PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ]“Boğazların hasta adamı”ndan “ATLANTİĞİN AĞIR YARALISI”NA!..


Kirpi
10. October 2008, 02:02 AM
“Boğazların hasta adamı”ndan “ATLANTİĞİN AĞIR YARALISI”NA!..

Tam bir ay önce (09.09.2008’de) “Kapitalizmin çöküşü” başlığı ile küresel mali krizi en başında yorumlamıştım. Bir ay içinde ABD ve Avrupa’daki çöküşleri, dev iflasları ve devletleştirmeleri de gördükten sonra, şimdi soruyorum: “Bu, kapitalizmi kurtarma operasyonu mu?..”
Yani, teoride mükemmel(!) olan kapitalist sistemin uygulamada çökmesi ve tutunacak başka dal bulunamadığı için iyice çökertip yeniden “küllerinde ısınma” çabası mı?..



ONLARDA DA HER 10 YILDA BİR DARBE!..
600 yıllık Osmanlı İmparatorluğu’nu çökertmek için ellerinden geleni yapan Batı, kendi sistemi içinde 200 yıl bile dayanamadı.
Türkiye’de “her on yılda bir askeri darbe” olması gibi, dünya kapitalist sistemi de neredeyse “her on yılda bir ekonomik darbe” ile karşı karşıya!..
20. yüzyıldaki olayları alt alta kısaca yazalım bakalım ortaya ne çıkıyor?
1914-18 arası 1. Dünya Savaşı,
10 yıl sonra 1929’da Büyük Dünya Krizi!..
10 yıl sonra 1939-45 arası 2. Dünya Savaşı!..
Bizdeki gibi arada “balans ayarları” ile idare edip,
1960’ların sonlarında dünyayı çalkalayan 68 Olayları!..
Bugün gelinen nokta şu:
20. yüzyılın başında “Boğazların hasta adamı” dedikleri Osmanlı vardı. 21. yüzyılın başında ise “Atlantiğin ağır yaralısı” ABD var!..
Dünya mali sistemini “düzenlemek” için kurdukları IMF bile, artık resmi raporunda 1929’daki “Büyük Buhran” benzetmesi yapıyor.




DÜNYAYI KURTARACAK ADAMI AÇIKLIYORUM!..
Bırakın hükümetlerden büyük dev çokuluslu şirketleri, kriz bir ülkeyi bile tamamen batırdı. Ekonomisini bankacılık gelirlerine dayandıran İzlanda batınca yardımına stratejik nedenlerle Rusya koştu.
Peki, İzlanda gibi ekonomisi “bankacılığa” dayalı İsviçre’den niçin hiç ses çıkmıyor?.. Battı da gizliyor mu?.. Malum İsviçre “gizli bankacılığı” ile çok ünlüydü!
Batı’nın projeleri bir bir çöküyor!..
Batı’nın siyasi projesi (AB), merkez ülke Belçika’yı parçaladı; ekonomik projesi de İzlanda’yı çökertti. Bunlar, şu dakikadaki gelişmeler. ABD ve Avrupa ülkeleri sırada.
Şimdi kimi arıyor, kimi bekliyorlar bilmiyorum. Ama ben ABD’ye “Dünyayı kurtaracak adamı!” açıklıyorum: KEMAL DERVİŞ!..
Hani, Türkiye’de yarattıkları ekonomik kriz sonrası bize postaladıkları ve “Merkez Bankası Başkanlığı az gelir, ekonomiden sorumlu bakanlık istiyorum” diyen Kemal Derviş.
Şimdi de BM’de önemli görev verdikleri ve Türkiye için pusuda beklettikleri Derviş’i kendileri alabilirler. “Türkiye’yi kurtaran adam!” şimdi “Dünyayı kurtaracak adam!” maskesini takıp, gökdelenler arasında süperman uçuşu yapabilir.
Ama bir şartla!.. ABD Hazine Bakanlığı verilirse!..




KÜRESEL KRİZ PLANLI MI?..
Ne ilginçtir ki, ABD’de önce “Dünya Ticaret Merkezi-WTC” yıkıldı, sonra da ticari sistemin kendisi!..
İkiz kulelerin yıkılmasında ABD’nin kendi parmağı olduğunu ABD televizyonları bile ileri sürüyor. Bu terör saldırısının ardından ABD iki ülkeyi işgal etti.
Şimdiki soru şu: Acaba ABD kaynaklı küresel mali kriz planlı mı?..
Ardından yapılacak büyük bir dünya operasyonu için zemin hazırlamaya yönelik mi?..
Çeşitli bahaneler yaratarak, çıkmaza giren kapitalist ekonomik sistem, her seferinde başka biçimde beslenmenin yolunu buldu. Umarım bugün yaşananlar, “3. Dünya Savaşı” çıkarmak için taktik değildir.
Dünya savaşı çıkararak, diğer ülkelerin ekonomik kaynaklarını açıktan açığa sömürmek mümkün. Hiç hesap vermeden. Barış içinde yapılandan daha vahşice.
Sömürülecek ülkeler de ne yazık ki bizim durumumuzdaki ülkeler.
Böyle bir durumda, yeniden süper güç olma iddiasındaki Rusya, kavgalı olduğu ABD ile anlaşır, herkes kendine parçalayıp yiyeceği bir bölge seçer.
Büyük ateş gücüne sahip canavarlar, birbirlerinin “avlanma alanlarına” karışmazlar...



http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=5507

PİLOT
10. October 2008, 06:34 AM
selamlar,

Kapitalit batılılar,

Disneyland hayal dünyasında eğleniyorlardı....masal bitti.

Üretime dayanmayan sadece israf ve sanal paraya dayalı ekonomilerin batacağı aşikardır.

En manidar olanında Washington u kıble yapanların...yeni kabeleri neresi olacak?

ALLAH ı bırakıp kula tapanların sonu hüsran olacaktır!!! Hele bunlar din cambazıysa.

Kirpi
10. October 2008, 03:34 PM
selamlar,

Kapitalit batılılar,

Disneyland hayal dünyasında eğleniyorlardı....masal bitti.

Üretime dayanmayan sadece israf ve sanal paraya dayalı ekonomilerin batacağı aşikardır.

En manidar olanında Washington u kıble yapanların...yeni kabeleri neresi olacak?

ALLAH ı bırakıp kula tapanların sonu hüsran olacaktır!!! Hele bunlar din cambazıysa.


Rahmetli Dedem; biz küçükken hep masal anlatırdı bizlere aklımda kaldığı kadarını paylaşmak istedim;Dedem derdi ki, Köyün birinde büyük velilerden olan Muhiddin-i Arabi (k.s.) Hazretleri, bulunduğu köyün camiinde.Namazdan sonra Camii kpısının önünde durup camii de bulunanlara; sizin taptığınız ALLAH benim ayaklarımın altındadır deyince mübareği öldürmüşler.Yıllar sonra o devrin padişahı bir sefere giderken yolu o köy üzerinden geçiş ve uğramış o köye.Sormuş köylü ye. Muhiddini Arabi sizin dedelerinize; sizin taptığınız ALLAH ayaklarımın altında sözünü nerede dedi deyince köyü Padişah'ı camii'ye götürüp yeri göstermişler ve Padişah o yeri kazdırmış ve hakikaten de kazılan yerden küplerce Altın çıkmış.
Demek ki; Muhiddin-i Arabi'nin dediği doğruymuş.
Bu zihniyetler her devirde Put (kul)'a ve PARA'ya tapmışlar ve tapmaya da devam edecekler.Çünkü Allah'larını tanımadıkları için ve Allahtan korkmayan kuldan utanmaz derler.Allahları ceplerinde.Kalplerinde değil.Bunlar o yüzden Şefaati Bürükselden alıyorlar.ŞEFAAT YA BÜRÜKSEL diyenlerin hepsi beter olurlar. Oldularda...