PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suudi Arabistan denen bilmeceyi kim cözecek?


merdem
27. March 2013, 09:34 PM
Degerli Kardeslerim,

hic bu güne kadar aranizda Arabistan Yarimadasi tarihcesi hakkinda inceleme yapan ve düsünen oldumu?
Kisaca bir Yarimada tarihi okudum, günümüze kadar hic bir sekilde batidan gelen bir saldiriya rastlamadim. Ingilizlerin Türklere karsi Araplari kiskirtmalari ve desteklemelerinin haricinde icine bati karismis bir saldiriya rastlamadim.

Icinizden cikip ta birisi lütfen demesin, Kur'an'in son elcisi yoluyla indirildigi bölgeyi Allah bizzat koruyor diye. Öyle olmus olsaydi tüm Peygamberlerin gönderildikleri yerler korunurdu.

Arabistandaki kargasaliklar devamli araplarin kendi aralarinda meydana gelmistir. Hic bir yabanci ülke Arabistan'i ele gecirme yada yok etme cabasina girismemistir. Hatta ve hatta 1936 yilinda ilk defa cikarilmaya baslanan petrol dahi yabanci saldirilara cazip gelmemesi enteresan degilmi sizlerce?

70-80 sene icinde acaba hangi dünya devleti bu denli gelisme göstermistir ekonomide?
Benim kanaatimce Suudiler batiya kucak acmislardir, batilinin sayesinde koruyorlardir kralliklarini. Üstelik masum müslümanlarin asirlar boyunca hacc dolayisiyle sagladiklari gelirler de eklenirse varin gerisini siz düsünün.
Iran, Irak, Libya, Suriye, Afganistan, Misir vb. devletlerin baslarina gelenleri gün begün izliyoruz. Acaba Suudiler neden bir seyler olmuyor? Allah'in askerlerimi koruyor Suudlari yoksa batinin askerlerimi bir düsünün.

Yine benim kanaatimce; dünya müslümanlarinin haricinde tüm gayri müslimler araplarin siyasetini cok güzel kavramislardir. Arabistan ayakta oldugu müddetce tüm dünya müslümanlarini uyutmaya devam etme formülünü kesfetmislerdir coktan.
Arabistanin kendisidir Allah'in dinini putcu dinleriyle degistiren. Batinin istedigi de bu degilmi? Hic bir emek sarfetmeden müminleri Allah'in yolundan alikoymak. Icimizdeki seytanin babasi batinin ta kendisidir. Biz de pasa pasa boyun egip "he" diyoruz. Seneler boyunca Ka'be yi Allah'in evidir, Siyah Tas cennetten bir parcadir, seytan taslamak kutsal bir görevdir diyerek Suudlari destekliyoruz. Hacca harcanan paralari ve zamani Islam yolunda geregi gibi harcamamiz gerekmezmi? Kendi kendimizi köstekliyoruz yanlis adimlarla.

Zenginligiyle övünen Suudlar acaba hangi zavalli fakir bir müslüman devletini destekliyor, kalkinmalarinda yardimlarda bulunuyor? Kasalarini kimlere aciyor ve kimlere kapatiyorlar?

Bu bir dünya siyasetidir. Hic bir devlette olmayan bir özelliktir Suudilerin durumu.

Paylasimlarinizi bekliyorum.

Selam ve dua ile.

kuman
28. April 2013, 09:42 PM
Suud yöntimini açıklayan cümle şu olmalı;
Suud yönetimine karşı mekkede mescidi haramda ayaklanan inanaları Suud yönetiminin ülkeye çağırdığı Fransız ingiliz askerleriyle bastıran ve müslümanlar harici kimseyi mekkeye sokmayan bir yönetim. Tezatlar yönetimi.
Bayrağı da tevhid bayrağı (!)

merdem
3. May 2013, 08:12 PM
Hayrettin Karaman

Sömürgecilerin oyunu
22 Şubat 2013 Cuma 01:07

İslam ülkelerinde ekonomik ve stratejik çıkarları olan Batı ülkeleri, bu çıkarlara zarar verecek uyanış ve yönetimlere karşı çıkarlar. Bütün gayretleri, kendileriyle işbirliği yapacak yönetimleri işbaşına getirmek ve varlıklarını sürdürmelerini sağlamaktır. Rejimin krallık, dikta, sözde cumhuriyet ve demokrasi olması onlar için önemli değildir. Kökten dincilik, siyasal İslam ve selefilik de onlar için çıkarlarına göre kullanılacak kavramlardır, oluşumlardır.

