PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rivayetler Virüs mü?


merdem
4. April 2013, 06:25 PM
Güzel yazi gördüm mü dayanamiyorum, ille de siz degerli kardeslerimle paylasmak istiyorum. Hele anlatimi degisik yollardan yapilirsa daha bir etki yapiyor.

http://kurandanhaberler.blogcu.com/rivayetler-virus-mu/11679316



HADİSLER VİRÜS MÜ ?



İlahi bir PROGRAM var o da KURAN.



ÜSTÜN AKIL SAHİBİNİ ALLAH'IN, ilahi bir program olarak yüklediği kainat ve 14 asır önce Son nebinin elçiliği ile gönderilen ve o programı anlatan ayetler(KURAN). İnsan BEYNİ de, O yazılımı anlamaya çalışan bir bilgisayar. Şimdi Bu programcı, kendi yazılımını virüsten korumuştur.



Fakat neden aynı KİTABI okuyan bir çok insan beyni (bilgisayar) gerçekleri görmekten uzak ? Neden arap, fars ve türk ülkeleri bu halde ?



Sonsuz yaratıcı adeta diyor ki: "bak benim Kitabıma ayetleri yerleştirdim ve karşılığı olan şeyleride kainata yerleştirdim. Kainat ayetlerine bakarak, kainat ayetlerini inceleyerek benim ayetlerimi inceleyip kitabımı ( yazılımımı ) anlayabilirsiniz."



Peki insan ne yapmış ? Bizden evvel gelenler doğru söylüyordur diyerek kalkmış kainat ayetlerine bakmak yerine kimin tarafından yazıldığı (uydurulduğu) belli olmayan VİRÜSLÜ yazılımları açmış okumuş. Zaten Son Kitap gelmeden önceki insanların düştüğü hata bu değilmiydi. Bu hatalara düşen insanlara rasul gelir. Sonra bu rasuller: "ATALARINIZI ÜZERİNDE BULDUĞUNUZ ŞEYLERİ TERK EDİN" der.



Bu yalancı VİRÜS'ler, o kadar çoğalmış ki, zaman geçtikte DİN zannedilmiş ve hatta Allah kendine ve kitabına ORTAK kılmayı (ŞİRK) istemediği halde, o virüsler aslında Dinin iki kaynağı var diye öğretmişler; Biri Kuran diğeri de HADİS.



Virüsü alan kardeşler (!)

Peygamber kalkıp sahabesine: "yazın benim dediklerime de insanlar uysun" diyebilirdi. Ama dememiş…. Hatta Rabbinin ayeti ile "deki, ben sadece vahye uyarım" dedirtilmiştir.



Birileri bişi demiş; sonra o da ona demiş; miş miş. miş...... Birde bu VİRÜS leri yaymak için, bu Allahtan bu da peygamberden diyerek; bu VİRÜSlerin yayılmasını kolaylaştırmışlardır. Nedense iyi niyetli İlahiyatçılarda söyledikleri sözlerin doğru olduğunu kanıtlasın diye, her sözlerinin önüne yada ardına bu VİRÜS lü anlatıları insanlığa empoze etmeye çalışmışlardır.



PEKİ ÖNLEM NE ? NASIL KURTULACAĞIZ ?



İlk önemli iş bilgisayarı (beyinleri) RESET lemek.
Sonra ne kadar VİRÜS (rivayet ) varsa onları arap ülkelerine iade etmek. Alın kardeşim rivayetlerinizi bize KURAN yeter. Biz peygamberimizede inanıyoruz onun tebliğ görevi yaptığına da inanıyoruz ve bütün peygamberlere inanıyoruz. Bunda sorun yok.



Sonra da Kuran ayetlerini açıp Kainat ayetleri ile karşılaştıracağız. Tarihe bakacağız, insanlığa ve topluma bakacağız. Ahiret anlatıları dışında her şeyin karşılığı var. Tek eksiklik o konular üzerinde bizim bilgi birikimimiz olmaması. Onun için çok çalışacak , araştıracak, aklımızı çalıştıracak, düşünecek ve akıl dışı (virüslü ) sözlere rağbet etmeyeceğiz.

Selam ve dua ile.

Araştıran
6. April 2013, 09:45 PM
Selamunaleyküm değerli arkadaşlar,
Virüs konusuna yakışan,isabetli olduğunu düşündüğüm bir konu hakkındaki düşüncelerimi arz etmek isterim sizlere.Çünkü virüs bilindiği üzere tek başına inaktifken hatta binlerce yıl yaşıyobiliyorken canlı organizma üzerinde faaliyete geçer ve aktifleşir.Zamanlada bütün organizmayı değiştirerek bozar.
Şimdi ilk bakışda akla makul gelen,kulağa hoş gelen hadisler grubunu paylaşıyorum:
"Sarhoş edici bütün içkiler haramdır." (Müslim,3/ 1575-1576; et-Tâc, 3/141).

"Çoğu sarhoşluk veren içkinin azı da haramdır" buyurmuştur. (İbn Mâce, es-Sünen, 2/l124 Hadis No: 3392;et-Tâc 3/142)

"İçki, bütün kötülüklerin anasıdır." (Keşfü'l Hafâ, l/382 (Hadis No: 1225, Beyrut 1351)

Görüldüğü üzere bu 3 hadis özelliklede ilk iki hadis ve son hadis arasında büyük çelişki var.
Haram olması ve kötülüklerin anası olması arasında derece olarak uçurum var.
Kuranla karşılaştırırsak eğer ayet hadisi direkt iptal ediyor.Bakınız:
"Sana içki ve kumarı soruyorlar. De ki: Bunlar da hem büyük günah, hem de insanlara bazı yararlar var, fakat günahları menfaatlerinden daha büyük..." (el-Bakara Sûresi, 219)

İçinde bazı yararlar olan birşey nasıl olurda kötülüklerin anası(ana kaynağı,saf kötülük) olabilir?
Haram konusuna gelirsek de zaten daha önce sitede detayıyla işlenmiş.
16/116- Dilleriniz yalana alışageldiğinden dolayı, Allah’a karşı yalan uydurmak için, “Şu helâldir”, “Şu haramdır” demeyin. Şüphesiz, Allah’a karşı yalan uyduranlar, kurtuluşa eremezler.
Haram olan yiyeceklerde apaçık olarak diğer ayetlerde belirtilmiştir.

