PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakana Mektup


dost1
25. February 2009, 08:17 PM
BAŞBAKANA AÇIK MEKTUP

Sayın başbakan,
Bendeniz; 2002'de yayınlanan ve o günlerde imzalayıp size de ulaştırdığım BEN DE 'TAYYİPÇİ'YİM adlı kitabın yazarıyım. Hatırlarsanız, kitabın alt başlığı da şöyleydi : "İnsana, Hukuka ve Demokrasiye Yapılan Saygısızlığın Karşısına Dikilmek İçin."
Bir şiir okumanız bahane edilerek yapılan zulme ve haksızlığa karşı çıkmak için yazmıştım o kitabı. Ve orada insanı, insan haklarını, hukuku ve demokrasiyi savunuyordum.
Bugün bundan asla pişman değilim, altına imzamı bugün de atarım ama, gelin görün ki çok büyük hayâl kırıklıkları, hatta hüsranlar içindeyim. Zira orada eleştirilerime konu olan olayların kat ve kat beterini bugün sizin sergilemekte olduğunuza, dahası; onları -hani neredeyse- normalleştirdiğinize, ülke çapında yaygınlaştırdığınıza bile tanık oluyorum.
Örneğin; zaten milyonlarca işsiz insan varken, bunlara her ay 100-150 bin daha eklenir ve kriz bir toplumsal bunalıma dönüşürken bile en basit ekonomik önlemleri dahi seçim sonrasına erteleme sorumsuzluğunu gösterebiliyorsunuz. Geçim derdi yüzünden yuvalar yıkılır, kimileri dayanamayıp kendini yakar, ev reisleri ailelerini kurşuna dizerken nasıl olur da hâlâ üç oy fazla alabilmek uğruna vicdanı bu denli bir yana itip, tümüyle siyasî hareket etme basiretsizliği gösterebiliyorsunuz, anlamak kolay değildir.
Yoksa "insana saygı" böyle bir şey miydi?
Bu acıları görmezlikten gelmek miydi?
"Ananı da al git!" demek miydi?
Artık kesinleşmiştir ki bu ülkede telefonunun yasadışı dinlenebileceğine inanmayan kimse kalmamıştır. Hâl böyle iken bırakın gerekli önlemleri almayı; buna karşı çıkan bir çift lâf bile etmediniz. İnsan haklarına saygı bu muydu?.. Biz sizin haklarınızı böyle yapasınız diye mi savunmuştuk?
*
Biz sizin demokratik haklarınızı, demokrasiyi sadece taraftarlarınızın hak ve hürriyetleri olarak anlayasınız, onu hem de bu derecede antidemokratik yorumlayasınız diye mi savunmuştuk?

Biz sizin demokratik haklarınızı, size destek vermeyen yayın organlarına tehditler savurasınız, şantajlar yapasınız, Maliyeyi üstlerine salasınız, boykot çağrılarında bulunasınız, kısacası basın özgürlüğünü sadece sizi destekleyen gazete ve televizyonlara tanıyasınız diye mi savunmuştuk?
Biz o kitabı, gün gelsin, bu ülkenin muhalif aydınları kendilerini daha özgür hissedemesinler, ulusalcı/milliyetçi olmaktan bile korksunlar diye mi yazmıştık?
*
Başınıza kakmak gibi olmasın ama, biz size yapılanların karşısına, partiniz hakkında kapatma dâvâsı açılınca hukuku yerden yere vurduğunuz yetmezmiş gibi bir de Ergenekon dâvâsının savcılığına soyunacak kadar hukuk tanımaz hale gelesiniz diye mi dikilmiş, biz sizin haklarınızı; hukuku böyle anlayasınız diye mi savunmuştuk?
Siz siyasetçi misiniz, hukukçu mu? Eğer siyasetçi iseniz yargıya ne hakla karışıyorsunuz?.. Yok, eğer hukukçu iseniz neden onca insanın gözaltına alınışında bir sürü kanunsuzluklar sergilenir, dâvâ bir cezaevinde görülürken bile hiç sesinizi çıkarmıyorsunuz?.. "Hukuka saygı" böyle bir şey miydi?
Dahası ve belki bunlardan da kötüsü ise aradan aylar geçtiği ve hem de hayır işleri diyerek yola çıktığı halde şu utanç verici Deniz Feneri rezaletiyle ilgili küçücük bir araştırma-soruşturma emri dahi vermediniz. Siz hak, hukuk ve adaletin yanında böyle yer alasınız diye mi sizin yanınızda yer almıştık?
Sizin anlayışınızda hukuk demek; itirazı bile mümkün olmayan Yüksek Seçim Kurulu'nun karar ve uyarılarına dahi kulak asmamak demek miydi?
*
Bu kadarla yetinmek zorundayım. Çünkü bu bir kitap değil; sadece bir mektup.
Sayın başbakan,
Halkımızın ruh kimyası bile bozuldu. O kadar bozuldu ki rüşvet, hırsızlık, yolsuzluk, arsızlık bile neredeyse suç, hatta günah olarak görülmekten çıktı. Kömüre, pirince, dolaba avuç açmaktan bile artık kimse rahatsız olmuyor.
Son olarak şunu da söylemeden geçmemeliyim ki eğer ben o kitabı yazarken küçücük bir tedirginlik dahi duymamışken, eğer bugün şu birkaç satırı yazarken dahi ve hem de oldukça derin bir tedirginlik duyuyorsam, bu ülkedeki demokratik hak ve özgürlüklerin nereden nereye gittiği apaçık ortaya çıkmış demektir.
Öyleyse ve eğer iktidara gelmenizde benim de çam sakızı kadar bir katkım olduysa –üzgünüm ama bunu da söylemeden geçmemeliyim- size hakkımı helâl edemeyeceğim. Çünkü bu sorun, sadece benim sorunum değil. O nedenle Yaratıcı'nın bana da bunun hesabını sormasını istemem.
Selâm ve saygılarımla. (23 Şubat 2009)
Salim Koçak
gazeteci-yazar

