranı, yani sosyolojik ve toplumsal yaşamı ifade eder ki, bu da bir tür yaşam tarzını gösterir. Yani (umre, ömür boyu mânâsına da geldiğinden) böyle bir topluma, bir yere (havra, manastır, mescid gibi yerlere; Mekke gibi Kariyelere) bağlı olarak-toplu ikamet ederek yaşam boyu tam dayanışmalı, mülkün ve mülk kavramının ''servet-şeref-tahakküm'' unsurlarının da kollektif kullanılması, kollektif üretim ve tüketim tarzı. Al'i imran suresi de böyle bir havra hayatını (havra ailesini yani aile olarak tanımlanan havra toplumunu) anlatmakta.

Biliyoruz ki "hac ziyareti" diye ifade edilen ise çarpıtmadır; çünkü HACC ziyaret değil ilk günden, saçın tıraşına kadar (öğretilenleri tamamen öğrenene/öğretene kadar) süren bir Kur'an'dan delillere/ayetlere dayanan bilgilenme,bilgilendirme/şuurlanma,şuurlandırma eylemidir.
Hacca gidilmez.
Hacc yapılır.


Tavaf ise mescid'il haram istikametinde/düzeninde kollektif bir yaşam süren ve kendileriyle anlaşma yapılan Mekke'de yaşayan o topluma yapılır ki yaşama usulleri yani orada uygulanan kollektif yaşam öğrenilsin.
Bu araştırma eylemi kısa tutulursa "hac", uzun uzadıya yapılırsa "umre" diye adlandırılır.

Umre güzel ahlâk ile yaşamı ve yaşamayı-yaşatmayı ömür boyu mamur etmektir; ki gören:''Hah..! İşte İslâm budur. Mutlaka bu toplum Allah'a teslim olan ve en güzel ahlak üzere olandır'' sözünü söyletecek şekilde yaşamaktır.

Öyle ise:

Hacc doğru şuurlanma,
Umre ise ideal yaşamdır.

Hacc güzel ahlâkın, doğru yaşamın ilmi,
Umre ise hayatın doğru planlanıp sistemleşmesidir.

Böylece ayetin birinci cümlesinin analizi benim yönümden bitmiştir.

Öyle ise gelelim sonraki kelimeye: ''Engellenir seniz'' kelimesine.

Engellenme Hacc için Mekke-Peygamber'e gidişin mi engellendiği?
Ve bu engellerin sebebi dış etkenler mi?
Yoksa kişinin kendisinden kaynaklanan iç güdüleri mi?

Lütfen doğru yanlış demeden Arabça bilenler cevaplamayı bi deneseniz! Biraz katkı verseniz!

Saygılarımla.
Galip Yetkin.

Konu galipyetkin tarafından (26. July 2021 Saat 12:08 PM ) değiştirilmiştir.
galipyetkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla