PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Taksimin düşündürdükleri


ozaner
19. June 2013, 03:22 PM
Yakın zamanda uluslar arası bir tezgahı izledik maalesef bu durumda birçok olay kişi için ayıraç oldu okuduğu bilgileri bir yere oturtamayanlar nasıl havada askıda kaldıklarını üzülerek gördük.

6/104 Şimdi Rabbinizden size (bu ilahi kelam yoluyla) anlama ve kavrama araçları verilmiştir. O halde, kim görmek isterse kendi lehine, ve kim de körlüğü tercih ederse kendi aleyhine davranmış olur. Ve (kalbi katılaşmış olanlara de ki): "Ben sizin bekçiniz değilim!"

45/20 (İşte) bu (vahiy,) insanlık için bir kavrayış aracıdır; tereddütsüz bir inanca ve emniyete ulaşanlar için de bir rahmet ve hidayettir.

Global sermayenin özelde Türkiye genelde kalkınmakta olan ülkelerin uluslar arası alanda sözsahib i olmaması için özel iletişim araç ve süreçleri kullanılarak yeni toplumsal kaos oluşturup istemediği durumları ortaya çıkmasını engellemek gibi bir plan oluşturması zihinleri perişan etti.

Bir kısım bunu takım tutar edası ile kötüleri yanlışları ve hataları (İktidar) paylaşmak adına direnişe geçtiler adeta 10 yıldır yapılan haksızlık ve adaletsizlik üzerine sünger çekti ve istisnasız savunma pozisyonuna geçti?????
Daha kötüsü ve hayret edilecek olan ise sözde Kuran okuyanlarsa bu tezgaha adeta severek isteyerek balıklama daldı. Bir akil tutulması, yaşandı adeta kelimeleri kavramları özenle dizayn edilen davranış psikolojisinin kusursuz planladığı polise davranıştan çirkinlikleri güzel göstermek adına iyi dizayn edilmiş plana aptalca sahip çıktılar,uluslar arası bir tezgahın gönüllü piyonluğunu tercih ettiler

Oysa bu ülkenin mazlum halkının on yıllarca inançları kişilik hakları değerleri yerle bir edilirken bu bilinçli kuran Müslümanlarını hiç ortada görmemiştik?????
Binlerce insan 28 şubatlarda işinden, aşından, hatta hayatından olurken Bu KURAN Müslümanları nerelerdeydiler, bir birlerine kavram açıklaması yapan epitomolojik ,epistomolojik????? Tartışmalarda tozu dumana katanlar zalimlerin inançlı insanları av hayvanı yerine koyar ken nerede idiler gıkları neden çıkmıyorlardı ?????????????????????????????????????

KURAN MÜSLÜMANLARI hangi Kuranı okumaktalar ????????????? sadece bu toplumun çaresiz bilgisiz bırakılmış elinden tutulmamış hurafeler içinde kalmış insanlarını yargılamak için mi vardırlar
İbrahim mücadelesi neyi anlatır Musa ne yapmıştır Hendek ashabının başına gelenler in nedeni nedir????????? Sormak gerekmezmi ?? zalim kimdir mazlum kimdir Hani Kuran kolay anlaşılıyordu

Uluslar arası güçler sermaye tek kutuplu ve teksistemli bir dünya ne demektir bunun için neler yapılmaktadır fikri olan var mı BU KURAN doğru yola götüren kitap değilmi ?

Zuhruf 64 Allah, şüphesiz benim de Rabbim, sizin de Rabbinizdir; öyleyse [yalnızca] O'na kulluk edin: doğru yol [sadece] budur!”
Rabbimiz bu Kuranı niçin okuyun (Kıraat) (Tertil) diyor Kuranda haksızlık zulum (Karanlık düşünce) nasıl tanımlanıyor bu kitleleri nasıl anlamak gerekli evet hakim gücün arkasına lokomotif olmayın ama ayyaşların yedeği olup Kurandan kılıf geçirmeyin

7/52 Biz, gerçekten de onlara, inanacak bir toplum için bir doğru yol, içinde bilgiye dayalı ayrıntılı açıklamalarda bulunduğumuz bir kitap ulaştırmıştık”

merdem
19. June 2013, 04:26 PM
Adaleti sonsuz, yegane hüküm sahibi, merhametlilerin en merhametlisi, sonsuz riziklar veren, her seyi hakkiyla bilen, gören ve isiten, tüm övgüler ve hamdlar yalnizca Alemlerin Efendisi sani yüce ALLAH'a Celle ve Celaluhu dir.

Ben insanlari ve cinleri yalniz bana ibadet etsinler diyen Rabbimiz, madem birilerine kulluk etmek istiyorsunuz, birilerini ilah edinmek istiyorsunuz, o halde sadece bana kulluk edin ve Ben'den baska ilahlar edinmeyin buyuruyor.

Unutuyoruz, evet ne büyük bir cahillik edip unutuyoruz, bizlere can veren, sonsuz nimetler bahseden, bizlerden cani alacak ve tekrarda diritecek olan yüce Allah'in Kudretini unutuyoruz.

Yine dünya alemine daliyoruz, yine birilerini ilahlar ediniyoruz.

Insanoglu sirk kosmadan Allah'a iman etmez.

Din günü keske toprak olsaydim diyerek hayiflanmak kimsenin bir isine yaramiyacaktir.

Allah'in indirmis oldugu ile iman etmeyen, uygulamayan kendine baska ilahlar arasin, arasin da görsün ahiret günü kimin kime faydasi olup olamiyacagini.

Yüce Allah Kur'an'da kasem edip duruyor, kiyamet ile bizleri uyariyor, yokmu uyacak olan. Cennetiyle müjdeliyor, yokmu sevinecek olan.

Tevhid yolundan ayrilmayalim.

Her insan, ama her insan hatalidir, bu gayet normaldir. Hatasiz ve tam mükemmel olan sani yüce Allah'tir.

Kimse kimseyi kayirmasin, kimse kimseyi temize cikarmaya calismasin, kimse hic kimseyi göklere cikarmasin.

Kendisinin ilahı olarak kendi duygu ve arzusunu almış kişiyi gördün mü? Allah onu bir ilim üzerine saptırmış, kulağı ve kalbi üzerine mühür basmış, gözünün üstüne de bir perde çekmiştir. Allah'tan sonra ona kim kılavuzluk edecektir. Hâlâ düşünüp ibret almıyor musunuz? (Casiye, 23)

İğreti arzusunu ilah edinen kişiyi gördün mü? Şimdi ona sen mi vekil olacaksın? (Furkan, 43)


Onlar ise, O'nun astlarından, bir şey yaratamayan, kendileri yaratılmış olan, kendileri için zarar ve faydaya gücü olmayan, ölüme, hayata ve ölümden sonra tekrar canlandırmaya güçleri yetmeyen ilâhlar edindiler. (Furkan, 3)

Kesinlikle, Biz kendi kıyınızda bulunan memleketleri helâk ettik. Âyetleri, onlar dönsünler diye tekrar tekrar açıkladık. Öyleyse Allah'ın astlarından güya O'na yakınlığa vesile edindikleri düzme tanrılar, onların azabını savmaya yardım etmeli değil miydi? Tersine o düzme tanrılar kendilerinden ayrılıp kayboldular. Bu, onların yalanlarıdır, uydurmakta oldukları şeydir. (Ahkaf, 27-28)

Kisi arındırarak kendi arzu ve isteklerini ilah edinebilecegi gibi, bir baska kimseyi de ilah edinebilir.

Bölünmeyen tek bir ALLAH, hak olarak tek din ISLAM'dir. Bundan gayrisi ALLAH katinda kabul edilmez.

Dogumdan ölüme kadar, yasamin her devresinde Allah'in buyruklarina uyulmayacak olursa, isterselerse dünyanin en büyük ödülüne sahip olsunlar, isterlerse Karun'dan zengin olsunlar, dogrudan yana olmadiktan sonra ancak Firavun'a yoldas olunur.

Yeryüzünde parmakla gösterilecek tek bir müslüman devleti yok, o halde dini siyasete alet etmeyi birakalim. Din Allah'indir, kimsenin tekelinde degildir. Yalan yanlis ayaklarla Islam adina yapilan tüm hareketlerden utanmak lazim.

Islam yasanir, dünyanin hangi kösesinde olursa olsun yasanir.

Ne devlet adamlarinin ne de halkin din üzerinden kendilerine bir pay ayirmaya hakki yok, ya hep ya hic. Devlet tarafindan yasaklanmadigi müddetce, Islam'i geregince yasayabilmek imkani oldugu müddetce kimsenin kimseye laf atmaya hakki yok. Yeter ki Islam sahislar tarafindan uygulansin.

Birilerin izinden gidilecekse sayet, Rabbimizin her bir Elcisinin örnek alinacak en güzel sekliyle kissalari vardir.

Ayni mezhepcilere dönüstü ortalik, ayriliklar ortaya cikti.

Yahu tek din Islam ise, daha ne var arada anlasilmayacak?
Kimse kimsenin günahindan sorumlu degildir. Herkesin yaptigi kendi lehine yada aleyhinedir.

Üstüne üstlük kimse kimseyi rahat birakmiyor, herkes son gücüyle kendi ideallerini baskalarina kabul ettirmeye calisiyor. Ya yaniliyorlarsa? Neden baskalarini da bereberlerinde sürüklüyorlar?

180 derece dönüsler var ortada, namaz kilmazken birdenbire baslayanlar, basörtüsüne hayir ya da evet diyenler ona keza yine hevalarina uydurup birseyler atiyorlar ortaya, tam tersine eylemler. Anlamadik gitti beyaz siyahmidir nedir mesele?

Gönlümüze yatkin sehidler uydurup duruyoruz.

Vallah sonumuz iyi degil, ne sehittir ne gazi b....b.... gitti niyazi misali, Rabbimizin huzurunda ayilacagiz.


Haddimizi bilelim Allah'a bildigi dini ögretmeye kalkmayalim.

Hatalarimizin nerede oldugunu düsünelim, ille de ben yada o veya su haklidir diye bir sey olamaz. Hakk'in ne oldugunu acinda Kur'an dan ögrenin.

Kibirlilik seytanin özelliklerindendir.

Ben Almanya'da yasiyorum. Devletin bana bir zarari yok benim devlete bir zararim yok (insaAllah yoktur), yaptigima karismiyorlar, yasam seklime karismiyorlar. Sadece Almanya degil, Türkiye dahil tüm dünya devletlerinde dönmedik dolaplar yok.

Kimse kalkipta kimseye camur atmasin. Fuhus evleri, gazinolar, kumarhaneler, meyhaneler, diskolar, icki fabrikalari, randevu yuvalari, hapishaneler tüm devletlerin gündemindedir. Vergilerini aldiklari müddetce herbirseye müsaadeleri var, yok diyen buyursun izah etsin.

Aciktan olmayan yerlerde gizli kapakli dönen dolaplarin olmadigini da kimse söyleyemez.

O halde, bir insan dinini yasayabiliyorsa ne mutlu.

Kalkip ta birileri tam bir müslüman devleti kuramiyorlarsa, o zaman cenelerini kapatsinlar baskalarini da rahatsiz etmesinler. Zaten hangi devlet ele gecirilip te müslüman devleti yapilacak? Buldunuz mu bir enayi buyur diyen? Kimi seriattan öcü gibi kacar, öbür yandan ayetleri papagan gibi tekrarlar.

Kuru lafla dönmüyor ne yazik ki bu dünyanin düzeni.

Allah akil vermis kullanamiyoruz, yeryüzünü tüm mükemmelligiyle emrimize sunmus faydalanamiyoruz. Hele de hatalari kendimizde aramaya hic yaklasmiyoruz.

ozaner
19. June 2013, 10:47 PM
Oh ne güzel din algısı şirk nedir zulum nedir zalim kimdir mücaledele nedir Vahiy nedir Din sanal alemde yaşanan bir algı mıdır hayatın gerçeklerinden izole edilen din kimin dinidir .Akıllar bilgi yarışmalarında mı kullanılıcak:mad:

18/KEHF-56 : Biz, resûlleri sadece müjdeleyici ve uyarıcı olarak göndeririz. Kâfirler (ise) hakkı bâtılla iptal etmek için mücâdele ederler. Âyetlerimi ve uyarıldıkları şeyleri alay (konusu) ederler.

4/NİSÂ-109 : İşte siz böylesiniz. Dünya hayatında onlardan yana mücadele ettiniz. Fakat, kıyâmet günü onlardan yana kim Allah ile mücadele edecek veya kim onlara vekil olacak?

4/NİSÂ-107 : Ve kendilerine ihanet edenlerden yana mücadele etme. Muhakkak ki Allah, ihanette ısrar eden günahkârları sevmez
4/NİSÂ-76 : Âmenû olanlar, Allah'ın yolunda savaşırlar ve kâfir olanlar ise tagutun yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarıyla savaşın. Muhakkak ki şeytanın hilesi zayı

39/ZUMER-17 : Ve onlar ki; taguta (insan ve cin şeytanlara) kul olmaktan içtinap ettiler (kaçındılar, kendilerini kurtardılar). Çünkü Allah'a yöneldiler (Allah'a ulaşmayı dilediler). Onlara müjdeler vardır. Öyleyse kullarımı müjdele!

Acaba unutulan nedir Alemlerin Rabbi bizi nasıl sınayacaktır,klavye başında nara atarak mı mesala

Eritre Moro Mesala Patanı Filistin Afganistan Suriye de oluk gibi Müslüman kanı akıyor bu bizin için ne anlama geliyor

Yoksa biz Almanyada yaşıyoruz derdimiz sorunumuz yok MU????

4/NİSÂ-75 : Ve size ne oluyor ki Allah'ın yolunda ve "Ey Rabbimiz! Halkı zalim olan bu kasabadan bizi çıkar ve katından bir velî ve katından bize bir yardımcı kıl (gönder)." diyen zayıf ve aciz erkekler, kadınlar ve çocuklar için savaşmıyorsunuz?

Bu ayetin hükmü kalkmışmıdır yoksa Almanyadan bu ayetler duyulmaz mı okunmaz mı aklımızı nerede kullanacağız sorumluluktan nasıl yırtarız diye mi aklı çalıştıracağız????:confused:

Kendisinin ilahı olarak kendi duygu ve arzusunu almış kişiyi gördün mü? Allah onu bir ilim üzerine saptırmış, kulağı ve kalbi üzerine mühür basmış, gözünün üstüne de bir perde çekmiştir. Allah'tan sonra ona kim kılavuzluk edecektir. Hâlâ düşünüp ibret almıyor musunuz? (Casiye, 23)

İğreti arzusunu ilah edinen kişiyi gördün mü? Şimdi ona sen mi vekil olacaksın? (Furkan, 43)
Mesala iğreti arzuyu ilah edinmek ne demek şirki zumlu adaletsizliği ve inanan insanlara yapılan saldırıları görmezden gelmek iğreti arzunun talebi midir??????


Islam yasanir, dünyanin hangi kösesinde olursa olsun yasanir.
İslam mesal Patanı de nasıl yaşanır mesala çocukları gözler önünde yakılan ailelerin nasıl izlami yaşamı vardır Düşünebiliyormusunuz
Birilerin izinden gidilecekse sayet, Rabbimizin her bir Elcisinin örnek alinacak en güzel sekliyle kissalari vardi

Peygamberler nasıl bir hayat yaşamışlardır. Zulme haksızlığa adaletsizliğe başkaldırı peygamberlerin birinci ödevi değimlidir??????

Hendek ashabı
Burçlara sahip semaya andolsun.

85/BURÛC-2: Vel yevmil mev’ûd(mev’ûdi).
Ve vaadedilen güne.
85/BURÛC-3: Ve şâhidin ve meşhûd(meşhûdin).
Ve şahit olana ve şahit olunana (görene ve görülene) (andolsun).
85/BURÛC-4: Kutile ashâbul uhdûd(uhdûdi).
Hendeklerin sahipleri helâk edildi.
85/BURÛC-5: Ennâri zâtil vekûd(vekûdi).
(İçi) yakıt dolu ateşin (sahipleri).
85/BURÛC-6: İzhum aleyhâ kuûd(kuûdun).
Ki onlar, onun (ateşin) etrafında oturmuşlardı.
85/BURÛC-7: Ve hum alâ mâ yef’alûne bil mu’minîne şuhûd(şuhûdun).
Ve onlar, mü'minlere yaptıkları şeyleri seyrediyorlardı.

Ne anlatır bu ayetler bize???????????????????
Yahu tek din Islam ise, daha ne var arada anlasilmayacak?

Kimse kimsenin günahindan sorumlu degildir. Herkesin yaptigi kendi lehine yada aleyhinedir.

Üstüne üstlük kimse kimseyi rahat birakmiyor, herkes son gücüyle kendi ideallerini baskalarina kabul ettirmeye calisiyor. Ya yaniliyorlarsa? Neden baskalarini da bereberlerinde sürüklüyorlar????????????????????????????????????? ???????????????????

Yeryüzünde yaşananlarla ilgili fikrimiz bile mi yok
Vallah sonumuz iyi degil, ne sehittir ne gazi b....b.... gitti niyazi misali, Rabbimizin huzurunda ayilacagiz.
Bunca olanlardan sonra ????????????????????????????????????????????????
Ben Almanya'da yasiyorum. Devletin bana bir zarari yok benim devlete bir zararim yok (insaAllah yoktur), yaptigima karismiyorlar, yasam seklime karismiyorlar. Sadece Almanya degil, Türkiye dahil tüm dünya devletlerinde dönmedik dolaplar yok
ciktan olmayan yerlerde gizli kapakli dönen dolaplarin olmadigini da kimse söyleyemez.

O halde, bir insan dinini yasayabiliyorsa ne mutlu.

Kalkip ta birileri tam bir müslüman devleti kuramiyorlarsa, o zaman cenelerini kapatsinlar baskalarini da rahatsiz etmesinler. Zaten hangi devlet ele gecirilip te müslüman devleti yapilacak? Buldunuz mu bir enayi buyur diyen? Kimi seriattan öcü gibi kacar, öbür yandan ayetleri papagan gibi tekrarlar.

Kuru lafla dönmüyor ne yazik ki bu dünyanin düzeni.

]Allah akil vermis kullanamiyoruz, yeryüzünü tüm mükemmelligiyle emrimize sunmus faydalanamiyoruz. Hele de hatalari kendimizde aramaya hic yaklasmiyoruz.
[/COLOR]
Not Müslüman bir kardeşi incitmemek adına sadece

4/NİSÂ-76 : Âmenû olanlar, Allah'ın yolunda savaşırlar ve kâfir olanlar ise tagutun yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarıyla savaşın. Muhakkak ki şeytanın hilesi zayıftır

merdem
19. June 2013, 11:15 PM
Biraz tuhafina gitmis olacak ama ozaner kardesim, benim durumumda olanlar da var bu dünyada. Acik künye ile dolasilmadigindan kimse kimsenin ne oldugunu kestiremiyor.

Tehlikeli bir trafik kazasindan dolayi, öyle park yerlerinde gösterilere dahi cesaret edip katilamiyorum, cünkü tehlike aninda ani hareket etmek zorunda kalacak olursam sag bacagim ile omuzumdaki kirikliklar her ne kadar ameliyat edilmis dahi olsalar eski funksiyonlarini gösteremiyorlar, ben de klavye yoluyla katiliyorum konulara ve olaylara.

Beni özürlülerden sayabilirsin :)

4/NİSÂ-75 : Ve size ne oluyor ki Allah'ın yolunda ve "Ey Rabbimiz! Halkı zalim olan bu kasabadan bizi çıkar ve katından bir velî ve katından bize bir yardımcı kıl (gönder)." diyen zayıf ve aciz erkekler, kadınlar ve çocuklar için savaşmıyorsunuz?

Aciz bir hatun oldugumdan dolayi Rabbimin buyruklarini ciddiye aliyor ve Rabbime yöneliyorum.

Yardimci bekleyen, eli kolu kafasi saglam olan, dirlananlar düsünsün.

Ben üstüme düseni uyguluyorum:

Benim babam da Ibrahim'dir atamda Ibrahim'dir, kelime manasiyla, mecaz manasiyla ve her türlü manasiyla Ibrahim'dir. Böyle güzel bir tesadüf.

Rabbim hepimizinde Rabbi olan ALLAh'tir.

Ve ben Müslümanlardanim.

Sorumlu tutulacagim Kur'an'dir.

Ben bunu bilir bunu uygularim.


Mümkün mertebe insanlara karsi güler yüzlü tatli dilli olmayi (her zaman öyle gözükmesede :p ),
elimin ulasabildigi yerlerde yardimlarda bulunmayi kendime vazife edinmis bulunuyorum.

Mangalda kül kalmadi diyenler de sagolsun :p



Allah kimseye kaldiramayacagi yükü yüklemez.

Selam ve dua ile.

ozaner
20. June 2013, 12:17 AM
Ablacım sorun şahıslar değil düşünsel algısal bir problem Malesef öyle olaylar vardır ki insanların gerçek hali ortaya çıkar .Bizler Hüküm yalnız Allahındır derken ,Allah adaletlidir derken şirk zulum adaleksizlik olmasın der ken bunlar bireyler üzerinden gerçekleştirilir

Derdimiz kırmak dökmek savaşmak öldürmek değil ,an cak duruş önemlidir .Nasıl oluyorda Kuranı ençok okuyanlar gücün ve şirkin kolaycılığın beleşciliğin tarafına meyletmektedir Elbette birilerini savunun yanlışın arkasında durun demiyoruz zalim zalimdir haddi aşan Tağuttur ama nasıl oluyorda Kuran müslümanları ellerine fırsat geçtiğince bütün müslümanları bir kaşık suda boğmak isteyenlerin ayakçılığını yapmakta ve bunu savunmaktadırlar Cahil takının arkasında Salat edenler??? müslümanlara kan kusturulurken neden salat etmeyi akıllarından geçirmezler Yer yüzü müslümanları inim inlerken duymayanlar uluslar arası organızasyonların vagonlarının vagonu olmayı nasıl salat sayıyorlar evet salat etmek direnmektir ama mutlak doğrular adına nedense şov ve kurgusal yapay algıların peşine gitmek kolay ve beleşci direnişler Hangi kitapla hangi hakikatla örtüşüyor sorun bu bir yere gitmyey gerek yok Hayatında bir caminin yanından bile geçmeyenler nedense birden camilere sığınır oldu ,adam hiç camiye girmemişki nasıl girileceğini bilmiyor bunlar kötü bir (tahrir) kopyesi bizimkilerde salat ediliyor diye seviniyorlar selamlar

merdem
20. June 2013, 12:29 AM
Ablacım sorun şahıslar değil düşünsel algısal bir problem Malesef öyle olaylar vardır ki insanların gerçek hali ortaya çıkar .Bizler Hüküm yalnız Allahındır derken ,Allah adaletlidir derken şirk zulum adaleksizlik olmasın der ken bunlar bireyler üzerinden gerçekleştirilir

Derdimiz kırmak dökmek savaşmak öldürmek değil ,an cak duruş önemlidir .Nasıl oluyorda Kuranı ençok okuyanlar gücün ve şirkin kolaycılığın beleşciliğin tarafına meyletmektedir Elbette birilerini savunun yanlışın arkasında durun demiyoruz zalim zalimdir haddi aşan Tağuttur ama nasıl oluyorda Kuran müslümanları ellerine fırsat geçtiğince bütün müslümanları bir kaşık suda boğmak isteyenlerin ayakçılığını yapmakta ve bunu savunmaktadırlar Cahil takının arkasında Salat edenler??? müslümanlara kan kusturulurken neden salat etmeyi akıllarından geçirmezler Yer yüzü müslümanları inim inlerken duymayanlar uluslar arası organızasyonların vagonlarının vagonu olmayı nasıl salat sayıyorlar evet salat etmek direnmektir ama mutlak doğrular adına nedense şov ve kurgusal yapay algıların peşine gitmek kolay ve beleşci direnişler Hangi kitapla hangi hakikatla örtüşüyor sorun bu bir yere gitmyey gerek yok Hayatında bir caminin yanından bile geçmeyenler nedense birden camilere sığınır oldu ,adam hiç camiye girmemişki nasıl girileceğini bilmiyor bunlar kötü bir (tahrir) kopyesi bizimkilerde salat ediliyor diye seviniyorlar selamlar

Degerli Kardesim, her elinde Kur'an tutani Kur'an Müslümani sayacak olsaydik, en basta savas alaninda Kur'an sayfalarini mizraklarina takanlara Kur'an Müslümani dememiz gerekirdi!

Günümüzde de vardir böyleleri.

ozaner
20. June 2013, 12:59 AM
TEVBE
107. VE [birtakım] zararlı eylemlerde bulunmak, dinden çıkmayı örgütlemek, müminler arasına ayrılık sokmak ve başından beri Allah ve O'nun Elçisi'ne karşı savaş tavrı içinde bulunanlara 142 bir gözetleme yeri sağlamak için [ayrı] bir mâbed kuran [münafık]lar [var]. Bunlar [ey inananlar, size] muhakkak ki, şöyle yemin edecekler: “Biz (bununla) sadece iyilerin iyisini yapmak istemiştik!” Oysa, Allah onların yalancılar olduğuna [Bizzat] tanıktır. 143

108. Böyle bir yere 144 asla adımını atma! İçine adım atacağın en uygun mescid, daha ilk günden beri Allah'tan yana sağlam bir bilinç ve duyarlık temeli üstünde yükseltilen mescittir. 145 [Öyle bir mescid ki] orada arınmak isteğiyle dolup taşan adamlar vardır, (ki zaten) Allah (da) kendini arındıranları sever.

109. O halde, hangisi daha iyidir? Yapısını Allah'a karşı sağlam bir sorumluluk bilinci ve O'nun hoşnutluğu[nu kazanma çabası] üzerinde yükselten mi; yoksa yapısını kaygan bir yar kenarına kuran ve sonra da onunla beraber yuvarlanıp cehennem ateşini boylayan mı? Allah [bile bile] kötülük yapan topluluğu doğru yola yöneltmez:

110. böylelerinin kurduğu mescid, içlerini paralayıp onları tüketinceye kadar 146 kalplerinde bir şüphe ve huzursuzluk kaynağı olmaktan öteye gitmeyecektir. (Hatırlayın ki, bunu böylece açıklayan) Allah her hükmüyle ince-derin bir gerçeğe işaret eden mutlak ve sınırsız bilgi sahibidir.

111. BİLESİNİZKİ, Allah yolunda savaşan, öldüren ve öldürülen müminlerden Allah canlarını mallarını satın almıştır; hem de karşılığında onlara cenneti vaad ederek: Bu O'nun, yerine getirilmesini Tevrat'ta, İncil'de ve Kur’an'da bizzat güvence altına aldığı gerçek bir vaattir. Kimdir verdiği sözü Allah'tan iyi tutan? Sevinin öyleyse, O'nunla böyle bir alış veriş yaptığınız için; çünkü budur en büyük bahtiyarlık!

aRaYaN
12. July 2013, 08:14 PM
Gezi Parkını destekleyenler kimlerdi ? Büyük sermaye sahipleri değil mi ? ee Mülk kimindi ? Allah'ın değil mi ?

khaos
13. July 2013, 11:39 PM
ozaner kardeşim,

beytüllahimde israil ordusundan kaçan filistinliler İsa nın doğum yeri olduğu inanılan yerdeki doğuş kilisesine sığındılar.Kilisenin dini lideri israil devletinin tüm baskılarına rağmen o insanlara kilisenin kapılarını açtı. üstelik müslümanlara...

Şimdi hristiyan bir din adamı bunu yaparken sen bir müslüman olarak kendine sığınan mazlumlara yardım etmeyecekmisin.

Cami yeri gelir salat yapılan yer olur, yeri gelir hastane, yeri gelir öğretim alanı,yeri gelir aş dağıtılan yer,yeri gelir savaş planı yapılan yer,yeri gelir garibanlara kalacak yer,yeri gelir zorbalardan kaçanların sığınacağı sığınak olur.Taş duvarlara olduğundan fazla anlam yükleme.

Camiya sığınanlar arasında müslümanlar,ateistler veya herhangi bir dinden olanlar olabilir.Yardıma muhtaç can havline düşmüş bu insanlar için camiden daha güzel sığınacak yer olabilir mi?

ozaner
18. July 2013, 01:20 AM
Arkadaşım sorun camiye girip girmemeleri değil hayatı boyunca caminin önünden geçtiğini fark bile etmeyenler neden birden camiyi karargah haline getirdiler neden akıllarına cami geliverdi yüzlerce doktor nasıl bir anda olup bitiverdi orada

hala anlamadınız mı bu uluslar arası bir proje mısırda bunu başardılar tahrir özgürlükçülerinin darbeyi nasıl alkışladıklarını gördük

olayları okumak gerek uluslararası sermaye haraketlerini izle ne demek istediğimi anlarsın

170 yıllık borç boyunduruğu kısmen sıyrılmış durumda global sermayenin izni olmadan bir ayda 74 milyar dolarlık anlaşma yapamazsınız

