PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anatürkler


kamer
26. September 2008, 02:26 PM
http://www.anaturkler.org/

Öğrencilerin dersleriyle ilgili yararlanabilecekleri güzel dosyalar olduğu gibi, Kuran meali ve nutuk üzerinde de çalışmalar yapılabilen bir site.


ANATÜRKLER
BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Atalarımız ön Türklerde eğitimin temeli; adalet, akıl, devlet ve kanaate dayanıyor ve önde gelen unsurlar; akıl, bilgi, dil ve konuşma olarak vurgulanıyor. (Kutadgu Bilig)

Her şeye, bilgi ile nüfuz edilebileceğini ifade eden ön Türkler, insanı da iki tür olarak kabul ediyor: “Öğreten ve öğrenen”. Bugün bu iki türe; “dinleyenler ve tüm çabalara destek verenler”i de ekleyebiliriz.

Bir sosyal sorumluluk projesi olan “Anatürkler” nedir?

Anatürkler, öğretenlerin ve öğrenenlerin çatısıdır.
Anatürkler, bilgiyi paylaşıma açanlardır.
Anatürkler; “bilgi ile donanmış bir toplum” isteyenlerdir.

Değerli öğretenler, öğrenenler, dinleyenler ve tüm bu çabaları destekleyenler

Anatürkler çatısı altında yapıları farklı ancak sonuç olarak bilginin olabildiğince çeşitli seviyelerde paylaşılması, aktarılması amacıyla hazırlanan iki ayrı internet sitesiyle hizmet vermeye çalışacağız:

www.kavramsitesi.org
www.temelim.org

Bu siteler hakkında ayrıntılı bilgiye, “Eğitim Hizmetleri” bölümünden ulaşabilirsiniz.

Kelime anlamı "okunacak şeyleri toplayan kitap" olan Kur'an'ın; “Kavrayışını bilgi ile derinleştir” ifadesini, Gazi Mustafa Kemal’in; “Toplumumuzun tümüne asgarî düzeyde de olsa bilgi verme” anlayışını insanlık erdemleri bağlamında alarak; bütün yapılanların idrakine hizmet etmek, aklı çalıştırmak, insanlığın yararına her türlü çalışmanın içinde olmak, barış, özgürlük ve düşünceyi korumak gibi değerleri tüm öğrenen ve öğretenlerle paylaşmak, bir zihniyet devrimine doğru az da olsa bir ışık yakabilmek “Anatürkler” in hedefleri arasında…

Bu çatı altında sıklıkla beraber olma dilek ve ümidiyle ve de saygılarımızla…

Anatürkler

Alıntıdır. (http://forum.kuranyolunda.com/forum_posts.asp?TID=3758)