PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yeşil çayın inalılmaz faydaları


Yiğitcan
26. February 2009, 07:25 PM
Yeşil Çayın İnanılmaz Faydaları

4000 yıldan uzun bir süredir yeşil çayın sağlığa faydalarının farkında olan Çinliler, bu mucizevi içeceği başağrılarından depresyona her türlü derde deva olarak kullanıyorlar. Yeşil çay ve bizim içtiğimiz siyah çay aslında aynı bitkinin yaprakları. Aralarındaki tek fark, yeşil çayın az işlem görmüş olması. Yeşil çaydaki kafein oranı da siyah çaya oranla daha az, ancak fazla işlem görmediği için yeşil çayın vücuda faydaları çok daha fazla. Kirpikleri bile uzattığı iddia ediliyor.



Yeşil çayın deva olduğu düşünülen dertlerden bazıları: Kanser (Meme, pankreas, akciğer, mide, bağırsak, yumurtalık, kan, karaciğer ve deri kanserlerini önleyici etki sağlıyor. Vücuttaki kanserli hücreleri öldürüyor.)
romatizma
yüksek kolesterol
kalp ve damar rahatsızlıkları
enfeksiyon
bağışıklık sistemi rahatsızlıkları
yaşlanma
Alzheimer, demans
kemik erimesi (osteoporoz)
diş çürümesi, ağız kokusu
şişmanlık
şeker (özellikle yeşil çay ve tarçın şekeri düşürüyor)
stres, depresyon, yorgunluk


İshal ve mide rahatsızlığına karşı etkili olduğu biliniyor.

Ağız gargarası olarak kullanılırsa çürüklere ve plağa karşı koruyabiliyor.

İnsanın enerji düzeyini arttırıp, depresyona ve sinir bozukluklarına karşı etkili olabiliyor.

Hayvanlar (genelde fareler) üzerinde yapılan araştırmalarda yeşil çay bileşenlerinin ciltteki yaraların iyileşmesini hızlandırdığı, ayrıca ciltteki yağ dokularını azaltabildiği ortaya çıkmış.

Yine hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda ağızdan verilen yeşil çay bileşenlerinin vücuttaki kanserli hücreleri yok ederken, sağlıklı hücrelere bir zarar vermediği görülmüş.

Yeşil çayın metabolizmayı hızlandırdığı için iştahı azalttığını gösteren çalışmalar mevcut.

Yeşil çay ve bunama

Japonya’da yapılan bir araştırmada, yeşil çayda bulunan güçlü ve seçkin antioksidanların Alzheimar hastalığına ve bunamaya karşı bir çare olabileceğini gösterdi. Japonya’daki bir tıp fakültesince gerçekleştirilen ve sonuçları demans (bunama) ile ilgili uluslararası konferanslarda tartışılan çalışmada yaşam boyu yeşil çay içmiş 80 yaşın üzerinde 485 kişinin zihinsel kapasiteleri iki yıl süreyle gözlenmiş. Deneklerden, günde 10 bardak yeşil çay içenlerin yüzde 96’sı hiç bir şekilde zihinsel bir gerileme göstermezken, günde 3 bardaktan az içenlerin yüzde 12’sinin zihinsel kapasiteleri araştırma boyunca belli bir düşüş göstermiş.

Japonya'da yapılan araştırmalar sonrasında, bol bol yeşil çay içen kadınların kirpiklerinin ve saçlarının uzadığı belirlendi. Araştırmayı yapan uzmanlar yeşil çayın, saç ve kirpik köklerini güçlendirdiğini kaydetti.