Sakın yanlış anlaşılmayım burada alkolü ve hamr ı savunmuyorum.Ama Kuran dan ayrılındığında sapla samanı ayırt edemez durumuna geldiğimizin vurgusunu yapmak istedim sadece.

Her nedense çocukluk çağımda aklımda alkolle veya hamr la ilgili bir ayet yokken
içki bütün kötülüklerin anasıdır rivayeti kalmış.

Alemlerin Rabbi ilmimizi arttırsın...

kuman
6. April 2013, 10:25 PM
"Sana içki ve kumarı soruyorlar. De ki: Bunlar da hem büyük günah, hem de insanlara bazı yararlar var, fakat günahları menfaatlerinden daha büyük..." (el-Bakara Sûresi, 219)

İçinde bazı yararlar olan birşey nasıl olurda kötülüklerin anası(ana kaynağı,saf kötülük) olabilir

Faydalar kelimesini çıkar olarak düşünürsen sanırım sorun çözülür. Çıkarda da insanlar yarar sağlar ancak adı üstünde ÇIKAR mutlaka zarar verir.

Araştıran
6. April 2013, 10:53 PM
"Sana içki ve kumarı soruyorlar. De ki: Bunlar da hem büyük günah, hem de insanlara bazı yararlar var, fakat günahları menfaatlerinden daha büyük..." (el-Bakara Sûresi, 219)

İçinde bazı yararlar olan birşey nasıl olurda kötülüklerin anası(ana kaynağı,saf kötülük) olabilir

Faydalar kelimesini çıkar olarak düşünürsen sanırım sorun çözülür. Çıkarda da insanlar yarar sağlar ancak adı üstünde ÇIKAR mutlaka zarar verir.

Faydalar ve menfaatler doğru mealdir burda dediğiniz gibi çıkar olarak algılamamak gerekir.Hem algılasak bile Cümle itibariyle Çıkar(+) anlamdadır yani Negatif yönü büyük olmakla birlikte,Bazı pozitif yönleride var Fakat toplamında
(-)+(+)=(-) yani denklemde + da geçiyor.Biraz fazla matematiksel oldu galiba :)
Kötülüklerin anası yani ana kaynağı(saf kötülük)=kocaman salt (-) negatiftir.
Bu arada alkol ve diğer aklı örten maddeler tıpta kullanılıyor ve bazen hayat kurtarabiliyor,yüksek acıları hafifletebiliyor...

kuman
26. April 2013, 11:40 PM
Tıpta kullanılan alkol ile kolanyada kullanılan alkol ile içtiğimiz alkol birbirinden farklıdır alakası yoktur.Bizim içtiğimiz alkol ile tıptaki alkol birbirinden farklıdır. Çok içki tükettim ama bir şey olmadı ancak bir kere bile tıpta kullanılan alkolden içseydim burda yazıyor olamazdım direk öldürür. (sahte rakı olaylarını hatırlayın)
Biz Etil alkol içeriz oysa tıp ve endüstri Metil alkol kullanır

Tıpta kullanılan(METİL) alkol zaten HARAM DEĞİLDİR. Kolonya daki alkol yada parfümdeki alkol da (METİL) HARAM DEĞİLDİR.
yani haram olan etil alkoldür.

Faydanın doğru meal olduğu hiç mantıklı değil. Neden ;

''Bunlar da hem büyük günah, hem de insanlara bazı yararlar var, fakat günahları menfaatlerinden (ÇIKAR) daha büyük...''

sizin demenize göre Allah yararlı bir şeyi insana zarar verdiğinden dolayı yasaklamıştır.
Sor şu; Allah içinde yarar bulunan bir şeyi yasaklar mı?

Çok yemek yemek zararlıdır ancak haram mıdır ?

Çıkar dediğimizde içinde yarar vardır aynı anda zararda vardır. kime yarar ? nasıl yarar ? kime zara ? nasıl zarar ? yani şaibe vardır
Şarabın yararlı olduğu söylenir (!) ne yararı varmış kan sulandırırmış kanı artırırmış ! Tamamen hikaye.

dost1
27. April 2013, 12:55 AM
Selamun Aleyküm! Değerli Kardeşlerim!

İçkinin haram olduğunu hangi ayetten çıkardınız?

Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.

kuman
27. April 2013, 01:23 AM
zor bir soru dost1 ben bu konuda yorum yapamam bana ayet sorma.
Bakara 219 olabilir mi?

kuman
27. April 2013, 01:30 AM
Sarhoşluk verici maddeler haramdır diye biliyorum. İnsanın düşünme vasfını kaldıran her şey haramdır.
Ancak konu haramdan ziyade bakara 219 daki ayette Fayda mı yoksa Çıkar mı açısından bakıyoruz bence fayda dan ziyade çıkar oraya daha çok yakışıyor.

dost1
27. April 2013, 01:55 AM
Selamun Aleyküm! Değerli Kardeşim!

Allah hükümde kimseyi kendisine ortak etmez.
Allah'ın hamr/örtmek karıştırmak -içki değil- ile ilgili söylediği;
İsmi Kebair olduğu,
Yararı ve zararı olduğu,
Zararın yararından çok olduğu,
Şeytan işi pislik olduğu,
Düşmanlık ve kin soktuğu,
Salattan ve Zikrullahtan alakoyan olduğudur.

Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.

galipyetkin
27. April 2013, 03:20 AM
Teşekkürler Sayın dost1.

Ve olaya ekonomik ve sosyal yönden bakıldığında İhtiyaç fazlasının infak edilmeyip de bunun, yani başkasının nafkası/hakkı olanın hak sahibine/infaka verilmeyip de belki de aç kalmasına sebep olarak sermayeye eklenerek bu ''hırsızlıktan'' elde edilmiş ve beleşten artırılmış/sermayeye eklenmiş emeksiz kazancın işletilerek elde edilen getirisi ve bu getirinin/kolay kazancın kapitaliste verdiği pür neşe.

