PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hırka ve kıl tapınmacılığı


EVVAB_İNSAN
25. September 2008, 02:17 PM
HIRKA VE KIL TAPINMACILIĞI

YÜCE ALLAH en güzel şekilde HZ. RASÜLULLAH efendimizi övmüşken, HZ. KUR’AN’IN onay vermeyeceği HIRKA ve KIL tapınmacılığı görüntüleri verenler AKILLARI sıra HZ. RASÜLULLAH efendimize saygı göstermektedirler.

Camilerde HZ. RASÜLULLAH efendimizin sakalı diye bir sürü beze dolandırılıp, sarılmış kılları büyük bir tören havasında açıp, halka bu kılları öptürenler bu yazılarımızı okuduklarında elbette rahatsız olacaklardır.

Onlara göre bu KIL ve HIRKA öptürme törenleri RASÜLULLAH SEVGİSİDİR, HZ. RASÜLULLAH efendimize saygıdır. Ne yazık ki HZ. RASÜLULLAH efendimizin olduğu iddia edilen kılları DİNİ bir ibadet havasında insanlara öptürme faaliyeti hâlâ devam etmektedir.

HIRISTİYANLIĞI İKONLARINDAN dolayı kınayanlar, benzer hurafeleri DİNİMİZE kendileri sokmuşlardır.
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusunu löp löp yemeler…

Derleme; (UYDURULAN-DİN KUR'AN'DAKİ DİN. İstanbul yayınevi.)

TEBYİN
25. September 2008, 02:43 PM
Vahy gibi insan akıl proğramına en uygun proğramla muhatap olmak istemeyenlerin yapacağı da, kıl ve tüylerle uğraşmaktır netekim..
bu yüzden kaç adet kıllı baba, zilli baba, tüylü baba var dünya da belli değil..

hiiic
17. June 2010, 02:41 AM
batıl inanç da bir öğrenme çeşididir.

-klasik öğrenme teorilerine göre kişi maslowun köpekleri gibi bir koşulluyucuyla ve skinnerin güvercin ve fare deneyleri gibi edimsel olarak öğrenebilir.
-Bilinçsel düzeyde öğrenme gerçeklştirebilir. Bu keza kavramları bilinçl bir şekilde öğrenmeye denir. Maymunların sopayla kafes dışındaki muzu almasına örnektir. edimsel ve klasik öğrenmeyle birleştirilmiştir ve sosyal öğrenme teorisi ortaya atılmıştır.

ama bu konuyu ilgilendiren öğrenme teorisi şudur.
-Batıl İnanç; sonuçlara ilişkin nedenler arasında kurulan bağlantı bir geçeğe dayanmadığı zamanlarda ve kişinin neden sonuç ilişkisi arasında bağlantı kuramadığı zamanlarda gerçekleşir.
Kişi genellemeler yaparak aynı sonucu aalmak için hep aynı sebebi kullanır. Ama sebeple sonuç arasında bir ilişki yoktur.

Kılı bir kere alıp azına burnuna sürmüş birisinin başına kıldan bağımsız olarak harika harkulade şeler gelmiş olabilir. Ama kılı aynı sonucu almak için sürekli öpüp kucaklamak pek rasyonel değildir. işte bağlanan çaputların temelinde yatanda budur ve eğer bir kere bağımsız sebeplerden dolayı sonuç alınırsa aşırı derecede bağımlılık yapar. Tıpkı kumar gibi. daha fazla ilgi duyan olursa ekstra bilgilerde verebiliriz.