PİLOT
25. February 2009, 10:16 PM
Tayyibin söyledikleri sözler:

Elhamdullillah seriyatciyiz, Yilbasina karsiyim,
Ben tekkeye degil dergaha gitdim,

Ata'ya saygi durusunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok..

Biz hazmetdire hazmetdire geliyoruz.Allahin izniyle bu calismalarimiz senaryoyu degistirme calismalaridir, biz onun icin geliyoruz.Biz kemalist düzenin korucusu olamaiyz, bu mümkün degil...

Türkiyenin yarininda artik kemalizme ve kemalizm benzeri rejimlere sistemlere yer yoktur, kemalizmin yeniden kendini üretmesi söz konusu degildir.Bizim icin en üst belirleyiici ISLAMIN etkileridir, hersey ona göre belirlenir...

Hem laik hem müslüman olunmaz....

Referansimiz islamdir tek hedefimiz islam devletidir...

Anayasayi sarhoslar hazirladi....

Ulan terbiyezizlik yapma, artislik yapma ulan, hadi ananida al git burdan ( mersinde bir vatandasa)

Askerlik yan gelip yatma yeri degil ( sehit Yakinlarina )

Söyleyin su sahtekara ne istiyormus ( almanyada bir gurbetci icin söylüyor....Bu lafi söyledigi toplantida salondaki vatandaslara, Türkiye cumhuriyeti'nin Büyükelcisini yuhlatiyor..

Oglunun nikah devatiyesinde tarih 29 zilkade 1421 ,Nikah tarihi olarak Arap takvimindeki tarihi kulaniyor....


Bir tutdurmuslar laiklik elden gidiyor diye, milet isterse tabiki gidecek be.....

Istanbulu medina yapacagiz, bütün okullar imam hatip yapilacaktir...

Sen "Ne Mutlu Türküm" dersen, onunda "Ne Mutlu Kürdüm" deme hakki vardir.....

Cumhurbaskaninin imam hatipli olacagi günler yakindir..

Demokrasi bizim icin bir amac degil, aractir amacimiza ulasana kadar demokra´siye bagliyiz....

Demokrasi bizim icin bir tranvaydir, istedigimiz duraga gelince ineriz...

Camiler kisla minareler süngü, kubbeler migfer muminler askerimizdir...


Salim koçak ,dostum sende hepten saf kalpliymişin :D yukarıdaki lafları söyleyen birinden çok şeyler beklemşsin :D akıllı ol dostum.:cool:

PİLOT
25. February 2009, 10:18 PM
konunun özeti ise şu cümleler;

Demokrasi bizim icin bir amac degil, aractir amacimiza ulasana kadar demokra´siye bagliyiz....

Demokrasi bizim icin bir tranvaydir, istedigimiz duraga gelince ineriz...

hiiic
11. August 2010, 07:11 AM
En azından metresini millet vekili yapıp meclise sokmadı. Bu ülkeyi daha önce kimler yönetiyormuş gördük... Ben bu davanın sürmesini isteyen birisiyim, ülkemin meclisinde metres istemiyorum. Atatürkün adını anıyorlar ama Atatürk o meclise ülkenin en aydınlarını millete vekil olarak soktu. Bunların Atatürkçülük anlayışıda biraz farklı...
--------------------------------------------------------------------

Halkımızın ruh kimyası bile bozuldu. O kadar bozuldu ki rüşvet, hırsızlık, yolsuzluk, arsızlık bile neredeyse suç, hatta günah olarak görülmekten çıktı. Kömüre, pirince, dolaba avuç açmaktan bile artık kimse rahatsız olmuyor.
Son olarak şunu da söylemeden geçmemeliyim ki eğer ben o kitabı yazarken küçücük bir tedirginlik dahi duymamışken, eğer bugün şu birkaç satırı yazarken dahi ve hem de oldukça derin bir tedirginlik duyuyorsam, bu ülkedeki demokratik hak ve özgürlüklerin nereden nereye gittiği apaçık ortaya çıkmış demektir.

Bu adam gazeteci felan olamaz, edebiyat bile yapamamış, bu yorumla 4 alır.... Evet bütün rüşvet ahlaksızlık başbakanın suçu o istemese kimse yapamaz bunu Pouhahaha..
gülimi ağlıyimi ne yapcağımı şaşırdım yaaaavv

Bu gazeteci için rahatlıkla söyleyebilirimki, AKP den çok kazanç bekliyordu (kitabıda bu amaçla yazdı) hiç bir şey alamayınca bu sefer yaygaraya başladı. Şahsi çıkarlarının peşinde olduğu belli aynı zamanda kendi ağzıyla dönek olduğunu da itiraf etmiş... Böylelerini çok iyi tanırım.