Kapitalist ekonomik sistem ile kollektivist ekonomik sistemin felsefik ve realist bir karşılaştırılması ve bunların toplumlar üzerindeki sosyal etkileri. Bu konuda bir de şuraya bakar mısınız?

http://www.hanifler.com/showthread.php?t=3083

Saygılarımla.
Galip Yetkin.

merdem
27. April 2013, 08:57 AM
De ki: Gelin Rabbinizin size neleri haram kıldığını okuyayım: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, ana-babaya iyilik edin, fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin -sizin de onların da rızkını biz veririz-; kötülüklerin açığına da gizlisine de yaklaşmayın ve Allah'ın yasakladığı cana haksız yere kıymayın! İşte bunlar Allah'ın size emrettikleridir. Umulur ki düşünüp anlarsınız.


Gizlisinden de acigindan da sakinilmasi gereken kötülükler nelerdir acaba, yaklasilmasi dahi uygun görünülmeyen?.

Bayagi senlenmeye basladik, namaz yok, hacc yok, oruc yok, taslanma yok, el kesme yok, icki olabilir, hirsizlik olabilir, zina olabilir ucuz tarafindan kurtulunuyor, yüzsüz biri sapur supur ya Rabbi sükür der suratina tükürseniz yagmur yagdi zanneder.

Bu sartlar altinda ISLAM hiristiyanlar icin de gercekten cekici olmaya baslayacak.

Biraz hile var isin icinde ama, o kadar kusur kadi kizinda da olur.

Hiristiyanlari Islam'a davet edelim acikca, hem de karli cikarsiniz diyelim bizde kilise vergisi gibi mecburi vergi yok. Islam'a girdikten sonra hadi bakalim bütün mallariniz verin desek :p eh ona da saygi gösterirler herhalde ve verirler.

Araştıran
27. April 2013, 07:47 PM
Tıpta kullanılan alkol ile kolanyada kullanılan alkol ile içtiğimiz alkol birbirinden farklıdır alakası yoktur.Bizim içtiğimiz alkol ile tıptaki alkol birbirinden farklıdır. Çok içki tükettim ama bir şey olmadı ancak bir kere bile tıpta kullanılan alkolden içseydim burda yazıyor olamazdım direk öldürür. (sahte rakı olaylarını hatırlayın)
Biz Etil alkol içeriz oysa tıp ve endüstri Metil alkol kullanır

Tıpta kullanılan(METİL) alkol zaten HARAM DEĞİLDİR. Kolonya daki alkol yada parfümdeki alkol da (METİL) HARAM DEĞİLDİR.
yani haram olan etil alkoldür.

Faydanın doğru meal olduğu hiç mantıklı değil. Neden ;

''Bunlar da hem büyük günah, hem de insanlara bazı yararlar var, fakat günahları menfaatlerinden (ÇIKAR) daha büyük...''

sizin demenize göre Allah yararlı bir şeyi insana zarar verdiğinden dolayı yasaklamıştır.
Sor şu; Allah içinde yarar bulunan bir şeyi yasaklar mı?

Çok yemek yemek zararlıdır ancak haram mıdır ?

Çıkar dediğimizde içinde yarar vardır aynı anda zararda vardır. kime yarar ? nasıl yarar ? kime zara ? nasıl zarar ? yani şaibe vardır
Şarabın yararlı olduğu söylenir (!) ne yararı varmış kan sulandırırmış kanı artırırmış ! Tamamen hikaye.

Selamun aleyküm değerli kardeşim,
Kendi istek ve hevamıza,kafamıza göre konuşmak Bizi çoğu zaman yanıltır.Çok değil 2-3 dk lık araştırma sonucu vikipedi den bulduğum şu bilgiyi paylaşmak isterim...
Etil alkol (Etanol) C2H5OH

(Bkz. Etil alkol). vücutta metabolize olabilen tek alkol türüdür. ayrıca Metil Alkol zehirlenmelerinde panzehir olarak kullanılır.(Metil alkol alkolu metabolize eden enzimleri meşgul ederek bu süre içinde Metil alkolun vücuttan uzaklaşmasını sağlar. çünkü Vücuda asıl zehirli olup atılamayan ürün Metil Alkol değil vücutta Metil Alkolden oluşan Formaldehidtir. Oysa Etil alkolden oluşan Asetaldehid vücuttaki Aldehid dehidrogenaz enzimi tarafından metabolize edilip atılır. Sanayide üretilmiş olan ilk arabaların çalışmasında Etil alkol kullanılmıştır. Sanayideki Etil Alkolun üretimi Etan gazının Sulfrik asit eşliğinde (katalizor olarak) suyun içinde çözülmesiyledir.

CH2=CH2+H2O → CH3-CH2-OH
TEKRAR EDİYORUM....
İÇKİ (ETİL ALKOLDEN ÜRETİLEN) BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASIDIR...?

İMZADAKİ YAZIYI TEKRAR OKUYUN LÜTFEN!...
Selamunaleyküm...

EDİT: +5 dk daha ayırdım ve şu bilgilerede rastladım
Etil alkolün kullanım alanları
Etil alkol, cilt, tıbbi cihazlar ve laboratuar malzemeleri için sık tercih edilen bir dezenfektan kimyasal. Bunun yanında, çeşitli canlıların müze materyali haline getirilmek amacıyla tespit edilmesinde, tespit sıvısı olarak kullanılıyor. Ayrıca alkollü maddelerin üretimi, bitkilerden tentür eldesi, sirke yapımı, vb. çok sayıda endüstriyel kullanım alanları da var.
FAKAT:Alkolün en büyük kısmı insanlar tarafından ya alkollü içkiler şeklinde veyahut da likörler halinde harcanır.
Yani neymiş faydası varmış ama zararı daha çokmuş.İnsanlar bunu keyif almak için daha çok kullanılıyormuş.Ama şunuda öğrendikki Her kullanım sonucu kötülük olmuyomuş.Kötülüklerin anasımıymış?Bunu size bıraktım....

ates demir
27. April 2013, 11:14 PM
Hicr 72, Kaf 19 ve Nahl 67 ye bakalım.
Sekeren neymiş görelim.
Hamr bence de içki değildir.
Örtendir.
Dikkat ederseniz nisa hariç adı geçen her yerde içki olarak çevrilen hamr, nisa suresinde başörtüsü olmuştur. İşine geldiği gibi veya kopya çeviri yapılmaz.
Selam ile.

ates demir
27. April 2013, 11:27 PM
Bütün kötülüklerin anası içki mi yoksada vicdanın örtülmesi, iblisin sesinin baskın kılınması mı?
Hadisin orjinalinde eğer sözcük hamr olarak geçiyorsa nisa suresindeki hamr ı ne yapacaksınız?
Hamr bütün kötülüklerin anasıdır? Nisa suresini de düşündüğünüzde tezatın farkına vardınız mı?
Yok hadisin orjinalinde sekeren geçiyorsa nisa suresiyle ilgisi kalmıyor. Sekeren içki/sarhoş eden ise o halde hamr ne?

Selam ile

ates demir
27. April 2013, 11:33 PM
Yok hadisin orjinalinde şarabun veya şarab geçiyorsa o zaman tam evlere şenlik. :)
Hadisin orjinal metnini bilen varsa ve açıklarsa ihtimal ve olasılıkları azaltır ve ordan devam ederiz inşaAllah.
Kardeşim Fers nerdesin? Ne dersin?
Selam ile

merdem
28. April 2013, 02:44 AM
http://www.worldometers.info/tr/

Gercek zamanli dünya istatistigi

Günlük dünyaca ölenlerin sayisi, ölüm sebepleri alkol/sigara/aclik/intihar/
Harcanan paralar , silahlandirilma/zayiflamak icin harcanan paralar
Acliktan ölenlerin sayisi, sismanlarin sayisi...

Vicdani örtülenlerin sayisini vermemisler, o zamanla ödürüyor besbelli. Ama ickiden oldugu yerde ölenler var promoli kacirdiklarinda.

En büyük rakam uyusturucu konusunda.

Bir göz atin sayfaya kendiniz tespit edin neyin ne oldugunu.

NOT: Türkiye'de alkol/icki icmek modernlik olarak görülüyormus (!)

bartsimpson
28. April 2013, 02:21 PM
Dünya bize h’ayran

Başbakanımız “milli içkimiz ayrandır” demiş.

*
Başbakanımızın rakı’dan anlamadığı... 2 milyar 100 milyon dolara satılan rakı’yı sadece 292 milyon dolara vermesinden belliydi!
*
Ayranla bu kadar oluyor tabii.
*
Milli içkimiz, rakıdır.
Üstelik, rakıyı resmen milli içki ilan eden, AKP hükümetidir. Rakıyı milli içki olarak tescilleyen Türk Patent Enstitüsü Başkanı’nı o makama AKP atadı. Türk Patent Enstitüsü Başkanı’nın eşi de AKP milletvekiliydi. Dolayısıyla... “Rakı balık Ayvalık” gibi, zincirleme reaksiyonla AKP’nin millisidir rakı.
*
Resmi Gazete’de bile yayımlandı.
“Karakteristik özelliğini Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yer alan doğal unsurlardan, özellikle Türkiye’de yetişen üzüm, anason ve Türkiye’de uygulanan geleneksel üretim yöntemlerinden alan, kendine has, renksiz alkollü içki” olarak tanımlandı. “Geleneksel tat” olduğu belirtildi.
*
Özbeöz Türk’tür rakı.
Ne malum derseniz?
Nerede, ne zaman ve kim tarafından icat edildiği bilinmiyor, meçhul, oradan malum...
Eğer, biz Türklerden başka bir milletin icadı olsaydı, cilt cilt yazılı tarihi olurdu, şeceresini bilirdik.
*
Şampanyanın mucidi Fransız keşiş Dom Perignon mesela, anca 1638’de dünyaya gelmiş. Evliya Çelebi’nin 1635 tarihli seyahatnamesinde ise, rakıdan bahsediliyor. Demek oluyor ki... Şampanyayı icat eden adam kundakta ana sütü içerken, biz aslan sütü içiyorduk. Daha ne diiim?
*
Ve, bizatihi Türkiye’dir.
Senelerce İstanbul’da yaşayan New York Times yazarı Stephen Kinzer, Hilal ve Yıldız isimli kitabında, “rakı gibi ülke” olduğumuzu anlatır... “İlk gördüğünde şişedeki gibi berraktır, su ilave ettiğinde sisli-puslu hale gelir, dışarıdan bakınca içini göremezsin, anlayabilmek için hissetmen, içine girmen lazım” der.
*
Asildir rakı...
Bakın, 1900’lü yıllardan bir davetiye aktarayım size: “Muhterem efendim, teşrin’i saninin 21’inci gününe müsadif Cuma akşamı, Hristo’nun meyhanesinde taam eylemek ve hususi eğlence tertip ederek vakit geçirmek istiyoruz. Sizi pek seven cümle dostlarımız teşrif edeceklerdir. Binaenaleyh, icabetiniz bizim içün mücib-i şeref olacaktır. Bu lütfu bizden esirgemeyeceğiniz ümidi ile takdim-i ihtiram eyleriz efendim... Pera sahaflarından Şener Efendi.”
*
Nezakettir, zarafettir.
Adabımuaşerettir.
*
Rakı içeceğinize üzüm yiyin, kavunun yanına 35’lik salkım açın falan gibi gayriciddi yaklaşılamaz ona... Ciddiyet ister. Fava, pilaki, şakşuka, memleket “meze”lesidir.
*
Yurtseverdir.
İki tek attın mı, n’oolacak bu memleketin hali diye endişelenmezsin aksi olsa.
*
Evrim Teorisi’nin kanıtıdır.
Fazla kaçırırsan, özüne dönersin, maymun olursun... Bilimdir.
*
Bilim deyince, aklıma geldi. Elektriğin icadından sonra “ampul” icat edildi sanıyorsan, yanılıyorsun... Çünkü, elektriğin icadıyla birlikte, buz üretildi. Buz üretilince “rakıya niye buz koymuyoruz azizim?” icadı yapıldı. Bu tarihi icat neticesinde, rakının üstüne buz koymak için daha uzunca bardağa ihtiyaç oldu. Zahmet edip özel bardak icat etmek karakterimize zor geldiği için, pratik Türk zekâsı devreye girdi. “Limonata bardağı ne güne duruyor muhterem, ona koyalım” icadı yapıldı.
*
Bardak limonata bardağı ama...
Ne anlamı var rakısız radika’nın cibez’in deniz börülcesi’nin turpotu’nun, inek miyiz biz? Niye avlayıp günahına giriyorsun boşu boşuna; şerbetle mi yiyeceksin lüferi?
*
Fevkalade’dir.
Aliyülala’dır.
1926’da üretime başladığında, bu caanım isimleri koymuştu, boş şişe fiyatına sattığımız Tekel.
*
Kadındır.
Cumhuriyet’in ilk yıllarında “Sevim, Elif, Hanım, Denizkızı, Üzümkızı, Jale” isimlerini taşırlardı. O nedenle botoks’tur aynı zamanda... Çirkin kadın yoktur, az rakı vardır. En kaknemi bile bi başka görünür gözüne, içilir “güzel”leşilir.
*
Hayatın anahtarıdır. Büst gibi oturan adamın bile çenesinin kilidini açar, “çilingir” sofrasıdır.
*
Kontörsüz muhabbettir.
Kahkahadır.
*
Çocuktur, ağlarsın.
*
İçki denip geçilemez... İçki içen neler yaptığını hatırlamaz, rakı içen unutulanları hatırlar. Acısıyla tatlısıyla hatıraları kaydeden harddisk’tir.
*
Tıp bazen çaresizdir.
O ilaçtır.
Gurbete bile iyi gelir.
*
Herkesin gençlik hatası olabilir, bira içersin, sonradan para kazanınca şarap içmeyi matah zannedersin, Amerikalı kamyon şoförlerinin içtiği viskiye kamyon parası ödersin, ayrı...
Kürkçü dükkânıdır.
Döner dolaşır, gelirsin.
*
Akil’dir bi nevi rakı!
Orhan Gencebay’dır.
Entel dantel barlarda dinlemeye, eşlik etmeye utanırsın ama, hepimiz biliriz ki, ezbere bilirsin.
*
Tatlıses’tir.
Kürt Realitesi’dir.
*
Örgüttür!
Peynir, rakı, kavun, PRK...
Bölücü değildir, birleştirici örgüttür. Türk’ü de içer, Kürt’ü de, Laz’ı da, Çerkez’i de, Ermeni’si de, Yahudi’si de... Rumlar öyle meze yapar ki kardeşim, helali hoş olsun, Kıbrıs’ı veresin gelir.
*
Orhan Veli’dir... “Şiir yazıyorum, şiir yazıp eskiler alıyorum, eskiler verip musikiler alıyorum, bir de rakı şişesinde balık olsam”dır. Şiirdir. Şarkıdır. Dönülmez akşamın ufkudur.
*
Mustafa Kemal’dir... Rakı içiyordu diye “sarhoş” demeye getirirler ama, kurup yücelttiği memleketi “ayık kafayla” niye yönetemiyorsun diye sorarlar adama!
*
Ooof of.
Vakit tamam.
Güneş usuuul usul batmak üzere, bana müsaade, cümleten şerefe.

YILMAZ ÖZDİL

galipyetkin
28. April 2013, 05:45 PM
Bu ne biçim yazı yaaa!.

Bu ne biçim aşk yaaa!.

Seni okur ve bilirdim de bu kadarı da pes yahu Yılmaz Özdil; Ömer Hayyam'ın tarihçisi, felsefecisi. Yaşa varol.

Lafa bak lafa: "Ne anlamı var rakısız radika’nın cibez’in deniz börülcesi’nin turpotu’nun, inek miyiz biz? Niye avlayıp günahına giriyorsun boşu boşuna; şerbetle mi yiyeceksin lüferi?"

Ooof, of! Bartsimpson!. Hele şu aybaşı bir gelsin bakalım da!....., kendimizi bir vezir yapalım, birilerine inat hem de MİLLİ İÇKİMİZ ''aslan sütü" ile, inek ve şerbetçi ve de ayrancı olmadan damak zevkimiz ile.

Saygılar.
Galip Yetkin.

bartsimpson
28. April 2013, 07:35 PM
Bu ne biçim yazı yaaa!.

Bu ne biçim aşk yaaa!.

Seni okur ve bilirdim de bu kadarı da pes yahu Yılmaz Özdil; Ömer Hayyam'ın tarihçisi, felsefecisi. Yaşa varol.

Lafa bak lafa: "Ne anlamı var rakısız radika’nın cibez’in deniz börülcesi’nin turpotu’nun, inek miyiz biz? Niye avlayıp günahına giriyorsun boşu boşuna; şerbetle mi yiyeceksin lüferi?"

Ooof, of! Bartsimpson!. Hele şu aybaşı bir gelsin bakalım da!....., kendimizi bir vezir yapalım, birilerine inat hem de MİLLİ İÇKİMİZ ''aslan sütü" ile, inek ve şerbetçi ve de ayrancı olmadan damak zevkimiz ile.

Saygılar.
Galip Yetkin.

Aslan sütü benden olsun ay başını beklemeyelim abim.... şerefine...

kuman
28. April 2013, 08:05 PM
İçki bütün kötülüklerin anasıdır hadisi maddenin fıtratına aykırıdır. Bir madde bileşim kötülük üretmez, kötü olan bir madde varmı bu dünyada ?

Alkol kendi kendine oluşur çok fazla uğraşmanıza gerek yok evde de üretebilirsiniz ve içersiniz.
Endüstride alkol kullanılır ancak pek çok karşım ile bunun benim dediklerim ne alakası var anlayamadım ?

Pek çok çeşit alkol vardır ancak etil alkol ana dır mutlaktır.
Tıpkı yoğurtun oluşumu gibidir alkol un oluşumu da

Etil alkol ise sadece eczacılık ve tıpta Az bir miktarda kullanılır ve uygulama alanı da çok azdır Ancak Endüstride kullanılan alkoler farklıdır içine her şeyi katarlar yani Örtmez Öldürür. Bu yüzden sakıncasızdır.

Ask the Google yada Wiki yapacağınıza ask the Eczacı yada Kimyager yapın daha yararlı olur. Ben öyle yapacağım.

merdem
28. April 2013, 08:56 PM
Bir Eczaci ya da bir Kimyagerin bir Google'dan ya da Wiki'den dazla bilgili olacagini hic zannetmiyorum.


Üstelik Google ve Wiki senede 365 gün araliksiz hizmete acik.

Google olmasaydi herhalde benim bu sitede bulunmam ya uzun seneler sürerdi ve yahutta burayi hic bulamazdim.

Art niyetleri yok, taraftarsiz olarak sunuluyor her bir bilgi. Alimlerden de, velilerden de, prof.lardan da daha fazla bilgisi var hz.goole'un :p

kuman
28. April 2013, 09:03 PM
googleden bir şey araştırmanın bir konu hakkında bilgi sahibi olmak ile aynı olmadığı kanısındayım.
Google size araştırmanızda nelere bakacağınız konusunda yardımcı olabilir ancak bilgi sahibi biri sizin o bilgiyi hem nasıl öğrenmeniz hem nasıl anlamanız gerektiğini size verir.

Okulları kaldıralım google bize yeter demek gibi bi şey oldu...

merdem
29. April 2013, 02:02 AM
googleden bir şey araştırmanın bir konu hakkında bilgi sahibi olmak ile aynı olmadığı kanısındayım.
Google size araştırmanızda nelere bakacağınız konusunda yardımcı olabilir ancak bilgi sahibi biri sizin o bilgiyi hem nasıl öğrenmeniz hem nasıl anlamanız gerektiğini size verir.

Okulları kaldıralım google bize yeter demek gibi bi şey oldu...

Ileride okullara da lüzum kalmayacak. Okullarda ögrenimin yanisira cocuklar kücük yasta birbirleriyle kilik kiyafet yarisina girisiyorlar, zenginlik fakirlik ayirimlari, karistirmadiklari halt kalmiyor, ailenin haberi olmadan denli densiz arkadaslar edinip yoldan cikanlarin sayisi sonsuz. Okul bahcelerinde dövülen cocuklara ögretmenlerin kaval bakislarida bilinmez durumlardan degildir. Hele de yatili okullarda ne haltlar karistiriliyor saymakla bitmez.



Dünyanin hicbir kütüphanesi google bulunan kitapliga sahip degildir, Kur'an mealleri dahil, sagliktan kanunlara kadar bulunmadik tema yok. Adresimi versem nerede ve hangi binada oturdugumu dahi bildiriyor, falcilar halt etsin yaninda.

kuman
29. April 2013, 02:13 AM
sayın merdem
google daki bilgiler içerik vermez, verdiği içeriği o konuda bilginiz yoksa zaten anlayamzsınız, bu bilgileri doğrulamak için başka kaynaklara başvurmanız gerekir. herkes her istediğini yazabilir ve yazdığı yerde kalır bunun sonucunda da hatalı bilgiler ayıklanamaz ve siz google inandığınız için yanılmış olabilirsinbiz.
Dünyada ki tüm kütüphaneler internettedir google da değil.
Onlar zaten KURUMDUR yani yanlış bilgi yazamaz ( kitapta olmayan bilgi))
Ben bu forumda doğruymuş gibi bir yazı yazayım isterseniz tamamen uydurma olacak gerçek olaylar kullanılarak benim yazdığımı nasıl doğrulacak veya yanlışlayacaksınız.

İnternet farklı google farklı wiki farklı. bunlar öğretmez bilgi verir ve verdikleri bilgide %100 değildir

Zaten konu bu değil. Bu konu ile ilgili bu forumda ve başka forumlarda çok yazı okudum
biraz düşünmem gerekiyor bu konu ile ilgili.

merdem
29. April 2013, 02:51 AM
sayın merdem
google daki bilgiler içerik vermez, verdiği içeriği o konuda bilginiz yoksa zaten anlayamzsınız, bu bilgileri doğrulamak için başka kaynaklara başvurmanız gerekir. herkes her istediğini yazabilir ve yazdığı yerde kalır bunun sonucunda da hatalı bilgiler ayıklanamaz ve siz google inandığınız için yanılmış olabilirsinbiz.
Dünyada ki tüm kütüphaneler internettedir google da değil.
Onlar zaten KURUMDUR yani yanlış bilgi yazamaz ( kitapta olmayan bilgi))
Ben bu forumda doğruymuş gibi bir yazı yazayım isterseniz tamamen uydurma olacak gerçek olaylar kullanılarak benim yazdığımı nasıl doğrulacak veya yanlışlayacaksınız.

İnternet farklı google farklı wiki farklı. bunlar öğretmez bilgi verir ve verdikleri bilgide %100 değildir

Zaten konu bu değil. Bu konu ile ilgili bu forumda ve başka forumlarda çok yazı okudum
biraz düşünmem gerekiyor bu konu ile ilgili.

Kuman Kardesim, bir internet explorer, bir opera, bir safari vb. internet sayfalarini hizmete sunan programlar ve arama makineleri denen programlar olmadiktan sonra internet bir ise yaramaz. Goole un kendi serveridir tüm bilgileri sunan.

Ben sonuclari kendi aklima göre karar vermek istedigimden dolayi arar arastiririm ve aklimin yattigina karar veririm. Kimin oldugu mühim degildir bilgilerini sunan kisilerin. Ayirimi ben yaparim, bana ille de bir akil hocasi lazim olacak olursa neyi yapip neyi yapmayacagimi, neyin dogru neyin yanlis oldugunu devamli izah edecek olursa ben kendi aklimla degil o ögüt verenin aklinla hareket etmis olurum.

Herkes kendi yaptigindan sorumludur. Ben kabahati baskasina yükleyip kendimi temize cikaramam. Benim aklim beni sorumlu tutar. Bu yüzden ne aradigimi bilerek yaparim arastirmalarimi. Bir arama makinesinin bir soru karsiliginda bana sunacagi 1 milyondan fazla cevap beni ilgilendirmez, ben direkten aradigim sorunun cevabina yönelirim.

Insanin alakasi nerede ise o ceker dikkatini. 20 seneye yakindir internetle alakam vardir, ilk defa tam bilincli olarak 3 sene evveli basladim dini konular hakkinda arastirmaya, ondan evvel hic aklima gelmemisti bile. Insanin kendi icinden gelmeli. Ne yalan söyliyeyim koskoca harflerle bangir bangir seslerle ALLAH ALLAH okuyup dinlemis olsadim dahi, icimden gelmedikten sonra hic dikkatimi cekmezdi bile. Ne demek istedigimi insaAllah anlatabilmisimdir.

Selam ve dua ile.

Araştıran
4. May 2013, 06:40 PM
Bu ne biçim yazı yaaa!.

Bu ne biçim aşk yaaa!.

Seni okur ve bilirdim de bu kadarı da pes yahu Yılmaz Özdil; Ömer Hayyam'ın tarihçisi, felsefecisi. Yaşa varol.

Lafa bak lafa: "Ne anlamı var rakısız radika’nın cibez’in deniz börülcesi’nin turpotu’nun, inek miyiz biz? Niye avlayıp günahına giriyorsun boşu boşuna; şerbetle mi yiyeceksin lüferi?"

Ooof, of! Bartsimpson!. Hele şu aybaşı bir gelsin bakalım da!....., kendimizi bir vezir yapalım, birilerine inat hem de MİLLİ İÇKİMİZ ''aslan sütü" ile, inek ve şerbetçi ve de ayrancı olmadan damak zevkimiz ile.

Saygılar.
Galip Yetkin.

Bir şeye tepki göstermeniz iyi güzelde.Kötü olan bir şeye kötü olan bir şeylemi tepki gösterilir.Milli içkimiz ayrandır diyen başbakana hayır milli içkimiz rakıdır demek doğrumudur?Karşı çıkılması gereken şey Milli içkimiz diye genellenmesidir.Yoksa herkes bilirki Ayran faydalı olup Rakı faydalı değildir.Rakının,şarabın,votkanın Savunulacak bir yanımı var?Keşke herkes doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilse!
Şimdi bunlara rağmen gelipte rakı faydalı deyip bir milyon sebep sıralarsanız,faydasız aksine zararlı olduğunu söylerim 2 milyon sebeplede geri dönerim.Savunulacak yanı olmamasıda yasaklamayı gerektirmez,zararlarını bildikten veya deneyimledikten sonra herkesin özgür seçimi vardır.Kimse bu seçimden dolayı kınanmamalı,hor görülmemelidir.Bunlar benim fikirlerim tabi,biraz dikte edici konuştuysan mazur görünüz...

Selamlar...

galipyetkin
4. May 2013, 08:57 PM
Ne yapalım be Araştıran.
Biz de kafamıza göre takılıyoruz işte. Eğer Nisa Suresinin ilk cümlesinde yazılanlar yalan değilse, emin ol salata hep ayıkken yaklaşıyor, kafam kıyaksa salatın kenarından bile geçmiyor, dediğim gibi sarhoşken kafama göre takılıyorum. Neyzen Tevfik bir şiirinde şöyle diyordu: Bazıları ney'e takılır "mevlevi", bazısı mey'e takılır bektaşi" olur.
Eh; biz de binmişiz bir alâmete......., kafamıza göre takılıyor......, gidiyoruz akıbete......!
Sen takma kafanı bize.....! Kal sağlıcakla.
Bir şey daha: Bakara 216/2'de içkinin kötülüklerin menbaı olduğu da söylenmiyor ki; kadı kızında da var diyor

Saygılarımla.
Galip Yetkin.

Araştıran
7. May 2013, 09:21 PM
Ne yapalım be Araştıran.
Biz de kafamıza göre takılıyoruz işte. Eğer Nisa Suresinin ilk cümlesinde yazılanlar yalan değilse, emin ol salata hep ayıkken yaklaşıyor, kafam kıyaksa salatın kenarından bile geçmiyor, dediğim gibi sarhoşken kafama göre takılıyorum. Neyzen Tevfik bir şiirinde şöyle diyordu: Bazıları ney'e takılır "mevlevi", bazısı mey'e takılır bektaşi" olur.
Eh; biz de binmişiz bir alâmete......., kafamıza göre takılıyor......, gidiyoruz akıbete......!
Sen takma kafanı bize.....! Kal sağlıcakla.
Bir şey daha: Bakara 216/2'de içkinin kötülüklerin menbaı olduğu da söylenmiyor ki; kadı kızında da var diyor

Saygılarımla.
Galip Yetkin.
Evet Galip Bey içki kötülüklerin ana kaynağı değil bunu tartışmaya ben döktüm zaten.Aslında asıl anlatmak istediğimde sözde hadislerin Kuran a da arz edilse seçilemeyeceğiydi.Kim ne derse desin se-çi-le-mez!İçki bütün kötülüklerin anasıdır kulağa ne kadar hoş geliyor değilmi hemende nasıl diyorlar aha işte evet bunu resulullah söylemiştir diye!?Halbuki Kuran a arz ettik işte salt - çıkmadı değilmi?Aksi durumlardada diyelim ki Kuran a arz ettik ve Kuran o sözü tasdikledi.Bu Resulullahın sözü mü demektir?Kuran dan hüküm çıkaran herhangibiri ben-sen-o söylemiş olamazmı?Heleki tüm mezhepler olsun,tüm tarikatler olsun,A,B,Z topluluğu olsun Bu hadislerin Resulullah dan aşağı yukarı 200 sene sonra yazılmaya başlandığını söylemiyormu?Bu ne yaman çelişkidir!
Toplum olarak bu mantıksızlıkda diretmemizin nedeni ne?Ne zaman beynimizdeki putlardan,hurafelerden,bidatlerden kurtulmaya başlarız diyorum ve son sözümü Artık dini KURAN dan öğrenmeye başlayalım,Tek kaynak KURAN diyerek noktalıyorum.Şunu da art niyetle çarpıtmak isteyenler çıkabilir diye ilave edeyim tabiki gerçek manada bilime de yani araştırarak,gözlemleyerek,deneyimleyerek öğrenmeye karşı çıkmıyorum.Önceki cümlemde Kurandan bi haberlere gelsin :) Heh bitirdim sonunda.

Selamun aleyküm...

merdem
7. May 2013, 11:59 PM
Bir misal:


Adamcagizin birisine sormuslar:
Dört cirkin bir seyden birini secmek mecburiyetinde kalsan hangisini secerdin?

Icki
Kumar
Fuhus
Adam öldürmek

Adam uzun düsünmeden cevap vermis, kumar oynamak haramdir baskalarinin parasini kolay yoldan ele gecirmek olur, yolsuzluk olur.

Fuhus haramdir, topluma zararim olur, kimsenin hakkini yemiyeyim.

Adam öldürmek günahtir, Rabbim affetmez.

Ben en iyisimi ickiyi alayim!

Adamcagiz oturur bir güzel icer kafayi bulur. Bir fuhus evine gider gönlünü eglendirir.
Hazir kafayi bulmusken, bir de kumar masasina oturur.
Kumarda kavga cikar, bizimki kavgada birini öldürür.

***
Hic bir cirkin hareketin hafife alinmamasi gerekir. Önemsiz görünebilir. Sonunda cirkinlikler birbirini takip eder.

bartsimpson
8. May 2013, 12:53 AM
Hayyam'ın hep şarap, Mevlana'nın hep aşk yazdığını düşünüyorsan, ne şarabı anlamışsındır ne aşkı.

galipyetkin
8. May 2013, 01:12 AM
Merdem kızımız yanlış biliyor.

Dördüncünün biri olan genç tazeye bir toplantıda içki ikram etmişler. Pür neşe sağa sola gülücükler atan tazenin etrafını çakı gibi, çakı gibi gençler sarmış komplimanlarla tazeyi daha da mutlu ederek bir otele gitmeye ikna etmişler. İlk olmak için aralarında 'Rus ruleti' oynayan geçlerin taze için kumarları ile mest olan taze şahane bir aşk gecesi ertesi gazete ve ajansların ilk haberiyle meşhur olmuş. Bu gün beş köşk altı araba ve sayısız film ve şarkıcılık teklifleri ile gününü gün etmekte, dört karılı sümsük kocası da ayrılmamak için her çareye baş vurmakta. Magazin sayfalarında okumadınız mı? Filmi rekorlar kırdı; ismi mi ? İmamın karısı mı ne idi!

Bir diğeri de tam tersine imam'a kendini adamış ve nikâh filân hak getire imamla yaşadığı aşk hayatı gazetelerde yıllarca tefrika edilmişti. İsmi mi? Nadime Haşin mi ne idi? Şimdi milyarder hayatı yaşıyormuş, akıllı çıktı diyorlar.

merdem
8. May 2013, 01:29 AM
Merdem kızımız yanlış biliyor.

Dördüncünün biri olan genç tazeye bir toplantıda içki ikram etmişler. Pür neşe sağa sola gülücükler atan tazenin etrafını çakı gibi, çakı gibi gençler sarmış komplimanlarla tazeyi daha da mutlu ederek bir otele gitmeye ikna etmişler. İlk olmak için aralarında 'Rus ruleti' oynayan geçlerin taze için kumarları ile mest olan taze şahane bir aşk gecesi ertesi gazete ve ajansların ilk haberiyle meşhur olmuş. Bu gün beş köşk altı araba ve sayısız film ve şarkıcılık teklifleri ile gününü gün etmekte, dört karılı sümsük kocası da ayrılmamak için her çareye baş vurmakta. Magazin sayfalarında okumadınız mı? Filmi rekorlar kırdı; ismi mi ? İmamın karısı mı ne idi!

Bir diğeri de tam tersine imam'a kendini adamış ve nikâh filân hak getire imamla yaşadığı aşk hayatı gazetelerde yıllarca tefrika edilmişti. İsmi mi? Nadime Haşin mi ne idi? Şimdi milyarder hayatı yaşıyormuş, akıllı çıktı diyorlar.


He yani Galip Agabeyim, burada da bana punkt vermedin ya alacagin olsun senin:p prestijim sarsildi :D

merdem
18. May 2013, 08:43 PM
googleden bir şey araştırmanın bir konu hakkında bilgi sahibi olmak ile aynı olmadığı kanısındayım.
Google size araştırmanızda nelere bakacağınız konusunda yardımcı olabilir ancak bilgi sahibi biri sizin o bilgiyi hem nasıl öğrenmeniz hem nasıl anlamanız gerektiğini size verir.

Okulları kaldıralım google bize yeter demek gibi bi şey oldu...


Bulduuuuuum :p

Öğretmenler de sınava girecek
Bilim.org|
10 Nisan 2012|


Öğretmen kalitesini artırmak amacıyla her öğretmen 5 yılda 250 saat mesleki eğitim alacak ve daha sonra verilen eğitimi test etmek için sınav yapılacak. Yapılacak sınavda sorulacak soruların yarısı öğretmenin kendi alanından, diğer yarısı ise genel kültür ve yetenek alanlarında olacak.



"2023 Perspektifinde Kurumdan Uygulamaya Okul Öncesi Eğitimi Uluslararası Sempozyumu" nda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey uygulamanın 2014 yılından itibaren başlatılacağını açıkladı.

Öğretmenler söz konusu eğitimi online olarak alacak ve sınavlar da aynı şekilde online olarak yapılacak.


Kuman Kardesim, demek ögretim ve sinavlar online olarak yapilabiliniyor :D

Gelecekte okullar yok, bankalar yok, camiiler yok ( onu da online hallederler yakinda :p) binalardan ve personelden tasarruf yapilirsa aclara, yetimlere yardimlar arttirilir mi acep?

Online evleniliyor, online bosaniliyor... bir kurum daha kapanacak. Evlenenlerin sayilari azalirsa hic sasmamak lazim. Sylvester Stellone'nin bir filminde cyber yoluyla hallediyorlardi o isi.

Hapishanelerin de bir online olani ciksa tam evlere senlik olur.

Internette virüs tehlikesi var, amma hic olmazsa hadis-virüs kadar zararli olmaz:D