PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ördek avı !


PİLOT
14. October 2008, 03:12 PM
ördek avı !

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı , Muğla 'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah saatlerinde Atatürk anıtı ve deniz şehitleri için Fethiye Körfezine çelenk bırakılmasıyla başlayan kutlamalar akşam üzeri bir dizi etkinlikle devam etti.

Yüzme yarışlarının yanı sıra piyade teknelerinin yarışlarına sahne olan kutlamalarda, genç sporcular denizden tabak çıkarma yarışmasında ter döktü. Tek tek denize atılan tabaklar, sporcular tarafından denizin dibinden çıkartıldı.

Tabak yarışmasının ardından, katılanlar için eğlenceli, konu olan hayVan için ise son derece eziyetli bir yarış olan 'Denizde Ördek Yakalama' yarışması başladı. Önce bir tekne ile kıyıdan alınan ördek denizin ortasına bırakıldı. Ördeğin denize bırakılmasının ardından kenarda bekleyen ördek avcıları denize atladı.

Uzun süre kendisini yakalamaya çalışanlardan kaçan ördek, bir ara köşeye sıkıştırıldı. Tam yakalanacağı sırada son bir hamle ile kendini kurtaran ördek, tekrar kaçmaya başladı. Yüzücülerden hızlı çıkan ördek kendisini limanın altına atarak avcılardan kurtuldu.

Burada kayıplara karışan ördek yaklaşık yarım saat boyunca bulunamadı. Neredeyse Kabotaj Bayramı kutlamalarına katılan herkes ördeği bulmak için seferber olurken, yüzerek yakalanamayan ördek yarım saat sonra tekneyle yakalanabildi.

Öte yandan yüzme yarışları için kıyıdan denize sporcu taşıyan teknenin sürücüsünün Alkol alması kameralardan kaçmadı. Protokol ve taşıdığı yolculara aldırmayan kaptanın rahat tavırları ise dikkat çekti.