PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : işletmeye girmeyin


serkan2172
31. October 2008, 11:55 PM
arkadaşlar ben işletme okudum siz böyle bir hata yapmayın gidin mühendis olun.
Birincisi insan beynini tam kapasite kullandırmayan basit zırvalıklar var. ikincisi ezber olmasın diye defter açık sınav yapılıyo yüksek not alamıyonuz. Bir de mezun olunca ne oluyon hiç bir şey. Ben bir işletmeci değilim. işletme okuyana değil yatırımı yapana işletmeci diyorlar.
İşletme yerine mühendisliğe girin ben mühendisim dersiniz bir havanız olur.

Y.a.S.e.M.i.N
1. November 2008, 12:13 AM
sağol meslek seçecek genç arkadaşlara güzel nasihatlar vermişsin bu aralar kimi duysam işletmeye girdim diyor işsizler ordusuna yeni neferler geliyor diyorum içimden :(

PİLOT
1. November 2008, 11:50 AM
selamlar,

Nereyi bitirirsen bitir sonuç değişmiyor...işsizlik her yerde çığ gibi büyüyor.Her meslekten ,çalışan çıkarmalar başladı.

Ülkede istihdam yok her şey dışarıdan geliyor çünkü dışarıda herşey çok ucuz bizde bu enerji ve istihdam yükü varken...işsizlik en büyük meslek gurubu olur.

Özveri ile çalişıp istihdam sağlayan bi kesim vardı artık onlarda havlu attı...çalışan vergi veren bu ülkede en büyük suçlu sayılıyor ve hızla dilenci topluma doğru gidiliyor.

Dün gece skytürk te pakistan ve afganistan dosyası vardı,resmen ürktüm...sanki yolumuz onların yolu gibi geldi.Hiçbişey üretmeden ,ortalıkta dolaşan kılıksız avere bi, toplum...çok iğrençti!

mavera
1. November 2008, 03:21 PM
her insanın doğası başka işe yatkındır. işletme bilim değildir, iş hayatına yönelik esnek bir öğreti bütünüdür. bu sayede işletme okuyan kişiler satış, pazarlama, finans, ik, vb. alanlarda çok farklı görevler alabilirler.

sorun işletme okumakta değil, işsizlik oranının yüksek olmasında.

serkan2172
3. November 2008, 08:50 PM
işsizlik olsun olmasın işletme okuyanın mesleği yoktur ne iş olsa yaparım abi durumundadır. Ama mühendis gururla mühendisim diye bilir...

PİLOT
3. November 2008, 10:33 PM
işsizlik olsun olmasın işletme okuyanın mesleği yoktur ne iş olsa yaparım abi durumundadır. Ama mühendis gururla mühendisim diye bilir...


evet ben mühendisim,

Gururla söyliyeyim.kafana takma...

Toslunba
3. November 2008, 11:57 PM
Pilot dostum sendemi mühendissin :D ....Ne mühendisi? Bende mühendisimde(mak.Müh. benimki).