PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilmediğinin ardından gitme


EVVAB_İNSAN
25. September 2008, 01:47 PM
BİLMEDİĞİNİN ARDINDAN GİTME

…BU, AYETLERİNİ İYİDEN İYİYE DÜŞÜNSÜNLER VE TEMİZ AKIL SAHİPLERİ ÖĞÜT ALSINLAR DİYE SANA İNDİRDİĞİMİZ MÜBAREK BİR KİTAPTIR. Sad Suresi/29

…BİLMEDİĞİN BİR ŞEYİN ARDINA DÜŞME. ÇÜNKÜ KULAK, GÖZ VE KALP, BUNLARIN HEPSİ ONDAN SORUMLUDUR. İsra Suresi/36

Hz. KUR’AN'IN ALLAH'IN kitabı olduğunu anlayacak olan AKIL SAHİPLERİDİR. YÜCE ALLAH AKLIN İŞLETİLMESİNİ, DOĞRU YOLA varma yolunda İBADET olan bir faaliyet olarak takdim eder. Hz. KUR’AN'A göre bilinmeyen bir şeyin ardına düşülmemelidir. Atalarımızın bize ilettiği bir yapıyı, sırf atalarımız iletti diye kabul ve müdafaa etmek bu ayetle çelişir. Hz. KUR’AN'A göre her İMAN sahibi AKLETMELİDİR, YÜCE ALLAH'IN kitabını REHBER kabul etmek AKLETMENİN bir neticesi olacaktır.

Hz. KUR’AN, atalarımızın kabulleri yüzünden kabulleri oluşan sürüler olmamamızı istemektedir. Buna karşın, MEZHEPÇİ DİNİ yapıyı savunanlar birçok zaman AKLIN gereksizliği, AKLIN İMANLA ÇELİŞTİĞİ YÖNÜNDE Hz. KUR’AN'A TERS FİKİRLER İLERİ sürmektedirler.

Aslında buna şaşırmamak lazımdır. Yoksa uydurma MEZHEPÇİ yapılardaki AKILLA bağdaşmayan yüzlerce izah DİN diye nasıl YUTURULACAKTIR? Elbette ki AKIL reddedilerek. Kitleler öyle bir hale gelmiştir ki, ya AKIL reddedilip DİN kabul edilecek, ya da kişiler AKLINA sahip çıkıp DİNİ reddedeceklerdir. Bu yazılarımızın amaçlarından biri de kitlelere bu iki şık arasında sıkışmadıklarını, DİN diye YUTURULAN MEZHEPLERİN DİN olmadığını, gerçek DİNİ yalnız ve yalnız Hz. KUR’AN'IN temsil edebileceğini ve bu DİNİN AKILLA ÇELİŞMEDİĞİNİ Göstermektir.

Hz. KUR’AN, YÜCE ALLAH'IN VARLIĞININ DELİLLERİNİN AKLIN İŞLETİLMESİ İLE buluna bilineceğini söyler.

Fakat Hz. KUR’AN AKLIN kullanılmasını sadece YÜCE ALLAH'IN VARLIĞININ DELİLLERİYLE sınırlamaz. YÜCE ALLAH'IN VARLIĞININ, AKLIN işletilmesi sonucu anlaşılması, AKLIN İŞLETİLMESİNİN önemini ve YÜCE ALLAH'IN AKLIN DÜZGÜN ÇALIŞTIRILMASI SONUCU DOĞRUYU NASIL DELİLLENDİRDİĞİNİ GÖSTERİR.

…RESUL DE ŞÖYLE DER: "EY RABBİM, BENİM TOPLUMUM, BU KUR'AN'I TERK EDİLMİŞ/DIŞLANMIŞ HALDE TUTTULAR." Furkan Suresi/30

…Evet, AYET’TEN HADİS’LERE HİCRET ettiler. HANİF olacaklarına MEZHEB/TARİKAT taassubuna hicret ettiler. YÜCE ALLAH'TAN ŞEFAAT dileneceklerine GAVSLARA/ŞEYHLERE hicret ettiler... Say say bitmez...

Derleme; (UYDURULAN-DİN KUR'AN'DAKİ DİN. İstanbul yayınevi.)

TEBYİN
25. September 2008, 02:40 PM
…BİLMEDİĞİN BİR ŞEYİN ARDINA DÜŞME. ÇÜNKÜ KULAK, GÖZ VE KALP, BUNLARIN HEPSİ ONDAN SORUMLUDUR. İsra Suresi/36

iki satırla tüm gönüllerde devrim yapan bir ayet,
Amenna ve saddekna