PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uçan daireden vahiy ve hukuk


Barış
21. January 2009, 04:32 PM
UÇAN DAİREDEN VAHİY VE HUKUK..


Bu arada, gündem biraz yavaşlamışken, bir başka hukuki gelişmeyi paylaşmak istiyorum.

Mevlâna’nın ruhunu taşıdığını ileri süren “Dünya Kardeşlik Birliği Vakfı Başkanı ” Sahte peygamber “ olarak anılan Vedia Bülent Önsü Çorak ve üyeleri 7 yıl önce bir dava açmışlardı. Merkezleri dışında 12 şubenin aynı dilekçeyle açtığı davanın 11’ini kazanmıştım. Bir tanesi ise, benim sırasıyla atv, Show, Star, Flash TV ve Kanaltürk serüvenlerim nedeniyle takip edemediğim için kaybettim. Toplam istenen para 455 milyar TL idi. 450 milyar liralık kısmını kazandım. 5 milyar liralık kısmını kaybettim.

Uçan daireden vahiy aldıklarını ileri süren Dünya Kardeşlik Birliği’nin Bilgi Kitabı adlı bir kitabı var. Bu kitap hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’nın raporu şöyle diyor (Başkan ve 15 profesör ve doçent imzalı):

” Baştan sona çelişki ve tutarsızlıklarla dolu olduğuna yüzlerce örnek gösterilebilecek ’Bilgi Kitabı’, din kitabı olmak bir yana, hiçbir bilimsel, edebi ve felsefi düşünce niteliği de taşımamaktadır. Halkımızın zihinlerini karıştıracak, onları hem İslâm dışı, hem de akıl ve bilim dışı yönlere sevk edecek, böylece ülkemizde din ve mezhep kavgaları yaratabilecek, dînî ve millî birlik ve bütünlüğümüzü bozabilecek nitelikler taşıyan bu kitabın zararlı bir yayın olduğuna karar verilmiştir.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Raporu da benzer görüşte (4 profesör imzalı): “Kitabın ..fevkalade yanıltıcı, şaşırtıcı ve zihinleri bulandırıcı olduğu, aynı zamanda halkımızın dini ve milli değerlerini saptırıcı, küçük düşürücü ve devlet kurumunun yapısını değiştirici nitelikte olduğu görülmektedir. Kitap akıl ve gerçek dışı birtakım imajinasyonlardan ibarettir. Eserin bütünlüğü itibariyle,İslâm dininin temel ilkelerine aykırı ve bazen de yanıltıcı, küçük düşürücü ifadelerle dolu olduğu; başta büyük peygamberler ve ünlü velîler olmak üzere büyük önder Atatürk’ün yazar tarafından kişisel amaçlarla yanlış yorumlanıp çarpıtıldığı ve hatta kötüye kullanıldığı görülmektedir. Eserde görülen akıl, bilim ve din dışı abartılı ve kasıtlı yorumların zaman zaman laiklik ilkesini zedeleyecek ve anayasamızın öngördüğü milli birlik ve beraberliğimizi zayıflatacak boyutlara ulaştığı görülmektedir.”

Benzer bir rapor da, 4 profesör ve doçent imzalı İzmir D. E. Üniversitesi İlahiyat Fakültesi raporu.

Takipsizlikten kaybettiğimiz dava, Ceviz Kabuğu’nda adları hiç anılmadığı halde Tekirdağ Şubesi’nin açtığı dava. Bu bilgi kitabına inandıkları için dava açanlar şunlar: Mustafa Özgül, Bekir Güngör (aynı zamanda davayı açan avukat), Cafer Çetin, Rasim Namuk, Sacit Tuğrul Üren.

Benimle birlikte dava açılanlar ise şunlar: Satel Sabah Televizyon Prodüksiyon A.Ş., Prof. Dr. Zekeriya Beyaz ve Cengiz Özakıncı.
Şimdi Türkiye’nin önünde böyle bir dava var. Uçan daireden vahiy almak serbest, onu haber yapmak yasak!..
Raporlar ortada, karar ortada.

Bu konuya devam edeceğim ama sıcak gündemden fırsat buldukça sizlerin görüşlerini de bekliyorum.

HULKİ CEVİZOĞLU. YENİÇAĞ

Burak
23. May 2009, 05:22 PM
Olabilir valla ben bilmem Allah bilir Adama delilin ne diye sorarlar