PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Göğe İsa'dan başka Kimse Çıkmadı mı?


dost1
4. October 2008, 06:37 PM
Yuhanna İncilinde Hz. İsa, önemli bir iddiada bulunmaktadır;Yuhanna İncilinde Hz. İsa, önemli bir iddiada bulunmaktadır;



“12 Sizlere yeryüzüyle ilgili şeyleri söylediğim zaman inanmazsanız, gökle ilgili şeyleri söylediğimde nasıl inanacaksınız?

13 Gökten inmiş olan İnsanoğlu’ndan başka hiç kimse göğe çıkmamıştır.(Yuhanna-3)



Ama yine İncilin başka bir bölümünde bu iddia ile çelişen başka bir iddia bulunmaktadır;



“5 İman sayesinde Hanok ölümü tatmamak üzere yukarı alındı. Kimse onu bulamadı, çünkü Tanrı onu yukarı almıştı. Yukarı alınmadan önce Tanrı’yı hoşnut eden biri olduğuna tanıklık edildi”. (İbraniler-11)

Yukarıda ki iddia’ya ters başka bir tane daha görelim. İncillerde adı geçen meşhur İlyas Peygamber de göğe alınmıştı ve beklenen Mesihten önce geleceği bekleniyordu. Hz. İsa incillerde ‘beklenen İlyas, Yahya’dır’ demişti. Bu kadar çelişki insanı hayretler içinde bırakıyor. Bu konu için Tevrat’a bir bakalım;

“1 RAB İlyas’ı kasırgayla göklere çıkarmadan önce, İlyas ile Elişa Gilgal’dan ayrılıp yola çıkmışlardı.

10 İlyas, “Zor bir şey istedin” dedi, “Eğer yanından alındığımı görürsen olur, yoksa olmaz.”

11 Onlar yürüyüp konuşurlarken, ansızın ateşten bir atlı araba göründü, onları birbirinden ayırdı. İlyas kasırgayla göklere alındı.

12 Olanları gören Elişa şöyle bağırdı: “Baba, baba, İsrail’in arabası ve atlıları!” İlyas’ı bir daha göremedi. Giysilerini yırtıp paramparça etti.”(Tevrat-2.Krallar-2)



Şimdi bu çelişen ifadelerden hangisi doğru? Allah’ın bu kutsal kulu, Hz. İsa’yı bu konuda yalancı çıkaran kim, bu vebal kimin? Kutsal Ruh gerçekten iddia edildiği gibi bunları denetledi mi, yoksa denetlemedi mi? Bu tutarsızlıkları esinleyen gerçekten Tanrı mı? Yoksa sıradan birileri mi yazdı ? Cevap bekliyoruz.

Buradan alınmıştır. (http://www.hzisahristiyanmiydi.com/?p=18#more-18)