PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mümtehine 9. ayet ve Filistin Sorunu


teopore
30. December 2012, 04:28 AM
Selamunaleykum dostlar,

``Allah, yalnız sizinle din uğrunda savaşanları, sizi yurtlarınızdan çıkaranları ve çıkarılmanız için onlara yardım edenleri dost edinmenizi yasaklar. Kim onlarla dost olursa işte zalimler onlardır.``

Bu ayeti okuyunca aklima ilk gelen sey Filistin oluyor. Aslinda bu konu basligini acmamin sebebi sizin goruslerinizi ogrenmek. Ozellikle, bugunun sartlari altinda bu ayeti nasil yorumlamaliyiz ve muslumanlar olarak nelerden kacinmaliyiz veya yapmaliyiz?

galipyetkin
30. December 2012, 05:45 AM
Sayın Teopore.

Filistin ile İsrail arasındaki çekişme ve savaşlar milattan çok öncesine dayanır. Şurayı okur musunuz.

http://www.sevde.de/islam_Ans/T/40.htm

Buradan da anlayabileceğiniz gibi, ayet insan haklarını tanımayan emperyalistlere, işgalcilere ve işbirlikçilerine karşı mücadele emrini içermektedir. Türkiye cumhuriyet tarihi bu gün halâ devam eden örnek bir laboratuvardır. Vietnam, İran, Suriye, Libya, tüm Afrika, Çin, Asya, Güney Amerika........ yani saymakla bitmeyen bütün mazlum milletler (hatta kıtalar diyebiliriz).

Saygılarımla.
Galip Yetkin.

khaos
30. December 2012, 08:12 AM
sayın teopere,
Osmanlının filistinden çekilişini incelerseniz arapların emperyalist güçlerin nasıl uşağı olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz.Ne gariptir ki zamanında bu zalimlerle işbirliği yapıp binlerce müslüman kanını akıtan filistinli arap karşdeşlerimiz! bu gün yaptıkları işbirliğinin sonuçlarından dolayı şikayet etmektedirler.Kendi onurlarını kirlettiler ve bunun cezasını çekiyorlar.Burada ayetin son kısmı cuk oturuyor.''Kim onlarla dost olursa işte zalimler onlardır'' Zalim oldular ve şimdi cezalandırılıyorlar.

Ayette emredildiği gibi;
Tanrı nın bize bahşettiği hakların tümünü veya bir kısmını gasbetmeye çalışanlara ve onları destekleyenlere karşı haklarımızı sonuna kadar savunmalıyız.Ayrıca her ne çıkarımız olursa olsun onlarla aynı çizgide olmamalıyız.Eğer dünya da bir şeyler için mücadele vereceksek her bireyin insan onuruna yakışır biçimde yaşaması için mücadele vermeliyiz.Zalimin değil,mazlumun yanında, güçlünün değil haklının yanında, zorbalığın değil adaletin yanında olmalıyız.
Bu gün küçük çıkarlarımız için zalimlerin yanında olursak yarın onların işledikleri suçlarında dolaylı veya doğrudan ortağı oluruz.