PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fetvaya bakar mısınız arkadaşlar!


yeşil
11. November 2011, 03:17 PM
Tarih: 1975
Kaynak: “Dünya’nın Sakin Güneş’in Hareketli Olduğuna ve Gezegenlere Çıkmanın İmkansızlığına Dair Akli ve Hissi Deliller”adlı kitabı - Şeyh Abdul Aziz Bin Baz

Fetva:

Kim dünyanın yuvarlak olduğunu iddia ederse küfür ve delalete düşmüş olur. Çünkü bu iddia hem Allah’ın, hem Kuran’ın, hem Peygamber’in reddidir. Bunu iddia eden kişi tövbeye davet edilir. Ederse ne ala! Aksi takdirde kafir ve dinden dönmüş bir kişi olarak öldürülür ve malı da Müslümanlar’ın hazinesine katılır.

Eğer ileri sürdükleri gibi Dünya dönüyor olsaydı ülkeler, dağlar, ağaçlar, nehirler, denizler bir kararda kalmazdı. İnsanlar batıdaki ülkelerin doğuya, doğudaki ülkelerin batıya kaydığını görürlerdi. Kıble’nin yeri değişir, insanlar kıbleyi tayin edemezlerdi. Velhasıl bu iddia sayması uzun sürecek birçok nedenden dolayı batıldır.”




Yorumu sizlere bırakıyorum arkadaşlar..

hiiic
11. November 2011, 04:31 PM
Sen alimlerden (!) daha mı iyi bileceksin.
o kadar ulema var alim var, dini bütün mürşidi kamil var, onlar bile dememiş dünya yuvarlak diye sen onlardan iyi mi bileceksin.

Büyüklerin şefaatinden mahrum kalırsın bak sonra. Büyüklerimiz fetva vermişse doğrudur. Büyüklere itaat etmeyen dinden çıkar çünkü Allaha itaat peygambere itaat, peygambere itaat ise ehli beyte itaat yani din adamları özellikle seyitlere itaattir.

inanmaz, emirlere karşı gelirsen malın mülkün cihadı islam adına İlim sahibi evliyalara verilir.
haaa emirlere uyacam dersen, zekat , sadaka ve fitrelerini erkenden zaviyeye gönder...

***

Daha acı daha utanç verici bir yazı paylaşmak istiyorum...
Bazen dini konularda konuşurken kendimi bunlar gibi zannediyorum... acaba ben de bu kadar boş bir konuyu mu dinen aklamaya çalışıyorum diyorum...

BURAYA (http://www.islam-tr.net/soru-cevap-bolumu/28733-dunya-duz-ve-donmuyor-oldugunu-iddia-edenler.html) tıklayarak bazı müslümanların nelerle uğraştığına bakabilirsiniz.
özellikle Abdulmuizz Fida hazretlerinin yorumunu huşu içinde abdestli bir şekilde okumanızı tavsiye ederim, böyle gerekli, luzumlu, insanlık ve millet için faideli çalışmalar ile ilim edineceğiz.
İlmi tekke ve zaviyeleri ve ulemaları kaldıran kafir düzene karşı "Dünya Düz Olamaz! (http://www.islam-tr.net/soru-cevap-bolumu/28733-dunya-duz-ve-donmuyor-oldugunu-iddia-edenler.html)"

hiiic
11. November 2011, 04:42 PM
verdiğim linkteki tartışmaları sonuna kadar takip edemeyenler olacaktır, o nedenle son bölüm 5. sayfadaki nokta koyan islami ilimsel çalışmayı da paylaşıyorum..

evet arkadaşlar dünya düz değildir "Onlar görmüyorlar mı ki, gerçekten Yeryüzü'ne yönelip onu uçlarından eksiltiyoruz"(enbiya 44) kutuplardan eksiltilmiştir yani kutupları basık küre şeklindedir ancak "Görmedin mi, Allah geceyi gündüzün içine sokuyor, gündüzü de gecenin içine sokuyor. Güneş`i ve Ay`ı bir emre boyun eğdirmiş. Hepsi belirlenmiş bir süreye doğru akıp gidiyor. Kuşkusuz, Allah, yapmakta olduklarınızdan haberdardır. " (lokman 29) ayettede açıkça bildirildiği şekilde güneş bir yörüngede dönmektedir evet dönmektedir hatta dünya sabittir ben bir fizikçiyim ve güneşin yörüngesini buldum açıklayarak şemasını çizdim şema aşağıda inceleyebilirsiniz kuran'ı kerimde herşey apaçık bildirilmiştir ve zerre kadar yanlış yoktur hiç allah'ın (yaratıcının) ayetlerinde yanlış olurmu yanlış şudurki insanoğlu bilimi kuran'la ölçmek yerine kuran'ı bilimle ölçmeye çalışıyor bu gerçekten çok büyük bir günahtır

NACİ KOÇAK


http://www.yukleresim.com/di-F1V8.png

:D

hiiic
11. November 2011, 04:52 PM
Mental bozukluğu çaresiz olanlar kendilerini mehdi, evliya, mürşid, şeyh felan ilan ediyor. Ama deli deliyi görünce çomağını saklar birbirlerine sesleri çıkmıyor.

Hanginizsiniz MEHDİ? hanginizsiniz evliya KUTUP? hanginizsiniz DEVRİN İMAMI?
herkez benim benim desede birbirlerini görünce çomak saklanıyor cübbe arkasına.

O değil de, bunların peşinden gidenler acaba hangi tür mental bozukluğun ürünü?
Allah bir resule inanmadan önce onun deli olup olmadığının incelenmesini emrediyor

A’râf 184
Düşünmediler mi ki, arkadaşlarında (Muhammed'de) delilik yoktur? O, ancak apaçık bir uyarıcıdır.

Sebe’ 46
(Resulüm! Onlara) de ki: Size bir tek öğüt vereceğim: Allah için ikişer ikişer ve teker teker ayağa kalkın, sonra da düşünün! Arkadaşınızda (peygamberde) hiçbir delilik yoktur! O ancak şiddetli bir azap gelip çatmadan evvel sizi uyaran bir peygamberdir.
ayet heyet raporundan bahsediyor... delilik kontrolü yapılıp, varsa heyet tarafından delilik raporu verilmesinden.

peygamberin deli olup olmadığını düşünmemizi tavsiye eden Allahın emrine karşılık, Ruh hastsı olduğu doktor raporlarıyla sabit kişileri mehdiler ve resuller ilan edip peşine takılanlara heleki o takılanların arasında doktorların var olmasına ne demek gerekir?

Ama olur mu? T.C. nin kafir doktorlarının deli raporu yada tutanakları bizim mehdilere geçmez. çünkü T.C. dünya yuvarlaktır diyerek zaten büyüklerin fetvalarından çıkarak kafirane bir bilgiyi çocuklara okutuyor...

Bu ülkenin zavallı insanlarının eli kolu ağzı ayakları dinciler tarafından öyle bağlanmış öyle kör düğüm edilmiş ki... nereden çözmeye başlasan sonuç alamıyorsun, bir yeri çeksen öbürü geliyor öbürünü çeksen berisi bozuluyor...

yeşil
11. November 2011, 08:26 PM
hiiic kardeşim son paylaştığınız kaynak oldukça trajikomik.. Böyle alimler islam alimi ise vay insanlığın haline diyorum :s

hiiic
11. November 2011, 08:36 PM
yok son gönderdiğim islam alimi değil, o islam fizikcisi. islam alimi olma adayı...

islam alimi bu kadar basit şeylerle uğraşacak kadar vakte sahip değil.
onlar direk olarak şunlarla ilgileniyorlar (ekteKi resim)

eeee kolay mı? o kadar şefaat sözü var, o kadar da şefaat bekleyeni var. biz birbirlerini tanımayacaklarını bildiriyor, iddaa ediyoruz ama onlar da kendi bildiklerini okusunlar bakalım... o kadar şefaat borcu altındaki adamlar böyle dünyevi haritalar ve işlerle uğraşmaz... onlar yararlı salih amel olarak, insanlara faydası olan salih sevaplı ameller olarak namaz kılar ve tespik çekerler.. sonuçta eklentideki gibi asıl yararlı ve islami haritalarla uğraşırlar..

yeşil
12. November 2011, 08:03 AM
hiiic kardeşim verdiğin harita çok manidar :)) inan ki gülsem mi ağlasam mı bilemedim yani :/

Miralay
12. November 2011, 08:38 PM
Selam kardeşlerim
Aslında fetvaya hak vermiyor değilim. Çok doğru bir fetva verilmiş.
Dünya gerçekten de tam yuvarlak değildir. Elips şeklindedir. Hafif te yana eğiktir. :D

hiiic
12. November 2011, 09:41 PM
Aslında dünya yuvarlak değil, küre...
yuvarlak ile küre arasında fark var. Hem de kutuplardan basık elips olduğunu hesaba katarsak, elipstik bir küre oluyor ki;

demekki dünyaya yuvarlak demek zındıklıktır :D

ebu antonyondan nakil hadise göre;
Dünya balığın üzerindedir, balıkta yuvarlak gibi olduğuna göre, demekki dünya yuvarlak gibidir.

***

Sonuç?;
-buraya memleketin son durumuyla ilgili (cari açık, işsizlik v.s.) rakamlar yazdım ama moraliniz bozulmasın sildim.. sonuç çok feci çok...

ama moralleri bozmayalım;

Allaha dua edelim de; işsizliği gidersin, yoksulu doyursun, yetime yedirsin, yolda kalmışa yardım etsin, zekatı versin, salatı ikame etsin ve Kuranı düşüne düşüne okusun. Allahın bize yapmamızı emrettiği şeyleri dönüp tekrar Allaha sen yap demeye alıştırılan bir din eğitimi alan halkların bu kadar ezik halde olması bile şaşırtıcı, daha kötü durumda olmaları beklenirdi, Afganistan gibi...
Şans o ki bize fren yaptıracak bir resul geldi ama görene anlayana

yeşil
13. November 2011, 05:05 AM
hiiic kardeşim Allah iyiliğini versin gece gece güldürdün beni :) ama güldürürken de düşündürdün teşekkür ediyorum..

yeri gelmişken o verdiğin balık rivayetini hala körü körüne savunan birkaç foruma denk gelmiştim dün gece ve savunmaları da rivayetten daha komik doğrusu trajikomik.. Ama ne diyor ayet: ... Allah, pisliği aklını kullanmayanların üzerine yağdırır..(Yunus Suresi 100)
Adamlar uzayda takla atıyor biz safsatalardan hikmet arama peşindeyiz ve daha kötüsü bunlara/bu akıl ve Kur'an dışı safsatalara inanarak Peygamberin şefaatine(!) nail olacak, cennete gideceğiz.. Hadi ordan! Cehennem bile dünyada bizi bulmuşken cennet masum bir hayal olur ancak...

hiiic
13. November 2011, 11:15 AM
Alim sandığımız adamlar, sakal altından kahkahalar atıyor da ondan. Bizde alim zannedilen adamlarda 1 karış sakal başka da bir hayrı yoktur. Ancak konuşur bıdı bıdı. İlim dediği şeyde afrika kabilelerine götürüp versen yüzüne tükürmez kitabı açıp.
Hele şu meşhur kitabı bilirsiniz; hakkı amca yazmız çizzmiş, nasıl cima yapılırsa çocuk nasıl doğar diye ilimsel bilgiler de veriyor... çok da marifet yapmış gibi kitabının adı da Marifetname... İşte alimler bunlar çok yazık çok acı..

mesela bir marifet okıyım ben size bu ibrahim hakkının marifetnamesinden;
300 YIL ÖNCE YAZILAN MÁRİFETNAME’DEN CİNSEL DERSLER

İbrahim Hakkı Erzurumlu, 18.yüzyılda Marifetname adında bir kitap yazmış. Bu kitapta, "cinsel öğütler" de veriyor. Okuyalım bakalım, "İslamî" cinsel öğütler neleri içeriyor?

Cimada öpüşenin çocuğu sağır doğar
Erkek, iç gömleğinden başka bütün elbiselerini soyacak.
Kadın da aynı şekilde soyunacak.
Cima esnasında öpüşme ve konuşma olmayacak. Çünkü bunlar, çocuğun sağır ve dilsiz olmasına sebep olabilir.
Erkeğin suyu indikten sonra kadınınki de ininceye kadar karnı üzerinde durmak lazımdır ki kadın ikinci cimaya kadar tıkanıp tembel kalmasın. Yani erkek cimada horoz gibi davranmasın, birleşme bir anlık olmasın ve erkek kendisi kadar eşinin de cimadan lezzet duymasını sağlayacak şekilde hareket etsin.
Cima çocuk ve hayvan yanında yapılmamalıdır.
Cimadan sonra muhakkak idrarını yapmak lazımdır ki meninin son damlaları mesanede kalmasın ve onda tedavisi imkansız bir hastalık yapmasın.
Yabancı kadınlarla yalnız kalmamalıdır. Çünkü hem haram hem de sonu fenadır. Bir şair şöyle diyor: Kadınlar, bizim için şeytan olarak yaratılmışlardır. Şeytanların şerrinden ise Allah'a sığınırım.
Öğleden sonra yapılan çocuk şaşı gözlü olur
Yeni ayın ilk günü cima yapılırsa çocuk güzel olur.
Öğleden evvel cima yapılırsa çocuk hakim ve kerim olur.
Pazartesi gecesi cima yapılırsa çocuk Kur'an hafızı olur.
Salı gecesi cima yapılırsa çocuk cömert ve merhametli olur.
Perşembe gecesi cima yapılırsa çocuk alim ve amil olur.
Cuma gecesi cima yapılırsa çocuk ábid ve arif olur.
Cuma namazından evvel cima yapılırsa çocuk mutlu ve ölümünde şehid olur.
Kadının rızası dışında cima yapılırsa çocuk ahmak olur.
Yeni ayın ilk gecesi veya onbeşinci veyahut da son gecesi cima yapılırsa çocuk deli olur.
Pazar gecesi cima yapılırsa çocuk yol kesici olur.
Çarşamba gecesi cima yapılırsa doğacak çocuk öldürmeye eğilimli olur.
Gündüz öğleden sonra cima yapılırsa doğan çocuk şaşı gözlü olur.
Ramazan bayramı gecesi cima yapılırsa doğan çocuk serkeş, inatçı olur.
Kurban bayramı gecesi cima yapılırsa doğan çocuk altı veya dört parmaklı olur.
Cima ayakta yapılırsa doğan çocuk uykuda yatağına işer.
Erkek, yanılır da baldızıyla sevişir ve cima yaparsa doğan çocuk hünsa (kendisinde hem erkek hem de dişi alameti olan) olur.
Cima meyve ağacının altında yapılırsa çocuk zalim olur.
Kadının sesi kocadan fazla çıkmayacak
Kadının hainliğinden sakınmak lazımdır
Kadının hainliğinden, aldatma ve tuzaklarından sakınmak lazım. Çünkü Hz. Adem, eşi Havva anamızın aldatmasıyla Allah'a asi olmuştur.
Yumurtası sıcak olmayan erkeğin sakalı olmaz Erkeklerin husye kasları dört tanedir. Bunlar husyeleri korumak ve uyarmak için yaratılmışlardır. Ta ki yavaşça bir uzantı olmasın, gevşeme ile aşağı inmesin ve çarpmalardan yumurtalar korunsun. Torbadaki yumurtalar katıdır, tabiatları sıcak olduğundan duman yaymakta ve bundan erkeklerin yüzünde sakal bitmektedir Çünkü yumurtaları olmayanların veya yumurtası sıcak olmayanın sakalı olmaz yahut yumurtalar kesilip alınsa, sakalı varsa dökülür kalmaz.


Bunları baz alarak dinden çıkanların vebali kimin boyununa? Bunlar gibi daha neleeeeer neler. ne saçmalıklar ne aptallıkları din diye uydurmuş uydurmuş Allaha Kurana ve Peygambere maal etmişler. Bu adamlar hala bile alim bişi zannediliyor. Bu adamları günümüzde bile şeyh diye zanneden adı anılınca salavat getirenler var. MENTAL BOZUKLUK...


Hal böyle olunca, pisliği bizim, nimeti avrupanın yemesi kaçınılmaz.
Şimdi şu aşağıdaki linkteki videoyu eğlence amaçlı hazırlayanlar haklı mı haksız mı?

http://hanifler.com/showthread.php?t=2535&highlight=fetvalar


***
ha bide aklıma gelmişken.. şöyle diyen iktisat mezunu bir arkadaşım var... okumuş bir genç... sözde üniversite okumuş ki lafı şu; "Atatürk harf inkilabı yaptı, tarihimizdeki bilimsel çalışmalarla olan bağımız bir gecede kesildi" tarzı bir laf etti. Allah aşkı, peygamber kuvvetiyle şöyle bi tokat atsam cihad sevabı alırmıyım dedim ama sonra vazgeçtim. Sanki osmanlı tarihinde çok bilimsel çalışma varmış, veri varmış gibi. Matba geldiğinde 500 tanse kitabın satılması 100 yıl sürdü, ha o kitapta vankulu diye bir sözlük, yoksa Kuran yazımını hattatlar yasakladı, matbada Kuran yazılmaz haramdırfelan (kendi geçim kaynakları kesilecek çünkü, günümüzde de aynısı, insanlar bilimle uğraşırsa şarlatan alimlerin müşterisi kesilecek) ... bunlar birde bu milletin okumuşları. Okumamışları varın siz düşünün. dışarıda kar boran gibi cahillik esiyor, kimsenin bişey bildiği yok ama maşallah herkezin her konuda fikri var, herkes doğuştan biliyor.
Alsınlar okusunlar latin harflerine çevirdik, buyursunlar ibrahim hakkının marifetleri... Daha nicelerini de getirebilirim. Daha nice ilim adamının ilmi saçmalıklarıyla dolu koskoca bir tarih... ibretle okusunlar da sonra sayıp sövdükleri Atatürk ilkelerine bağlı eğitime gidip tapsınlar. zaten onlardan tapınma dışında bir fiiliyat hayır bekleyen de yok, ne işe yarayacaklar ki başka, ya tapınacaklar yada birilerinin propagandasına alet olacaklar... Sonra bizi kafir kendileirni müslüman ilan edecekler... Basiretten hidayetten uzak zanları peşinde koşan bu insanların üzerine pislik yağması kadar normal doğal bir şey yok. Hayatın kanunu bu...

yeşil
13. November 2011, 07:06 PM
Cidden rezalet bir kitap bu.. Hurafelerin çoğunun nereden yayıldığı belli.. Allah böyle çoğunluğun popüleritesi olan zatlardan ve böyle çoğunluktan uzak eylesin gerçek mümin kardeşlerimizi..

hiiic
14. November 2011, 02:04 PM
Dün osmanlıda, medreselerden pozitif bilimleri kaldırıp yerine dini ilimlerle nice uydurukçu (akibetleri Kuranda apaçık yazar) ulema ile yoldan çıkan osmanlının torunları bu gün tübitakı bozup 2023 de ulema yetiştiren bir kurum yapmazsa gerçekten şaşarım ki ne şaşarım.

Tübitakın fetvalarını huşu içinde bekliyorum. keza diyanetin telefonlu dua ve okunmuş su tarifi hizmetinden sonra daha orjinal hizmetleri de göreceğimizi umut ediyorum.


http://www.youtube.com/watch?v=MfMOgJhUlJY&feature=feedu

nacikocak
21. July 2012, 10:33 PM
hiiic kardeşim son paylaştığınız kaynak oldukça trajikomik.. Böyle alimler islam alimi ise vay insanlığın haline diyorum :s

arkadaşım ben naci koçak bilim adamıyım hatta dahada ötesinde ben bir dehayım nedeni aşağıdaki linklerde

trajikomik deyimine gelince senin bilim anlayışın ile benimki aynı olmayabilir dedimya ben bir dehayım

islam alimi olacak kadar bilgim yok ancak imanım kainat gibi sınırsızdır insanlığın halinde bir sorun varsa oda ayetlere inanmayanların veya ayetleri kendilerine göre yorumlayanların yüzündendir

hac suresi 16.ayet: Böylece biz Kur’an’ı apaçık âyetler halinde indirdik. Şüphesiz Allah dilediğini doğru yola iletir

yani aşağıdaki ayetlerde apaçık anlamamak için çaba gösterilmesi gereken ayetler peki o ayetler ne diyor

Yasin Suresi 40. ayet: "Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir."

Allah O'dur ki, gökleri dayanak olmaksızın yükseltti; onları görmektesiniz. Sonra arşa istiva etti ve güneş ile aya boyun eğdirdi, her biri adı konulmuş bir süreye kadar akıp gitmektedirler. Her işi evirip düzenler, ayetleri birer birer açıklar. Umulur ki, Rabbinize kavuşacağınıza kesin bilgiyle inanırsınız. (RA'D SURESİ / 2.ayet)


Allah), Geceyi gündüze, gündüzü de geceye uzatıp-örter. Güneş'e ve Ay'a boyun eğdirdi. Her biri (yörüngesinde), belirli bir süreye kadar hareket eder. İşte bu şekilde Allah,sizin Rabbinizdir ve mülk o'nundur o'ndan başka (yardıma) çağırdıklarınız, 'bir çekirdek zarına' bile malik olamazlar.[FATIR(35)/13]

şimdi bu ayetler ve o çizdiğim aşağıdaki linkteki şema'mı trajikomik yoksa senmi


http://www.frmtr.com/cografya-uzay-bilimleri/4332365-dunya-donmuyor.html

nacikocak
21. July 2012, 10:44 PM
arkadaşlar yazdıklarım fetva değil allah'ın ayetlerinden alıntıdır bir harfi bile inkar edilemez gerçek odur çizdiğim aşağıdaki şema ise yalnızca benim aklımın yettiği kadarıdır allah'ın ilmi sınırsız ve herkesin anlayamayacağı bir ilimdir


1 güneş yılı 365 gün yani dünya güneş'in etrafında dönüşünü 365 gün'de tamamlıyor
1 ay yılı ise 354 gün bu'da ay'ın güneş etrafında dönüşünü 354 gün'de tamamlaması değilmi

peki nasıl oluyorda ay dünyadan hiç uzaklaşmadan güneşin etrafında 365 gün'de dönen dünya'ya 11 gün fark atıyor eğer ay'da güneş etrafında 365 günde dönüyor ise ay yılı neden 354 gün ve yine ay evreleri neden 365 gün'de değil'de 354 gün'de tamamlanıyor



bulup çizmiş olduğum güneşin yörüngesi aşağıdaki link'te



http://www.frmtr.com/cografya-uzay-bilimleri/4332365-dunya-donmuyor.html

bartsimpson
17. August 2012, 07:03 AM
Bunu yetkililere gönderdim tubitaka ve birkaç üniversiteye olamaz dediler ama sebepte söyleyemediler birde çöyle bir soru sordum cevap veremediler

tug-tubİtak yanİ türkiye ulusal gözlemevİ yetkilierine şöyle bİr soru yönelttİm cevabını veremediler diyelim bir tarlada arkadaşınıza araba kullanmayı öğretiyorsunuz arkadaşınız sağa sola döndükçe hep tarlanın farklı farklı yerlerini görürsünüz değilmi peki evrenin tarla dünyamızında araba olduğunu kabul edelim neden bu araba yani dünyamız döndükçe biz tarlanın yani evrenin farklı yerlerini görmüyoruz evreni okadar sabit görüyoruzki en parlak yıldız olan çobanyıldızı yön bulmada kullanılıyor evrenİn hep aynı kısmını yani çobanyıldızının bulunduğu kısmını görüyoruz neden hiç değişmiyor dedİm soruma cevap veremediler.

"Keşke verselermiş merak ettim ne diyeceklerini"

hiiic
17. August 2012, 11:12 AM
Verdiğiniz kaynağı ve linki inceledim Sayın Naci Koçak ve sadece şunu söyleyebilirim : :p


o kadar çok hatalı bilgi vermişsiniz ki, ayın 354 günlük dönüşü güneş etrafında değil bi kere, dünya etrafında... mevcut astronomi bilgilerini kendi anladığınız şekilde anlatıp inkar etmişsiniz. Aynısını bugün evrimi rededenler de yapıyor. mevcut teoriyi değil de kafalarından teoriler uydurup onu reddediyorlar.

v.s. bu konuya cevap yazmak dahi vakit kaybı...

nacikocak
17. August 2012, 10:46 PM
Verdiğiniz kaynağı ve linki inceledim Sayın Naci Koçak ve sadece şunu söyleyebilirim : :p


o kadar çok hatalı bilgi vermişsiniz ki, ayın 354 günlük dönüşü güneş etrafında değil bi kere, dünya etrafında... mevcut astronomi bilgilerini kendi anladığınız şekilde anlatıp inkar etmişsiniz. Aynısını bugün evrimi rededenler de yapıyor. mevcut teoriyi değil de kafalarından teoriler uydurup onu reddediyorlar.

v.s. bu konuya cevap yazmak dahi vakit kaybı...

354 günün ayın dünya etrafında dönüşü olmasını değil dünyanın güneş etrafında 365 günü tamamlamadan ayın 354 günü tamamlayıp evrelerin yeniden başlamasını kimse açıklayamıyor bulabilirseniz benim için her bilgi okumaya ve araştırmaya değer

ayrıca evrim teorisi yaratılışa inanmayanların teorisi ve inanmayanlara bazı sorularım ve sözlerim var

neden yeryüzüne herzaman peygamberler gelmiş ve hepsi allah'ın varlığını ve birliğini iletmişler neden farklı farklı ve çelişkili şeyler söylememişler neden birtanesi allah var ama melek diye birşey yok dememiş veya cennet var ama cehennem yok dememiş veya neden birtanesi bile allah'a inanmayanların cehennemde yanacağını değilde zehirleneceğini söylememiş veya neden şimdiye kadar peygamberlerin mucizeleri hiç unutulmamış veya yalanlanmamış mesela neden hem yahudiler hem hıristiyanlar hem müslümanlar hz musanın denizi yardığını kabulleniyor neden hıristiyanlar demiyorlarki musa a.s yahudilerin peygamberi o öyle birşey yapamamıştır demiyorlar veya neden biz müslümanlar hz isa'nın beşikte konuştuğuna ve allah'ın izni ile ölüleri dirilttiğine inanıyoruz veya neden internette birçok resim var üzerinde allah yazılı olan hayvanlar ağaçlar ve birçok şey neden onlarda allah yazıyorda allah yok yazmıyor bunların hepsi tesadüfmü

evrime gelince daha öncede birine sormuştum cevaplayamadı aşağıdki soruları kim cevaplayabilir acaba

evrim nedir canlıların yeryüzüne uyum sağlamasımı peki ozaman güneş nasıl dünyaya uyum sağladı

balıklar suya uyum sağladılarda neden havaya uyum sağlayıp uçamıyorlar veya kuşlar neden suyun dibine uyum sağlayamadılar

insanlar maymunların evrim geçirmiş türü madem diğer maymunlar neden evrim geçirmediler milyonlarca yıldır daha traş olmayı öğrenememişler

neden sadece maymunlar evrim geçirip insan oldu ayıları aslanları kedileri köpekleri kim engelledide evrim geçiremediler

evet kimse bunlardan birine dahi cevap veremez ama ben bunlar gibi binlerce soru daha sorar ve cevaplayabilirim çünkü ben inanıyorum allah vardır ve birdir ve herşey onun emri ile olur o birşeye ol dediği zaman o olur o yüz dediği için balık yüzer o uç dediği için kuşlar uçar ve o yan dediği için ateş yanar eğer sön derse ateş söner ve hiçbirşeyi yakmaz aynı hz ibrahim'i yakmadığı gibi


saygılarımla naci koçak

hiiic
21. August 2012, 04:59 AM
evrim nedir canlıların yeryüzüne uyum sağlamasımı peki ozaman güneş nasıl dünyaya uyum sağladı

Güneş dünyaya uyum sağlamadı, sağlasaydı kuraklık olmazdı. GÜneşin yol açtığı felaketlerden birsiide güneş dalgalanmalarıdır. GÜneş çarpmaları v.s. saymakla bitmeyecek zararı da içerir.

balıklar suya uyum sağladılarda neden havaya uyum sağlayıp uçamıyorlar veya kuşlar neden suyun dibine uyum sağlayamadılar

Havaya uyum sağlayanlar zaten havadalar. Suya uyum sağlayanlarda suda. Arada geçiş formlarını bugün bile görebilirsiniz; uçmaya çalışan uçan balıklar yada penguenlerde. Ama en güzel canlı araform deniz filleridir. Denizden karaya çıkışın en güzel örneklerindendir. inceleyin ve bana bu canlının deniz mi? kara canlısı mı olduğunu söyleyin. ya penguenler? hepsi eğer Allah izin verirse sadece gelecektekilerin göreceği canlıların ara geçiş formlarıdır.

insanlar maymunların evrim geçirmiş türü madem diğer maymunlar neden evrim geçirmediler milyonlarca yıldır daha traş olmayı öğrenememişler

Bir türün tamamı evrim geçirmez. Bi bölümü geçirirken bir bölümü ya farklı bir canlıya evrimleşir, ya sabit kalır, ya da tamamen yok olur (örn neanderthanlar).
Keza evrim teorisi insanın maymundan geldiğini idda etmez, bu iddea malum evrim karşıtı cahillerin kendi kendilerine uydurup yine kendi kendilerine çürütttüğü teoridir. Evrim teorisine göre insan ve maymun benzer ortak atadan gelmişlerdir.

neden sadece maymunlar evrim geçirip insan oldu ayıları aslanları kedileri köpekleri kim engelledide evrim geçiremediler

Anlamak zor olabilir ama bahsettiğin hayvanlar da evrim geçirdiler. Ayılar balinalara dönüşmüştür desem her klasik gibi ne tepki vereceğini tahmin ediyorum. Balinalarda ayak olduğunu biliyor musun?

evet kimse bunlardan birine dahi cevap veremez ama ben bunlar gibi binlerce soru daha sorar ve cevaplayabilirim çünkü ben inanıyorum allah vardır ve birdir ve herşey onun emri ile olur o birşeye ol dediği zaman o olur o yüz dediği için balık yüzer o uç dediği için kuşlar uçar ve o yan dediği için ateş yanar eğer sön derse ateş söner ve hiçbirşeyi yakmaz aynı hz ibrahim'i yakmadığı gibi

Kimin doğru yolda olduğunu Allah daha iyi bilir...


-------------------------------------------

Şimdi senin kitaptan göremediklerinden kısaca bahsedeceğim. Detayları araştırırsan öğrenirsin.

İnsan adı anılmadan önce çok uzun zaman geçti -bu süre içerisinde pek çok canlı gelişti.
Allah "ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" dediğinde melekler ona "sen kan dökecek birisini mi halife yaratacaksın" dediler, yani melekler bu kandökücü vahşileri biliyorlardı. Elbette bu Ademin isimleri öğrenmeden önceki formuydu. Ademden hemen önceki primatlar. Kan dökücü primatlar. O maymunsu canlılar Adem olup bilgiyi işlemeye başladıklarında melekler Allaha "biz senin bildirdiğinden başkasını bilemeyiz" diyerek rabbin herşeyi yerli yerinde yarattığını tastik ettiler.

gerekirse daha detaylı da konuşulur ama önce kendi iblisinden ve çevrede sağdan yanaşan şeytanların dini telkinlerinden arınmış, önyargısız (zansız) bir kafa gerekli...

nacikocak
21. August 2012, 10:26 PM
Güneş dünyaya uyum sağlamadı, sağlasaydı kuraklık olmazdı. GÜneşin yol açtığı felaketlerden birsiide güneş dalgalanmalarıdır. GÜneş çarpmaları v.s. saymakla bitmeyecek zararı da içerir.



Havaya uyum sağlayanlar zaten havadalar. Suya uyum sağlayanlarda suda. Arada geçiş formlarını bugün bile görebilirsiniz; uçmaya çalışan uçan balıklar yada penguenlerde. Ama en güzel canlı araform deniz filleridir. Denizden karaya çıkışın en güzel örneklerindendir. inceleyin ve bana bu canlının deniz mi? kara canlısı mı olduğunu söyleyin. ya penguenler? hepsi eğer Allah izin verirse sadece gelecektekilerin göreceği canlıların ara geçiş formlarıdır.



Bir türün tamamı evrim geçirmez. Bi bölümü geçirirken bir bölümü ya farklı bir canlıya evrimleşir, ya sabit kalır, ya da tamamen yok olur (örn neanderthanlar).
Keza evrim teorisi insanın maymundan geldiğini idda etmez, bu iddea malum evrim karşıtı cahillerin kendi kendilerine uydurup yine kendi kendilerine çürütttüğü teoridir. Evrim teorisine göre insan ve maymun benzer ortak atadan gelmişlerdir.



Anlamak zor olabilir ama bahsettiğin hayvanlar da evrim geçirdiler. Ayılar balinalara dönüşmüştür desem her klasik gibi ne tepki vereceğini tahmin ediyorum. Balinalarda ayak olduğunu biliyor musun?



Kimin doğru yolda olduğunu Allah daha iyi bilir...


-------------------------------------------

Şimdi senin kitaptan göremediklerinden kısaca bahsedeceğim. Detayları araştırırsan öğrenirsin.

İnsan adı anılmadan önce çok uzun zaman geçti -bu süre içerisinde pek çok canlı gelişti.
Allah "ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" dediğinde melekler ona "sen kan dökecek birisini mi halife yaratacaksın" dediler, yani melekler bu kandökücü vahşileri biliyorlardı. Elbette bu Ademin isimleri öğrenmeden önceki formuydu. Ademden hemen önceki primatlar. Kan dökücü primatlar. O maymunsu canlılar Adem olup bilgiyi işlemeye başladıklarında melekler Allaha "biz senin bildirdiğinden başkasını bilemeyiz" diyerek rabbin herşeyi yerli yerinde yarattığını tastik ettiler.

gerekirse daha detaylı da konuşulur ama önce kendi iblisinden ve çevrede sağdan yanaşan şeytanların dini telkinlerinden arınmış, önyargısız (zansız) bir kafa gerekli...

evrim teorisine genellikle ateistler inanırlar seninde ateist olduğunu düşündüm ancak bazı kelimelerin allah'a inandığını gösteiyor eğer öyle ise

ayetlerde allah ademi yarattığında diye geçer ve yaratmak yoktan var etmek demektir buda adem a,s ın yoktan var edildiğini atası dedesi olmadığını varolma sebebinin yalnızca allah olduğunu gösterir allah buna örnek olarak hz isa'ya çamurdan kuş yapıp ona üflemesini emretmiş ve hz isa üflediğinde kuş allah'ın izni ile canlanmış ve hz isa bu yöntemle insanlara çamurdan ilk yaratılışın nasıl birşey olduğunu göstermiş ve insanları bu mucize örnekle imana davet etmiştir

hz ademden önce kan döken birçok canlı vardı ancak bunlar evrim geçirmek üzere olan canlılar değil yaşamlarını sürdürmek için kan dökerek beslenen et oburlardı çünkü adem a,s ilk canlı değil ilk insandı yeryüzü allah'ın saydıklarından 6 bizim saydıklarımızdan (bazı ayetlerden anladığım kadarı ile) yaklaşık 6,000 günde yaratılmış hz adem ise birçok canlıdan sonra yeryüzü noksansız olarak yaratıldıktan sonra yaratılmıştır

melekler kan dökecek bir halifemi yaratacaksın derken dökülecek kan değil sebebini yani kanı dökecek olan isyankar günahkar insanları ima ettiler allah'ta
onlara "ben sizin bilmediklerinizide bilirim" dedi ve hz adem yeryüzündeki herşeyi meleklerden fazla ve noksansız olarak saydı melekler gördülerki allah insanı yeryüzüne halife olarak mükemmel yaratmış ve kendilerinden daha bilgili "biz senin bize öğrettiklerinden başkasını bilmeyiz" dediler

zaten yeryüzü insanoğlu için yaratıldı fakat allah bunu meleklere hz adem'i yaratacağı zaman söyledi şimdi diyeceksinki bunu nerden biliyorsun çünkü kuran'da "siz sallanmayasınız diye biz dağları yarattık" diyerek allah'u teala dağların insanların sallanmaması için yaratıldığını yani yeryüzünün insanlar için dizayn edildiğini belirtmiştir yine bunu ispatlayıcı benzer birçok ayet vardır

bahsettiğin canlılar geçiş formları değil sadece allah'ın neler yaratabileceğinin bir göstergesidir hepsinin bir görevi ve özelliği vardır penguenlerin kanatları evrim geçirip uçmak için değil suda yüzgeç olarak kullanmaları için verilmiştir uçan balıklar vardır çünkü allah bazı balıklara savunma aracı olarak elektrik bazılarına mürekkep bazılarına kılıç bazılarına kamufle renkler verdiği gibi o balıklarada savunma aracı olarak uçma yeteneğini vermiştir deniz filleri ve deniz kaplumbağaları evrim geçirmek üzere olan canlılar değil sadece allah'ın dilerse bir canlıyı hem suda hemde karada yaşatabileceğinin ve yine solucanlar toprağın içindede yaşatabileceğinin bir göstergesi ve ispatıdır bana örnek göstereceğin herşeyin bir sebebi var düşünürsen sende bulursun birde sorulara verdiğin cevaplar yeni sorular sormamı gerektiren cinsten eğer sorarsam çok açılır ve uzar o yüzden sormuyorum

Zinedov
24. August 2012, 01:47 AM
nacikocak kardeşim bilgi vermeye evrim konusundan mı başlasam kuran konusundan mı başlasam mucizeler konusundan mı başlasam astonomi konusundan mı başlasam bilemedim. En iyisi size tavsiyede bulunmak olabilir: "Kuran meallerine fazla güvenmeyin."

hiiic
24. August 2012, 05:22 AM
Allahın yeri göğü nasıl yarattığı yada canlıları nasıl türettiği yada ilk canlıyı ne şekilde yarattığı konusunda sadece bilim adamlarının teorilerine sahibiz. Çünkü Allah onları yaratırken bizleri yaratılışına şahit tutmadı, görmedik, bilmiyoruz.

Yüce Allah diledği şekilde yaratır, isterse topraktan bitki gibi çıkarır, dilerse gökten yapmur gibi yağdırır ve bunu nasıl yaparsa yapsın mutlaka bir düzen ve kurallar silsilesi içerisinde sebeplere bağlı olarak yapar. Eğer böyle yapmamış olsaydı doğada pek çok çelişki,pek çok çatlak bulurduk. Doğayı, evreni kusursuz yapan şey onun kanunlar gereği işlemesidir. Keyfiyet yoktur ve mucize diye adlandırdığınız sıçramaları yapmaz.

Bu zannederim ki ahirette de böyle olacak.

****

Ama neden böyle birşeyi yazma yada evrim konusunda cevap vermek gereği duyduğumu açıklayayım.
Allah yarattığı şeylere bakmamızı onları okumamızı ve ibret almamızı emreder. Allahı onun yaratış biçiminden tanıyabilir onu biraz daha tanıyabiliriz. bu ancak yarattıklarını incelemekle hayatı incelemekle mümkündür. Evrim konusunun doğal ve çatlaksız bir süreç olduğunu bilmek size ne kazandıracaktır? bu anlayışınızdan anlayışa değişir...

--
Allah bizleri ana rahmindeyken hatta daha yaratmadan önce ne olduğumuzu iyi biliyor. Kendimizi temizlemeye gerek yok, hangi barbar kan dökücü primatın gelişmiş aşamasıyız en doğrusunu Allah bilir. Ancak şu da bir gerçektir ki evrimle beraber insan oğlu her ileriki aşamada daha iyi bir türe dönüşüyor. Allah dilerse bizi yok edip yerimize yenilerini getirir derken bunun evrimsel süreçle olacağını düşünüyorum.

Çünkü evrenin kanunları Allah tarafından konulmuş ve kendisi tarafından dahi ihlal edilemeyecek şekilde muhafazaya alınmıştır. O'nun sünnetinde/kanunlarında hiç bir değişme bulamazsın. Bu biraz sert görünür ama en ideal ölçü budur. Evren kanunları kimseye torpil geçmez, türümüzdeki hiç bir canlı diğerinden takvası haricinde üstün değildir. Doğuştan torpilli değildir. Hepimiz aynı kan dökücü zorba primatın akıl, zeka ve kavramsal düşünce kazanmış günaha meyilli ve aceleci formlarıyız.


Bu yaratılış kanunlarından benim çıkardığım sonuç:
Allah kimseye nefret duymaz, yada kimseyi diğerlerinden daha çok sevmez. Bu kayırmacılıktır. İnsanlar amelleri (davranış ve yaşam biçimleri) gereği Allahın sevgisini yada gazabını üzerlerine çekerler. Herkes için sadece kendi yaptığı vardır. Allah herkese karşı nötrdür. Ancak sevgisi gadabından fazla olduğu için güzel ameller (istisnasız herkes için geçerli olmak üzere) daha fazla rahmet çeker. Bu, tıpkı doğa kanunları gibi kesin ve aşılamaz bir kanun, Allahın mutlak sünnetidir. Peygamber dahi olsa yaptığı en ufak günah o gün getirilecek ve hesap görülecektir. Kimse kaçamaz.
Yani okus pokus püffff diye bişiler yaratıp yine pufff diye hayatlar yaratan zihninizdeki tanrıya yada puta değil, Alemleri yaratan Allaha ve onun kurallarına dönmek gerekir. Eğer kanunlarını çiğner ya da günahta ısrarcı olursak bizi Allah dahi kurtarmaz. O gün Allah dahi yardım etmemek üzere ne bir dost ne de yardımcı bulabiliriz. pufff diye cehennemi boylarız. hepsi kendi elimizle yapıp ettiklerimizin sonucudur.

nacikocak
26. August 2012, 02:47 PM
nacikocak kardeşim bilgi vermeye evrim konusundan mı başlasam kuran konusundan mı başlasam mucizeler konusundan mı başlasam astonomi konusundan mı başlasam bilemedim. En iyisi size tavsiyede bulunmak olabilir: "Kuran meallerine fazla güvenmeyin."

arkadaşım kuran meallerinde her nekadar ufak tefek kelime farklılıkları olsada anlam aynıdır önemli olan sizin onu ne niyetle okuyup anlamaya çalıştığınız bir ateistle benim okumam arasında çok fark var iyi bir atesitle kötü bir ateistin okuması arasındada çok fark var iyi olan okur iman sahibi olur kötü olan okur matbaa hatasını bahane edip yine iman etmez o yüzden ben daima kuran ve mealine güvenirim eğer aklımın almadığı bir nokta olursa internetten meali ve konuyu araştırırım insan istediği zaman herşeyin doğrusunu anlar

