PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : zinakarlık mı daha kötü yalancılık mı?


hiiic
6. June 2012, 09:58 AM
....

khaos
14. June 2012, 02:54 AM
Sosyal maskeler bu gibi insanların toplumda çabuk kabul görmesini sağlarlar.Cübbeli nin bir yandan toplumun kendisine biçtiği rolü oynarken diğer yandan özünde aslında insan olmanın en büyük zaafiyetlerini, kusurlarını taşıdığını görüyoruz.
Bir insan hakkında yorum yaparken önce onun hangi şartlar içerisinde yetişmiş olduğunun bilinmesi gerekir. Bir insanın kendisini nasıl yorumladığı da önemli bir meseledir.Biat kültürüyle yetişen, sorgulamayan,teslimiyetçi bir çevrede büyüyen, duygularını bastıran insanların uygun ortamı bulduğunda toplumda kabul görmeyen davranışları pervasızca uyguladığını görüyoruz.
Karakter özellikleri kalıtımla geçen veya doğuştan var olan şeyler değildir.Cübbeli nin yetiştiği tarikat ortamının onun karakter yapısının şekillenmesinde büyük rol oynadığı su götrümez bir gerçektir.Kapalı kapılar ardında mide bulandıcak şeyleri yaşarken toplum önüne çıkıp rol model olmaya çalışmakta yetenek meselesi olsa gerek.Fichte'e göre “İnanç bilginin bütün alanlarına hakimdir. Fakat kaynağı itibariyle o ahlaki hakikatler aleminden doğmaktadır.
inanç,bilgi,ahlak bu üç kelimeyi okurken cübbeli ve onun gibilerini hatırlayın.