PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok suyun yararı az


SARAH
13. May 2009, 09:18 PM
Çok suyun yararı azİngiliz uzmanlar, araştırmanın çok su içmenin sağlığa az yarar sağladığını göstermesine karşın düzenli olarak su içmekten vazgeçilmemesi gerektiğini söylüyor.
BeslenmeBBC’de yer alan habere göre Pennsylvania Üniversitesi tarafından yayınlanan bilimsel yayında atletler gibi efor sarf eden ve çok terleyenlerin bol su içmesi gerektiğini belirtiliyor. Ancak bol miktarda su içip toksinleri atmanın sağlık açısından yararlı olduğuna dair az kanıt var. Ancak Gıda Standartları Ajansı günde 6-8 bardak su içilmesini öneriyor.

Vücudun doğal yapısı susuzluk hissiyle uyararak su içmemizi sağlıyor ama bundan fazlasını içmek gerektiğine dair çeşitli görüşler de var. Su içmenin vücuttan toksinlerin atılmasını, baş ağrısının geçmesini, daha az yemek yemeyi ve cildin daha sağlıklı olmasını sağladığı iddia ediliyor. Journal of the American Society of Nephrology’de yayınlanan makalelerinde Dr. Dan Negoianu ve Dr. Stanley Goldfarb’a göre su kaybının zararına karşın bol miktarda suyun yarar sağladığına dair net bir kanıt yok.