Geçen yazılarımda açıklamaya çalıştığım gibi bugün kökten dincilik ve selefîliğin en koyu olarak uygulandığı ülke Suudi Arabistan'dır; ama ne ABD'nin ne de Avrupa'nın bundan bir şikayetleri var. Suûdîler de türbeleri, Peygamberimiz ve ashâbı ile ilgili tarihi izleri yıkıp yok ettiler veya yok olmaya terk ettiler. Onlar da tasavvufa karşılar, tevessüle karşılar, 'şefaat ya Resulallah' deseniz 'şirk koştunuz' derler, bid'at saydıkları pek çok uygulamaya savaş açmışlardır, kadınları cendere altında tutarlar, halkı cemaatle namaz kılmaya cebrederler… Batı, bunlar böyle yapıyorlar, insan hak ve hürriyetleri adına buraya müdahale edelim ve demokrasi(!) getirelim filan demez. Ama sıra Mali'ye gelince, orada tamamı selefi olmayan islâmî gruplar, asker ve gayr-i islami yönetime başkaldırıp ülkeye –kendi bildiklerince- islâmî bir düzen getirmeye kalkışıp başarılı da olacakları anlaşılınca birileri askeri müdahalede bulunur, diğerleri de ittifakla ona destek verirler.

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!

Dünya kamu oyunu ikna etmek ve kazanmak için başvurdukları kara propaganda ise hemen hiç değişmez: İnsan hak ve özgürlükleri adına müdahale ediyoruz, aksi halde kökten dinciler, selefiler ülkeye hakim olacak ve halka zulmedecekler…!

Eğer zulüm konuşacaksak birincisi Batı'nın açık ve şimdi kapalı sömürgecilik dönemlerinde zayıf (çoğu İslam) ülkelerine yaptıkları zulmü konuşalım.

Baba ve oğul Esed'in müslüman Suriye halkına yaptıkları zulmü konuşalım…

İnsan haklarından bahseden Batı, dünyada emsali nadir görülmüş bu zulüm, bu katliam, bu tahribat karşısında hala pis çıkarlarının peşindeler, bunun pazarlığını yapmakla meşguller; böyle bir dünya düzeni yalnızca vicdanımı yaralıyor ve midemi bulandırıyor.

merdem
5. May 2013, 01:37 AM
Suudi rejimi: Suriye'de savaşanlar gözaltına alınacak



Daha önce "Arap Baharı'ndan ilham alan bir ayaklanmaya tahammülümüz yok" diyen Suudi Arabistan rejimi sözcüleri, bu kez de Suriye'de Esad'a karşı savaşan Suudi vatandaşlarının suç işlediklerini ve ülkeye döndüklerinde gözaltına alınacaklarını duyurdu.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Suriye'de savaşan vatandaşlarını geri döndüğünde gözaltına alacağını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Mansur el-Türki, "Suriye krizine adı karışanların Suriye yasalarına karşı geldiğini" söyledi.

El-Türki, yetkililerin Suriye'ye savaşmak için gitmeyi planlayanlara karşı da sert önlemler aldığını açıkladı.

Arap Baharı'nın düşmanı

Gerici Suudi rejimi en başından beri Arap Baharı'nın bölgede yarattığı değişim dalgasından korkuyor.

Daha önce rejimin Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdülaziz bin Abdullah, Körfez ülkelerinin, Arap Baharı'ndan ilham alan herhangi bir iç karışıklığa müsamaha göstermemesi ve böyle bir risk oluştuğunda bunu ezmesi gerektiğini söylemişti.
Suudi Arabistan'daki İlmî Araştırmalar ve Fetvâ Komitesi üyesi Salih el Fezvan ise hükümet ve bakanlık binaları önünde protesto gösterisi yapılmasını "ahlaksızca bir eylem" olarak nitelendirmişti.

Suudi rejimi kendi ülkesinde ayaklanan kitlelere ateş açmış, Bahreyn'deki ayaklanmayı bastırmak için ise bölgeye askeri birliklerini göndermişti.

Suudi Arabistan, Arap devrimleri başlamadan hemen önce, 2010 yılı sonunda ABD ile tarihin gördüğü en büyük silah anlaşmasını yaptı.

***

Senelerdir süren babadan ogula saltanatin her an elden gitmesi korkusuyla yasamak ... iyi de, neden korku icindeler acaba?

Demek ki kraliyet ailesinin kendisi bal gibi de farkinda bir degil bir cok yerlerde yalnislar/haksizliklar yaptiginin. Yoksa korku niye, endiselenmek niye, ille de basta kalmak amaciyla silahlanmak niye, sanki yurt disindan gelecek tehlikelere karsi mi silahlaniyorlar? Yooo, kendi halki tarafindan gelecek isyana hazirlik olsun diye tabii ki.