PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : şiir söyleyenlere


nuh
23. February 2009, 10:07 PM
saffat 63 - Gerçekten biz onu zalimler için bir fitne (imtihan) yaptık.128 - Ancak Allah'ın ihlaslı kulları müstesna. 137. Bu, öncekilerin geleneğinden başka bir şey değildir.şuara 224. Şairler(e gelince), onlara da sapıklar uyarlar.neml 4. Şüphesiz biz, ahirete inanmayanların işlerini kendilerine süslü gösterdik; o yüzden bocalar dururlar. 225, 226. Onların her vâdide başıboş dolaştıklarını ve gerçekte yapmadıkları şeyleri söylediklerini görmedin mi? tur 12. Ki onlar daldıkları bâtıl içinde oyalanıp duranlardır.zariyat 11. Onlar koyu bir cehalet içerisinde kalmış gafillerdir. casiye 6. İşte sana gerçek olarak okuduğumuz bunlar Allah'ın âyetleridir. Artık Allah'tan ve O'nun âyetlerinden sonra hangi söze inanacaklar zuhruf 43. Sen, sana vahyedilene sımsıkı sarıl. Şüphesiz sen, dosdoğru yoldasın83. Sen bırak onları, kendilerine söz verilen günlerine kavuşuncaya kadar bâtıla dalsınlar, oynaya dursunlar. şuara 217. Sen O mutlak galip ve engin merhamet sahibine güvenip dayan.

garip
5. November 2010, 12:48 AM
şiir harammı yani onu mu diyor

hiiic
5. November 2010, 01:04 AM
:)
Birde biz anlayabilsek??

Nuh arkadaşımızın belki sağlık sorunları olabilir, yada dilimizi bilmeden kopyala yapıştır da yapıyor olabilir. En doğrusunu Allah bilir, Allah kullarına bizden daha yakın...

Ama bu başlığı pek ciddiye almayabilirsiniz...

garip
5. November 2010, 01:07 AM
221 - Şeytanların kime ineceğini size haber vereyim mi?

222 - Onlar, günaha, iftiraya düşkün olan herkesin üzerine inerler.

223 - Onlar, (şeytanlara) kulak verirler ve onların çoğu yalancıdır.

224 - Şairler(e gelince), onlara da sapıklar uyar.

225-226 - Onların her vadide şaşkın şaşkın dolaştıklarını ve gerçekte yapmadıkları şeyleri söylediklerini görmedin mi?

227 - Ancak iman edip iyi ameller işleyenler, Allah'ı çok çok ananlar ve haksızlığa uğratıldıklarında kendilerini savunanlar müstesna; haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir.


aslında bu ayetleri incelemek lazım..

hiiic
5. November 2010, 02:28 AM
Aman yarabbiiiii,,, yunus emreyi anlatıyor.
beyit okuyup divanlarını dini kitap haline getirenlerin vayyy halineeeee.

garip
5. November 2010, 08:50 PM
şimdi ayette 225-226 - Onların her vadide şaşkın şaşkın dolaştıklarını ve gerçekte yapmadıkları şeyleri söylediklerini görmedin mi? şairler genelde böyle bi yaşam içindeler ama işin asıl kısmı ne.. ayet bütün şairlerimi kapsamakta...

Barış
6. November 2010, 02:26 AM
Garip Kardeş, paylaştığınız ayetlerden 227. ayette, kimlerin üstte belirtilen şair takımına ve ona uyanlara girmediği belirtilmiş değil mi?

Barış
6. November 2010, 02:27 AM
Arapçanın bir özelliği midir bilmiyorum ama Kuran ayetlerine dikkat edersek, önce bir ayetle genel durum saptanıyor,ardından da o saptamaya girmeyen haller belirtiliyor.

Asr suresi bir örnektir mesela. İnsan hüsrandadır ama hepsi değil..

Tin suresinde mesela. İnsan aşşağıların aşağısına atılmıştır ama hepsi değil..

Bu gibi örneklerde, sadece bir ayete/üstteki ayete bakarsak, yanılırız. Çünkü ne şekilde olursak böyle olmayız, bu bize anlatılmıştır devam eden ayetlerde.

Şair ve şiirle ilgili durum da böyledir diye düşünüyorum. Mümin kişinin, Kuran ahlakıyla ahlaklanan kişinin, inandığı gibi yaşayan kişinin davranışları da, sözü de, şiiri de güzel olur.

Selam ve sevgi ile.