PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rahman kimleri sever


Hanne
4. March 2009, 07:35 PM
Güzel davrananları sever
Çok tevbe edenleri de sever çok temizlenenleri de sever Takva sahiplerini sever
ALLAH sabredenleri sever.
İyilik edenleri sever
ALLAH kendisine güvenenleri sever
Adaletli kimseleri sever
ALLAH kendi yolunda kurşunlu bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları severBunların hepsi ALLAH ın kitabında apaçık ifaderle geçiyor. O halde bize ne oluyor.Rabbimizin sevgisine mazhar olmakdan daha üstün ne var şu kainatta.
1.ALLAH yolunda malınızı verin de ellerinizle tehlikeye bırakmayın ve güzel hareket edin,çünkü ALLAH, güzel davrananları sever. (Bakara 195)

2.ALLAH, çok tevbe edenleri de sever çok temizlenenleri de sever. (Bakara 222)

3.Hayır yol var! Her kim verdiği sözü yerine getirir ve sakınırsa şüphesiz,ALLAH o sakınanları( takva sahiplerini) sever.(Ali İmran 76)

4.O takva sahipleri, bollukta ver darlıkta nafaka verenler, kızdıklarında öfkelerini yutanlar ve insanların kusurlarını bağışlayanlardır. ALLAH, iyilik edenleri sever.(Ali İmran 134)

5.Nice peygamberler vardır ki, bir çok ALLAH erleri onların maiyyetinde savaştı ve ALLAH yolunda başlarına gelenlerden dolayı gevşemediler, zaaf göstermediler ve baş eğmediler.ALLAH da sabredenleri sever. (Ali İmran 146)

6.ALLAH da onlara hem dünya nimetini verdi hem de ahiretin güzel sevabını verdi;öyle ya ALLAH güzel iş yapanları sever. (Ali İmran 148)

7.O halde onları bağışla, bağışlanmalarını dile ve yapılacak işlerde onların görüşlerini al. Sonra bir kere karar verdin mi artık ALLAH'a dayan, çünkü ALLAH, kendisine güvenenleri sever. (Ali İmran 159)

8.İçlerinden pek azı dışında, onlardan sürekli bir hainlik görürsün, yine de sen, onları affet ve aldırma! Çünkü ALLAH, iyilik yapanları sever. (Maide 13)

9.Şayet hükmedersen, aralarında adaletle hükmet. Çünkü ALLAH, adaletli kimseleri sever.(Maide 42)

10.ALLAH size, sizinle din hususunda savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmenizi ve kendilerine adaletli davranmanızı yasaklamaz. Çünkü ALLAH, adalet gösterenleri sever. Mümtehine 8

11.İyi bilin ki, ALLAH kendi yolunda kurşunlu bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever. (Saff 4)

hasyetullah
10. April 2009, 04:43 PM
Allah razı olsun

rabbim kendisine giden yolları bizlere göstermiş inş. bizde o yollara gireriz ve o sevgiye nail oluruz

bakara 156 insanın yaşamının en büyük sebebi olmalıdır

biz Allaha aidiz ve tekrar ona döndürüleceğiz

insan rabbsine aitlik hissi ile yaşamalı yaşamalı ki hayatta Allahı ve dinini en güzel şekilde temsil etsin