PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ariflerde ar olmaz


Kirpi
10. October 2008, 01:35 AM
ARİFLERDE AR OLMAZ

Ariflerde ar olmaz
Hiç bir şeyden kahrolmaz
Kahrı lutfu bilmeyen
Hiç bir dem rahat olmaz

Hak diyen gafil olmaz
Siler kalbin kir kalmaz
Kişi nefsin bilmezse
Ol Hakk'a arif olmaz

Çağır Allah'ı seste
Allah de her nefeste
Can bülbülü kafeste
Ötmeyince şad olmaz

Severim seni candan
Hiç çıkarmam gönlümden
Sana inanmayanlar
İman-ı kamil olmaz

Senden gayrı yok ma'bed
Kıblem sensin her cihet
Huzurum ile'l-ebed
Senden gayrı yar olmaz

Geldim vahdet ilinden
Zevki gitmez gönlümden
Ben bir garip bülbülüm
Kimse bana yar olmaz

Ben FEHMİ'yim ar etmem
Kuş gibi karar etmem
Bu kafesten uçarım
Hiç beni gören olmaz

http://www.melamibaba.com/?page=c_detail&c_id=936

Toslunba
10. October 2008, 01:40 AM
Selam kirpi.Merak ettim sen melamimisin? Cevap vermek istemezsen saygı duyarım.

Selametle...

Kirpi
10. October 2008, 01:48 AM
Selam kirpi.Merak ettim sen melamimisin? Cevap vermek istemezsen saygı duyarım.

Selametle...
:)Bu güzel sualin için size canı gönülden teşekkür ederim ve beni melâmilik gibi yüce bir makamda görmeniz bile bu fakiri onurlandırdı amma keşke dediğniz gibi melâmi olabilseydim amma çok zor melâmi olmak dostum.Melâmi dostlarım çoktur benim.Her seferinde davet ederler amma ben melâmi olamam.Melâmi olmak meziyet ister,yürek ister,sabır ister.Bu saydıklarımın hiç biri yok ben de.Sevgi ve dua ile kalınız hûûû...:)

Toslunba
10. October 2008, 02:03 AM
O özellikler bendede yok kirpi ,ortak nokta bulduk :).Haniflik hakkında bilgin ve düşüncen nedir?Hem melamilik hem haniflik yolunda olunabilinirmi sence?

Kirpi
10. October 2008, 02:45 AM
Sevgili dostum Toslunba efendi;Hanif ne demek Bilmiyorum?!.Amma melâmilik hakkında çok şey biliyorum. Nereden biliyorum.Altta ki linki tıklarsan görürsün.
http://mektebiirfan.tr.gg/
Sevgi ve dua ile kal

Eren Erdem
10. October 2008, 10:03 AM
Melami dostların sitelerini incelemiş biri olarak, onların düşünce sistemlerinde Haniflik dışında birşey göremedim.
İlk başta, sitelerine koydukları UYDURULAN DİN ve KURANDAKİ DİN kitabını gördüğümde şaşırmıştım. HAK ve Kul arasında top koşturmayan, dini ticaret yapmayan, sadece Hak Rızası için mücadele eden kişiler.
Cihan'ı tekke edinmiş, hizipçilikten beri insanlar.
Şeyhleri Rab değil, Hoca-öğretmen onlar için.

Allah onlardan razı olsun, güzel ışık tutuyorlar.

Selam ile

Toslunba
10. October 2008, 01:37 PM
Eren Kardeşim banada melamilik yazdığın gibi bir izlenim verdi.Eskiden beri merak ettiğim bir topluluktur melamiler.Kirpi dostumuzun aramıza katılması bizim için iyi oldu sanırım.

Değerli kirpi kardeşim bize yavaş yavaş melamilikten bahsetsen ve bizde kendi çapımızca düşüncelerimizi iletsek hepimiz için faydalı olur kanısındayım.

Haniflik : Dini Allaha has kılmak, Allah dışında kural koyucu-bağlanıcı-şefaatçi görmemek-Yüzünü yalnız Allaha dönmek- Geleneğe,atalar dinine baş kaldırmak ve gerçeği aramak...İşin aslı bizler Kuran sevdalılarıyız.Kuranla yatar Kuranla kalkar ve herşeyi Kuranda ararız.Kurana hiçbir kul sözünü (peygamber bile olsa) değişmeyiz.

Selametle kal dostum.

Kirpi
10. October 2008, 03:58 PM
Selâm.Ya hu Mübarekler desenize bu fakir kirpi tam yerine (doğru adrese) gelmişim.Allahü Teala Hazretleri hepinizden gani gani razı olsun inşaallah AMİN. Melâmiliğe gelince.Ben; Melâmileri çok araştırdım ve bir çok arkadaş edindim o güzel insanlardan.Dün bir adres vermiştim yukarıda duruyor ve bir iki adres daha yazıyorum.Girip incelerseniz Melâmilik hakkında yüzeysel de olsa bir şeyler öğrenmemiz mümkün olur. Amma Melâmi olamayız. Neden?!
Çünkü:
Melâmi: Kendin Levm eden kötüleyen,Kendinden başkasıyle uğraşmayan,karşısındaki kardeşinin gözünün çapağını bırakıp kendi gözünde ki odunu çıkarmaya çalışandı melâmi.Allahü Teala'yı Gökyüzünde ve Toprak altında bırakmamış,kendinde ve cümle yaradılanlarda görmüş,konuşmuş kişidir Melâmi.Her baktığı yerde Allah'ı gören - konuşandır Melâmi.Kime baksa Kendini görendir Melâmi. Yok arkadaşlay yoookkkk ben de bu meziyetler yoooookkkkk.Sabır gene hiç yok.Bu yüzden melâmilik mesleğine giremiyorum.Melâmi Yalan söylemeyen,kandırmaya,Allah İle ALDATMAYANDIR. Ama be n palavracının biriyim.Melâmilik kim ben kim vesselâm Hepinzi Yaradan dan ötürü seviyorum.
Adresler aşağıda bir tık yeter.

http://www.melamibaba.com
http://yahyasalih.blogcu.com
http://melamileriz.websitem.tv
http://mektebiirfan.tr.gg
Sevgi ve dua ile kalınız huu...