Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28. August 2012, 09:44 PM   #10
aorskaya
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 933
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 16
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough
Standart

Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Enfâl 25
Alıntı:

Susmazsanız, "gerçekten masum birini cealandıran bir Allah olduğunumu anlatabileceksiniz!"

O halde gerçekten susunuz, Masumu cezalandıran bir Allah'a ibadet etmek düşünülemez bile...

Allah'ın masumu, masum olmayanlardan ayırararak, masum olmayanları cezalandırmaya gücünün yeteceğini akıl edemediğinizi düşünün...

"Allah, hiç bir masumu cezalandırmaz" diyen benmi, yoksa "Allah, masumu da masum olmayanlar yanında cezalandırır" diyen sizmi?

Günaha girilmesin ama, hangimiz girmesin bunu okuyanlar bulur zaten...

selamlar
aorskaya

Bir de öyle bir fitneden sakının ki o, içinizden sadece zulmedenlere erişmekle kalmaz (umuma sirayet ve hepsini perişan eder). Biliniz ki, Allah'ın azabı şiddetlidir.

bu ayet yeterli gelir mi acaba?

Ben susuyorum, senle müzakere yaptıkca sen inatcılıkla daha da fazla dinden uzaklaşıyor, farkında olmadan hem ayetleri hemde gerçekleri redediyorsun.

saygılar.
Vay sevgili kardeşim vay halimize!

Sen şimdi enfal 25.ayetten rabbimizin masumları cezalandırdığınımı anlıyorsun?

İyi ama burada ne zalimlerin, nede masumların hemen cezalandırılması anlatımı yokki! Bu imtihandan, fitneden geçemeyenlerin sonradan cezalandırılacağı anlatımı vardır...

Bu ayette sadece, zalimlerin imtihana (zorluklara, kötülüklere, fitnelere) tabi tutulmadığı, zalimlerin yanında iman edenlerinde imtihana tabi olduğu, yani denendiği ve buna karşı uyanık, dikkatli olmak gerektiği, sakınmak gerektiği anlatımı vardır.


İmtihanla ceza ise aynı şey değildir kardeşim.

Ayete dikkat edersen, zalimlerle birlikte iman edenlere de; "fitne" yöneltmesini görürsün. Fitne; ceza değil, (kötülük, sınav için verilen musibet) imtihan aracıdır.

Şiddetli azap ise; "şedîdul ikâbi" olarak ayetin sonunda fitneden ayrı belirtilmiştir. Yani fitne ceza değildir.

Bu ayette bahsedilen ceza ise, imtihandan geçemeyenler için vardır... Diğer bir anlatımla, ayette cezanın çetinliğine dikkat çekilerek, sadece zalimlerin değil, iman edenlerinde, denendiğini bilerek kendilerine çeki düzen vermeleri istenmektedir.

Siz, helak edilen toplulukların içinden dahi, iman edenlerin peygamberlerle birlikte kurtarıldığını, geriye sadece azmışların helak edildiğini hatırlayın...

Siz, bayağı bir kavram karmaşası yaşıyorsunuz anlaşılan... Bana kalırsa biraz ara verip, dinlenin, sonra devam edin. Hatta, bana inanmıyorsanız, bir başka kardeşimizden bu ayetin yorumuyla ilgili yardım alın...

Yoksa daha da hata yapacaksınız...

saygılarımla...
aorskaya

Konu aorskaya tarafından (28. August 2012 Saat 09:48 PM ) değiştirilmiştir.
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla