PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başkahin, Aviyatar mı, Ahi Melek mi?


dost1
4. October 2008, 08:38 PM
Bu kez Markos’ta geçen, yine Hz. İsa’ya ait olan bir bir isme bakalım;
« 23 Bir Şabat Günü İsa ekinler arasından geçiyordu. Öğrencileri yolda giderken başakları koparmaya başladılar.

24 Ferisiler İsa’ya, “Bak, Şabat Günü yasak olanı neden yapıyorlar?” dediler.

25 İsa onlara, “Davut’la yanındakiler aç ve muhtaç kalınca Davut’un ne yaptığını hiç okumadınız mı?” diye sordu.

26 “Başkâhin Aviyatar’ın zamanında Davut, Tanrı’nın evine girdi, kâhinlerden başkasının yemesi yasak olan adak ekmeklerini* yedi ve yanındakilere de verdi.”(Markos-2)


Şabat (cumartesi günü) Musevilikte kutsal gündür ve herhangi bir iş yapmak yasaktır. Yemek için bir şeylerin yapılabileceğini Markos yazarı, Hz. İsa’ya Tevrat’taki Hz. Davud’un bir örneğini verdirir. Ama nedense Tevrat’ta verilen örnekteki isimde tutmamaktadır. Markos İncilinde konu ile ilgili verilen dipnottaki Tevrat ayetine bakalım;

“1 Davut Nov Kenti’ne, Kâhin Ahimelek’in yanına gitti. Ahimelek titreyerek Davut’u karşılamaya çıktı. “Neden yalnızsın? Neden yanında kimse yok?” diye sordu. 2 Davut şöyle yanıtladı: “Kral bana bir görev verdi. ‘Sana verdiğim görevden ve buyruklardan kimsenin haberi olmasın’ dedi. Adamlarıma gelince, belli bir yere gitmelerini söyledim.

3 Şu an elinde ne var? Bana beş somun ekmek ya da başka ne varsa ver. »(Tevrat-1.Samuel-21)

Şimdi ne diyelim. Hz. İsa’ya yaptırılan bir hata daha. Bu hatayı kim yaptı? Hz. İsa mı, esinleyen Tanrı veya Kutsal Ruh mu, yoksa metin yazarı mı? Bilen birisi varsa cevaplamalı ve buradakileri zan altından kurtarmalıdır.
Kaynak:Hz. İsa Hristiyan mı?(İlhan Akkurt)
Buradan alındı. (http://www.hzisahristiyanmiydi.com/?p=22#more-22)