Hangi otelin altında 12 kamyon sağlık malzemesi 2000 kampeç 1 yıllık savaş malzemesini kim niçin hazırlamış

ortadoğu müslüman halkları silkindikçe emperyalist güçler dahada bastırıyor iş birlikçi despot yönetimler bir bir yıkılırken gerici arap rejimleri tirtir titrerken

bizim saftirik müslümanlar global sermayenin ayakçılığı nı yapmakta bunlar kötü hazırlanmış birer senaryo biliyorlarki ortadoğu halklarını dini kullanmadan yıkamazlar onun için yüzlerce doktoru apar topar camiye yerleştirdiyer

bunu görün artık elbette iktadarın sorunları olabilir hesaplaşmak gerekir ama bu emperyalizmik direktifleri ile değil

Hala anlamadınz mı sorun tayyip falan değil batı finansal krizi aşamadı büyümeyi gerçekleştiremedi

Teknoloji denetimini yapamıyor gelişmekte olan Ülkeler (ne demekse )

Enerji kontrolden çıkıyor

Daha ilerisin bekleyin tahrirdekiler gbi pişmanlık yakın sermaye çıkışları uluslar arası dalgalanma ile ekonomiyi sallayacaklar iflaslar çöküşler ve çıkışlar yaşanacak

iç çalkantılar ardından chp mhp ikizi pazarlanacak olmazza sisi ler sperde

hala nostaljik eylemsellik pradosi oynamaya devammı edecek bizim anti kapitalist darbeci kardeşler biraz kına alsınlar lazım olur belki

ORHAN VELİ
19. July 2013, 02:33 PM
Sen ayaktamı uyuyorsun ozaner kardeşim emperyalist gücün başı kim ABD değilmi? Amerikaya gidip gül bahçesinde ağırlanan kim,BOP eşbaşkanı değilmi. BOP projesi nedir hiç baktınmı?1991 de körfez krizinde Iraka giren Amerikaya karşı İstanbulda düzenlenen mitingler neden 2003de Irak işgalinde milyonlarca insan öldürülüp binlerce kadına tecavüz edilirken neden o meydanlara çıkmadılar o müslüman kardeşlerimiz.Yani iktidarın nimetlerinden yararlanıp bir eli yağda bir eli balda rahatını bozarmı altında dört çeker cip hanımların giyim tarzı değişti daha önce Laleliden türban ve tesettürlü giyen artık avrupa kumaş tesettürden giyiniyor hemde ipekliden.

ozaner
19. July 2013, 11:43 PM
Kardeş ben genelde yatakta uyurum ama ayıkmamış olan arkadaşlar var sanırım uluslar arası sermaye ulus devlet savaşımını görmeyen konuşmasın, çok uluslu sermayenin vatanı yoktur ,menfaati olduğu yere çöreklenir mesala son abd deki dinleme sıkandalının ortaya çıkması abd deki olayları doğru okumak gerek ?????diktacı Neconların başını çektiği ki ırak ve afganistan işgallerinin failleridirler Uluslar arası tezgah kurup yönetimlerini düşürerek istediklerini doğrudan yaptırmak istiyorlar Elbette Tayyibi bunun için kullanmak istemiş olabilirler ama Tayyip onlar için bir ayrık otudur buyrun tayyip eş başkan olarak ne yaptı Sorun Tayyip falan değil hala anlamadınızmı ????ABD nin ayakçılığını yapanlar bu gün taksimde dün tahrirdeydi kime ne anlatıyorsunuz uluslar arası finans güç savaşımı var sömürü var Dün cebinden % 75 lerden 4,75 e düşen (Arkadaşlar kına yaksın şimdi 8,5 oldu yetimin cebinden çıkan para düşünün biraz faiz var 60 milyar doları kim götürmüş bir bak bizim saftirik arkadaşlarda devrimcilik oynuyorlar . 170 yıllık borç sarmalından kurtulmak kolaymı dünya taksimden tahrirden ibaret değil 15 trilyon dolarlık sermaye sahibi aileler kim bu parayı nasıl kazanıyorlar bir fikir yürüt tek kutuplu dünya medeniyetler savaşımı bob ortaya çıkışı bir fikrin varmı dün özgürlk dediler mısırda Mursi diktatör dediler dikdatörün babasını gördüler şimdi çelik çomak oynuyorlar sonra kim ayakta uyuyuor bir bakalım selamlar