PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gazeteci-Yazar İrfan ÜLKÜ


EVVAB_İNSAN
15. October 2008, 02:05 PM
İrfan ÜLKÜ

1952 yılında İstanbul’da doğdu. Gazeteci-Yazar olarak görev yapan Ülkü, Yeni Günaydın ve Ortadoğu gazetelerinde genel yayın yönetmenliği yaptı. Azerbaycan Yazarlar Birliği üyesi olan Ülkü, aynı zamanda Bakü Tefekkür Üniversitesi Fahri Doktoru’dur. Gagavuz Özerk Cumhuriyeti Devlet Nişanı ödülü sahibidir. Gazeteci- yazar İrfan Ülkü Azerbaycan’da dün gece yaşamını yitirdi.

TÜRK İSLAM BİRLİĞİ

Türk-İslam Birliği, bir sevgi birliğidir, muhabbet birliğidir, gönül birliğidir. Bu birliğin temeli, sevgi, fedakarlık, yardımseverlik, merhamet, hoşgörü, anlayış ve uzlaşıdır. Ayrıca insana saygı, sanatta, bilimde ve teknolojide en yüksek noktaya ulaşmak birliğin hedefidir. Birliğin kurulmasıyla, sadece Türk toplumları ve Müslümanlar değil, tüm dünya aydınlığa kavuşacaktır.

Türk-İslam Birliği tahakküm edici, zorlaştırıcı, bürokratik bir birlik olmayacaktır. "Herkes bize tabi olsun, geri kalanlar da köle gibi olsun" anlamında ezmeye dayalı bir birlik değildir. Düşmanlık yapmak, intikam almak veya bir tehdit unsuru olmak için değil, dünyada barışın tesisi için var olacaktır. Bu bir birlik vesilesiyle her dinin mensubu dilediğince ibadetini yapabilecek, kendi dinince kutsal sayılan her yeri ziyaret edebilecek, malı, canı, namus ve şerefi Türk-İslam Birliği’nin güvencesinde olacaktır.
Bu birlik altında inanmayanlar ve dinsizler de huzur içinde yaşayacaklar, fikirlerini diledikleri gibi ifade edeceklerdir.

Türk İslam Birliğinin kurulmasıyla, Amerika, Avrupa, Çin, Rusya, İsrail kısaca tüm dünya rahatlayacaktır. Terör sorunu son bulacak, hammadde kaynaklarına ulaşım garanti altına alınacak, ekonomik ve sosyal düzen korunacak, kültürel çatışma tamamen ortadan kalkacaktır. Amerika askerlerini topraklarından binlerce kilometre uzağa göndermek zorunda kalmayacak, İsrail duvarlar arkasında yaşamayacak, Avrupa Birliği ülkeleri ekonomik herhangi bir engelle karşılaşmayacak, Rusya güvenlik endişesi duymayacak, Çin hammadde sıkıntısı çekmeyecektir.

Sadece Türk-İslam coğrafyasına değil, tüm dünyaya aydınlık getirecek bu birliğin tesisi için vicdan ve sağduyu sahiplerinin ittifakı önemlidir. Türk-İslam dünyası bu gelişmeyi büyük bir şevk ve heyecanla beklemektedir. Atılan her adım coşkuyla karşılanacaktır.

Saygıdeğer İrfan ÜLKÜ beyefendinin görüşlerinden kesitler.

YÜCE RABBİMİZDEN Kendisine Rahmat, Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum…