PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkes Mezhepsizdi


berru
27. February 2013, 10:10 AM
Selamun aleykum Sevgili mümin kardeşlerimiz..


Çoçukluğumuzda en çok söylediğimiz bu tekerleme gibi İtikat da imamın kimdir?İtikat da mezhep imamın Muhammet Ebu Mansur El Maturi'dir.Amelde mezhebin nedir?Hanefi mezhebidir.Amelde mezhep imamın kimdir?İmam-ı Azam Ebu Hanife'dir.
Soru cevap şeklinde ezberlediğimiz dini bilgiler verilmişti.Akıl baliğ oluncada kuran kurslarında mahalle hocalarından öğrendiğimizi din zannederdik.Herkesin bir etiketi vardı.Sunnilik ,alevilik,şiilik hanefilik.vb.Zannederdimki bu etiket olmazda din olmaz.Bazen bir arkadaşım ben ''şafi''yim dedimi bön bön bakardık..O zaman büyüklerimiz Her yol Allah'a gider ''deyip birbirlerinin sırtını sıvazlardı.Kendi mezheplerinin kurallarına riayet eden etmeyen olurdu.Sen şafiysen bu doğru sen hanbeliysen şu doğru Allahın indirdiği din bir iken, bir bakıyorsunuz bir sürü hükümlerle Kuran dışındaki kriterlere uydurulmuş bir sürü liste ortaya çıkmıştır.
Din adına uydurulan şeyler bu tartışılmaz olduğu sanılan kişilerin egemenlikleri altında öğretileri nesilden nesile aktarılmış.İşin bir çok korkunç boyutu var.Bu kavramların sözlük anlamı değil sosyolojik olarak kazandıkları anlamlar ve kuran'a ilavelerle mezheplilik mezhepsel öğretilerin aklen kabul edilmiş olması düşündürücü bir yaklaşım.. Neden bu zamana kadar akletemedik Akledemediler diye düşünüyorum kendimce.

Peki bu etikete ihtiyacımız varmıydı ? Bu ,hadisleri rivayetleri çıkaranlar bu ayetleri bilmiyorlarmıydı..
Ahzap Süresi 67–68. Ve dediler ki: "Ey Rabbimiz! Şüphesiz biz efendilerimize ve büyüklerimize itaat ettik de bizi onlar yoldan saptırdılar. Ey Rabbimiz! Onlara azaptan iki kat ver ve kendilerini büyük bir lânet ile lânetle."
Bizler müslümanız; çelişmeyen ,değişmeyen ,akla mantığa uygun Allahın söylediği şekilde kuran'a uyarak diğer bu kaynaklara itibar etmemeliyiz.Dine sokulan uydurmalardan ve paramparça edilmişlikten kendimizi uzak tutmalıyız.Bize ne empoze edilmek isteniyorsa hemen kuran'a sorduğumuzda din diye bildiğimiz yanlışlarımızı düzeltiriz.
Peygamberimizin kuran dışında dini kaynağı yoktu.
Hatta 4. halife döneminde de kuran dışında kaynak edinilmediğini ,peygamberimizin döneminde de bedeviler kuran ayetlerinden anlayışlarına göre istifade ederek müslüman olmuşlar.Kuran evet yanlızca kuran diyebilmenin rahatlığı kazandıran Allah a hamd olsun..

İsra Süres 1. Biz, bu Kur'ân'da, akıllarını başlarına almaları için türlü şekillerde evirip çevirdik [açıkladık]. Ve bu [açıklamalar] ancak onların nefretini artırmıştır.

89. Ve andolsun ki Biz bu Kur'an'da insanlar için her örnekten evirip çevirmişizdir. Yine de insanların çoğu inkârcılıktan başkasından kaçındılar.

Enam 65.De ki: "O, üstünüzden ve ayaklarınızın altından azap göndermeye yahut sizi fırkalara ayırıp kiminizin kiminize hıncını tattırmaya gücü yetendir." Bak, onlar iyice anlasınlar diye Âyetlerimizi nasıl evirip çeviriyoruz [inceden inceye açıklıyoruz].

Araf 52. Hiç kuşkusuz onlara, inananlar için, bir kılavuz ve rahmet olarak, tam bir bilgiyle detaylandırdığımız bir Kitap getirmiştik.


1–4. Elif, Lam, Ra. [Bu] Allah'tan başkasına kulluk etmeyin [sadece Allah'a kulluk edin] diye Âyetleri hikmet içertilmiş/bozulması engellenmiş, bir de Hâkim [hikmetler koyan/ engelleyen], Habîr [her şeyden haberdar olan Allah] tarafından detaylandırılmış bir kitaptır: "Şüphesiz ben sizin için O'nun tarafından bir uyarıcı ve bir müjdeciyim. Ve Rabbinize istiğfar edin [bağışlanma isteyin], sonra O'na tövbe edin ki, sizi adı konmuş bir süreye kadar güzelce yararlandırsın. Ve her fazilet sahibine lütfunu versin. Ve eğer yüz çevirirseniz, ben sizin aleyhinize olan büyük bir günün azabından korkarım. Dönüşünüz yalnızca Allah'adır. Ve O her şeye gücü yetendir."
Konuyu daha tafsilatlı sizlerin paylaşımlarınızla pekiştireceğime inanıyorum..
Saygılarımla..

merdem
27. February 2013, 01:49 PM
It ite buyurmus it kuyruguna buyurmus derler tükcemizde.

Hic bir Imam ben bu veya su mezhebi kuruyorum demedigi halde, bu metheblerin ortaya cikmasi o halde nereden kaynaklaniyor diye bir arastirma yapmak neden bir müslümanin aklina gelmiyor.


Kula kulluk etmek demektir bu.


Dinde Allah'in Hükümleri haricinde Helal ve Haram koyanlar, ibadetlerde artilar ve eksiler koyanlar kendilerini en evvel Allah'a ortak kostuklarinin farkinda olmayan zavalli mahluklardir. Hele de onlara uyanlar zavallilarin zavallilaridir.

Bir Firavundan nasil bahsedildigini Kur'an'dan örnekler alamayan ama müslümanim diye üstlerine toz kondurmayanlar kime taptiklarinin elbette farkinda olamiyacaklardir.

Putlara tapmanin sadece tastan tahtadan yontulmus bir figura tapmak oldugunu zannedenler nasil da seytan tarafindan saptiriliyorlar.

Ya Muhammed sefaat diyen müslümanlarin Isa peygamberden ( selam olsun ona ) sefaat uman hiristiyanlardan ne farki var.

Imamlari rabbler edinen müslümanlarin hahamlari rahipleri rabbler edinen yahudilerden ve hiristiyanlardan ne farki var.

Kitaplarinin yanisira beser elleriyle yazilmis kitaplari Tevrat ve Incil'e es tutanlardan yahudi ve hiristiyanlardan müslümanlarin ne farki var, hadisleri Kur'an'a es tutuyorlar, hatta ve hatta hadislerle Kur'an Ayetlerini nesh etmege kadar ileri gidiyorlar.

Rabbim! Bu ümmet Kur'an'i terk etti diye haykiran Allah Resulünün sözünü neden idrak edemiyorlar?

Cünkü onlarin kalbleri kilitlidir, gözleri var görmezler, kulaklari var duymazlar. Iste onlar hayvanlar gibidirler, hatta hayvanlardan daha da asagidirlar.

Üzerlerine yagan pisligi Rahmet olarak anlarlar.

Aralarinda birlik kuramadiklari müddetce birbirlerine karsi nefretleri artar, bunu gayrimüslim kendi menfaatlerine kullanir ve müslümanlarin icine fitneler sokarak onlari birbirlerine kirdirir. Iblisin askerleri kadar dahi olsa, Allah'a itaat etmekten yoksun bir milletin Allah katinda ne degeri olabilir.