PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni bir Yahudi Fitnesi midir bu? TÜRK=YAHUDI


merdem
5. May 2013, 12:19 AM
Amaclari nedir acaba bunu ileri sürmekten? Türkleri kendi saflarina mi cekmek istiyorlar?

Ya tersine olurda Türkler Yahudileri kendi saflarina cekerse nasil olur?

Dünya politikasinda yeni entrikalar mi olusuyor? Kimin lehine kimin aleyhine gelisimler bekleniyor? (kelime bozukludu varsa düzeltin lütfen)



***


Yahudilerin ecdadı aslında Türkler mi


27 Ocak 2013


Genbilim uzmanı Eran Elhaik’in araştırmasına göre Aşkenaz Yahudilerinin asıl kökeni, Hazar bölgesine yerleşen Türk boyları. Elhaik’e göre bu nüfusun bir kısmı 8’inci yüzyılda Yahudiliğe geçti ve “Hazar Tezi”ni oluşturan göç yollarını kullanarak Avrupa kıtasına doğru ilerledi.


YAHUDİLERİN kökenine ilişkin dönem dönem yükselen tartışma bir kez daha alevlendi. ABD’de bulunan John Hopkins Üniversitesi’nde görevli genbilim uzmanı Eran Elhaik, Aşkenaz Yahudilerinin Hazar kökenli olduğu tezinin daha geçerli olduğunu öne sürdü. “Genome Biology and Evolution” adlı dergide “Avrupa Yahudilerinin Soyunun Kayıp Halkası: Ren ve Hazar Hipotezlerinin Karşılaştırılması” başlıklı bir çalışma yayımlayan Elhaik, sekizi Yahudi, 74’üyse Yahudi olmayan gruplardan gelen bin 287 kişinin gen analizini coğrafi ve tarihsel göç yolları açısından değerlendirdi.



TÜRK BOYLARINA BAĞLIYDILAR

Bilim dünyasında büyük yankı uyandıran araştırmada, Aşkenaz Yahudilerinin asıl kökeninin, Miladi takvime göre tarihin başlangıcına yakın bir dönemde Hazar bölgesine yerleşen Türk boyları olduğu ortaya konuluyor. Elhaik’e göre bu nüfusun bir kısmı sekizinci yüzyılda Yahudiliğe geçti ve “Hazar Tezi”ni oluşturan göç yollarını kullanarak Avrupa kıtasına doğru ilerledi.

İSLAM’DAN KAÇMAMIŞLAR

Tüm Yahudi nüfusunun büyük bölümünü oluşturan Aşkenazlarla ilgili daha yaygın olan “Ren Tezi”ne göre aslında Filistin’de yaşayan Yahudiler, Müslümanların bu bölgeyi işgal etmesi nedeniyle yedinci yüzyıldan başlayarak kaçtı ve önce Güney Avrupa’ya, sonra da Ren Nehri kıyılarına, yani şimdiki Almanya’ya yerleşti. Eran Elhaik, genetik göstergelerin bu tezi desteklemediğinin altını çiziyor. Elhaik’e göre Avrupa Yahudileri, Yakın Doğu, Kafkas, Avrupa ve Sami soylarının genlerinin karışımından oluşuyor. Bu veriler de, “Hazar Tezi”ni destekliyor.

kuman
5. May 2013, 01:53 AM
Hazarlar yahudidir bu zaten bilinen bir gerçektir ancak halkın yahudi olduğunu söylemek çok zor genelde hazarların yönetim kademesinde yahudilik yayılmış halka çok fazla inmemiştir.
Şu da kesindir ki Hazarlar sayesinde yahudiler o zaman yaşabilmişlerdir yoksa hepsi yok edilecekti. Dünyadaki pek çok yahudi Hazarlara sığındığıda tarihsel bir gerçektir.
Olay komplo.
Ancak Türk = Yahudi derseniz komplo değil yalan olur

merdem
5. May 2013, 02:19 AM
Aha. Hasaratlari/böcekleri koruma gibi bir sey olmus bu:p

Acaba Hazarlara tesekkür etme imkani bulmuslar mi, yoksa ihanetle mi cevap vermisler? Gerisini merak ettim.

merdem
5. May 2013, 02:51 AM
Haklisin Kuman Kardesim, TÜRK=YAHUDI yanlis bir deyis olmus. Özür dilerim.:)
TÜRK+YAHUDI desem yerinde olur mu?

Anlamadigim bir sey daha var. Bildigim kadariyla Israil mallarina boykot diye bir seyler yazip ciziliyor....

Arkasindan bu ne perhiz bu ne lahana tursusu demekten alamiyor insan kendini.

Hangi adamcagiz bir Porsche'den iner de Chery'e biner ?

Israil'i ekonomi krizinden kurtulmasi icin desteklemeye ne demeli acaba?

Yani calis da nerede calisirsan calis, kazan da nasil kazanirsan kazan, destekle de kimi desteklersen destekle... gariptir halimiz bizim.

Ne kadar bilincli hayat sürüyoruz?

Demek istedigim, Kuman Kardesim, Israil'i her zaman her yerde ne sekilde olursa olsun nasil olursa olsun destekliyoruz. (Türk oldugum icin "Biz" li konusuyorum)

***

İsrailli Israel Corporation ve Çinli otomobil üreticisi Chery şirketinin 2007 yılında ortaklaşa kurduğu şirket Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk meyvesini verdi.

İSRAİL’İN BABAYİĞİTİ

İsrail’in ‘babayiğiti’ olarak tanımlanabilecek, ülkenin en büyük holdingi Israel Corporation’ın kuruluş serüveni de ‘teşviklere’ dayanıyor. 1968 yılında, o dönemin Ekonomi Bakanı Pinchas Sapir’in yabancı yatırımcıları ülkeye çekmek için açıkladığı teşvik yasasının ardından, Israel Corp’u kurarak ülkenin ilk yabancı yatırımcılarından biri haline gelen Shaul Eisenberg, bugün Tel Aviv Borsası’nın en değerli şirketinin altına imzasını attı. Geçmişinde otomotiv sektörüne ilişkin daha öncesinde herhangi bir üretim geçmişi de bulunmayan şirket, üretim aktivitelerinin yarısını ve cirosunun yüzde 70’ını dış pazarlardan elde ediyor. Şirket gübre, kimya, enerji, denizcilik ve taşımacılık sektörleri üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırıyor.


***


Alman lüks ve spor otomobil üreticisi Porsche'nin Boxter ve Cayman'ın yanısıra son olarak 918 Spyder modelinin dış tasarımlarını yapan Hakan Saraçoğlu CHERY'nin tasarım stüdyosunun başına geçti.

CHERY'nin tasarım vizyonu Türk tasarımcı Hakan Saraçoğlu deneyimiyle daha da ileri taşınacak. Yeni Tasarım Direktörü olan Saraçoğlu, CHERY tasarım Bölümü Başkanı James Hope ile birlikte çalışacak.

Çinli otomotiv devi Chery’nin tasarımı bir Türk’e emanet edildi. Markanın yeni modellerini 47 yaşındaki Hakan Saraçoğlu tasarlayacak. Saraçoğlu, Chery Automobile’e Alman Porsche’den transfer oldu. Hakan Saraçoğlu, geleceğin Chery modellerinin yaratıldığı 30 kişilik Tasarım Grubu’nun liderliğini üstlenecek. Yeni göreviyle ilgili konuşan Saraçoğlu, “Yeni ucuz otomobilimiz QQ’nun yanı sıra birçok yeni ürünü pazara sunmak için çalışıyoruz. Chery sadece ucuz otomobille değil tasarımıyla, kalitesiyle öne çıkacak. Markanın tüm çizgileri değişecek” açıklamasını yaptı.

Ford Avrupa’nın Köln’deki Tasarım Bölümü’nde iş hayatına başlayan Hakan Saraçoğlu, Focus ve Mondeo modelleri üzerinde çalıştı. 15 yıldır Porsche’de görev alan Türk tasarımcı, 918 Spyder, Boxster ve Cayman’ın
yeni çizgilerini yarattı.

Son dönemde Hakan Saraçoğlu dışında birçok Avrupalı tasarımcı Çin’in yolunu tutuyor. Beijing Automotive, Ferrari Daytona’dan Leonardo Fioravanti’yi, Great Wall da Mercedes-Benz’den Andreas Deufel’i tasarımlarının başına getirdi. Çin’de ücretlerin ABD ve Avrupa’nın üç katı olması, mühendis ile tasarımcıların Asya’yı tercih etmesinde etkili oluyor.

khaos
5. May 2013, 04:37 PM
merdem kardeşim israil bir amerikan eyaletidir.israil hiç bir zaman batmaz.arkasına neocon cular ve evanjelik hristiyanları alan siyonistler dünyadaki her kurnanın başını tutmuştur.ekonomik güçleri hayal edemeyeceğimiz kadar fazladır.dünyadaki akan kanların ,terörizmin, insanları sömürmenin tek sorumlusu bunlardır.

merdem
5. May 2013, 04:57 PM
merdem kardeşim israil bir amerikan eyaletidir.israil hiç bir zaman batmaz.arkasına neocon cular ve evanjelik hristiyanları alan siyonistler dünyadaki her kurnanın başını tutmuştur.ekonomik güçleri hayal edemeyeceğimiz kadar fazladır.dünyadaki akan kanların ,terörizmin, insanları sömürmenin tek sorumlusu bunlardır.

Degerli Khaos Kardesim,

eninde sonunda her bir kavmin sonu gelir, ki israil kendidir kendini eliyle atese atan. Dünya haberlerinde ekonomiz krizden bahsediliyor. Asirlardir süre gelen köklerinin güvencelerinin Allah ile bir antlasmalari mi var da kendilerine o kadar güveniyorlar.

Gözümüzde Israil'i büyütmeyelim o kadar :) Onlarin kendilerini Allah'in sevgili kullari (!) diye bilmeleri kendi vesveseleridir.

http://www.dw.de/israilliler-yine-sokaklarda/a-16099171

Selam ve dua ile.

khaos
5. May 2013, 06:20 PM
merdem kardeşim
Eninde sonuda her kavmin sonu gelir dedin ya aklıma bilge kağan ın şu sözleri geldi
“Ey Türk milleti, üstte gök yıkılmaz, altta yer delinmezse, devletini, töreni kim bozabilir''
Tanrı Yüce Türk Milletini kıyamete kadar korusun ve gözetsin.

aslına bakarsan israil'i gözümde büyütmüyorum.benim bahsettiğim arkasındaki güçler.usa, uluslar arası şirketler ve bankalar.

pramid
6. May 2013, 10:35 AM
Samiri kimdir?

Sümerler kimdir?

Semerkant ve samara neden bu adı almıştır ?

Neden tarihte türk-yahudi devleti kurulmuştur.

Bu söylentinin bizim dinimize ne faydası var?

Türk olmak dil ve renk olarak ayet olup, Bu dinin bozulmasına sebeb bir samiri ırkı olabilir mi?

Hadislerin yazılması neden bu samiri kent mensuplarından çıkmıştır?


Muhammed ibn İsmail el Buhari veya İmam Buhari (d. 21 Temmuz 810, Buhara - ö. 31 Ağustos 869 Hartenk, Semerkand), Buhara'lı bir muhaddistir.

Müslim bin Haccâc bin Müslim el-Kuşeyri en-Nişaburi, künyesi Ebul-Hüseyin’dir. 821 (H.206) senesinde Nişabur’da doğdu. 875 (H.261) tarihinde burada vefat etti. Nişabur Horasanda bir eyalet.

EBÛ DÂVUD ve ESERİ Ebû Dâvud Muhammed b. Süleyman b. İshak b. el-Ezdî es-Sicistânî, h. 202 senesinde Sicistan’da doğmuştur.
İlk tahsilinden sonra Nişabur, Kûfe, Horasan, Arabistan, Mezopotamya, Îran, Sûriye ve Mısır’a ilim yolculukları yapmıştır. H. 275 (888) senesinde Basra’da vefât etmiştir.



http://dersvekuran.blogcu.com/sumer-samiri-samara-semerkant/10382354