Zinedov
26. August 2012, 03:07 PM
arkadaşım kuran meallerinde her nekadar ufak tefek kelime farklılıkları olsada anlam aynıdır önemli olan sizin onu ne niyetle okuyup anlamaya çalıştığınız bir ateistle benim okumam arasında çok fark var iyi bir atesitle kötü bir ateistin okuması arasındada çok fark var iyi olan okur iman sahibi olur kötü olan okur matbaa hatasını bahane edip yine iman etmez o yüzden ben daima kuran ve mealine güvenirim eğer aklımın almadığı bir nokta olursa internetten meali ve konuyu araştırırım insan istediği zaman herşeyin doğrusunu anlar

Kötü niyetli olmasalar da parantez içi ifadelerle sizi yönlendirir ve ayete farklı açılardan bakmanızı engellerler. Ruh, nefs gibi kavramların anlamlarını Kurana göre değil halk anlayışına göre çevirirler. Ruh geçen yeri nefs, nefs geçen yeri ruh olarak çevirirler. Siz de yanlış çeviriden dolayı Allah insanların ruhlarını uykuda alıyor sanırsınız. Cennette huri diye bir kavram olmamasına rağmen huri diye bir kavrama olan inançlarına uygun şekilde çevirirler. Allah "halife atayacağım/kılacağım" der, "yaratacağım" diye çevirirler. İlk aklıma gelenler bunlar daha çok var. Meallere güvenmeyin derken bir kaç farklı meale ve kelime meallerine bakıp hepsini birlikte değerlendirin.

Zinedov
26. August 2012, 03:08 PM
Ayrıca reddettiğiniz evrim Kuran'da vardır ve Allahın yaratma sanatıdır. Yani sandığınız gibi evrim Allahın -haşa- acizliğinin değil kudretinin ve ALİMLİĞİNİN ispatı olarak gösterilir. Sınırsız kudreti olanın her şeyi kudretiyle anında var etmek yerine yarattığı evrensel yasalara (sünnetullah) uygun olarak sebep sonuç ilişkisi içinde belli hesaplamalara dahil olarak gerçekleştirmesi ve BİR ADET "OL" emriyle trilyonlarca, kattrilyonlarca yani sayılamayacak kadar fazla sebep sonuç ilişkisini birbirine bağlı olarak kurup yönetmesi ve bu şekilde bir düzen meydana getirmesi Rabbimizin ilminin sınırsızlığını gösterir.

nacikocak
26. August 2012, 10:19 PM
Ayrıca reddettiğiniz evrim Kuran'da vardır ve Allahın yaratma sanatıdır. Yani sandığınız gibi evrim Allahın -haşa- acizliğinin değil kudretinin ve ALİMLİĞİNİN ispatı olarak gösterilir. Sınırsız kudreti olanın her şeyi kudretiyle anında var etmek yerine yarattığı evrensel yasalara (sünnetullah) uygun olarak sebep sonuç ilişkisi içinde belli hesaplamalara dahil olarak gerçekleştirmesi ve BİR ADET "OL" emriyle trilyonlarca, kattrilyonlarca yani sayılamayacak kadar fazla sebep sonuç ilişkisini birbirine bağlı olarak kurup yönetmesi ve bu şekilde bir düzen meydana getirmesi Rabbimizin ilminin sınırsızlığını gösterir.

tamamen haksızsın demiyorum geçen mesajımda yazdım zaten mealler arasında farklılıklar var ancak dediğim gibi insan eğer iman ile okur ise anlaması gerekeni anlıyor mesela huriler kuran'da bazı ayetlerde iri gözlü eşler olarak geçmekte yani erkeklere vad'edilen eşlerinden başka (eğer dilerlerse dünya hayatında evli olanlarada vereilecek) eşler cennet için özel olarak yaratılmış eşler verilecek

yine kuran'da allah sevişmekten bahsederken kullarına kötü örnek olmamak için nikah kıymak diye bahseder yine birçok farklı şeyler için ortak kelime ve birçok aynı anlama gelen farklı kelimeler kullanılmış ve bazı ayetlerde eksik kelimeler bırakılmıştır bunların genel sebepleri kuran'ı kerimin kıraat ile okunabilmesi nefes süresi kelimeler arası kolay geçiş ve bazı ayetlerde şifreleme kullanılması gibi konular vardır şüphesizki yer ve gökte olduğu gibi kuran'dada bir kusursuzluk vardır ancak bazı insanlar böceklerin gereksiz olduğunu gibi şeyleri öne sürüp yeryüzüne kusur bulmaya çalıştıkları gibi kuran'ı kerimede bu şekilde kusur bulmaya çalışmaktadırlar

tavsiyeniz olan kelime mealini daha önce çok aradım kitap olarak bulamadım çünkü çoğu alimler haklı olarak açıklaması olmayan kelimelerle takviye yapılmamış kuran'ı kerimin ilk okuyanlarda veya bir kısmını okuyanlarda şüphe uyandıracağı gerekçesi ile uygun görmüyorlar örneğin içkinin yasaklandığı ayete kadar sarhoş iken namaza yaklaşmayın derken meal yapan alimler o ayetin altına daha sonra yasaklandığını yazmakta bu gayet normal ve güzel birşey bu yüzden kelime mealinin yaygın olmayışıda güzel birşey fakat son günlerde bazı ateistlerin ve çakma alimlerin yüzünden okadar şüpheli sorular ve yorumlar çıktıki insan doğruyu yanlışı ayırabilmek için kelime mealini arar oldu bu arada kelime meali internette mevcut bu yazımı okuyanlar takıldıkları yerde başvursunlar fakat aradıkları konu ile ilgili bütün ayetleri okusunlar yoksa yanılgıya düşebilirler bu konuya bir örnek sarhoş iken namaza yaklaşmayın ayetini içkili iken değil içkili insan zaten namaz kılamaz aklınızda başka şeyler var iken yaklaşmayın diye yorumlayanlar var ancak bu ayetin içki yasklanmadan önce inen bir ayet olduğunu ve insanın başka şeyler düşünmeden namaz kılmaya kalksa hiç namaz kılamayacağını hesaplayınca gerçek anlamını çözmek hiçte zor değil

evrim konusunun kuran'da mevcut olduğunu yazmışsınız ben meali birçok kez okumama rağmen rastlamadım açıkçası hatim şeklinde meal okumadım sure sure okudum atladığım noktalar olabilir evrimi açıklayan veya evrimden bahsedilen veya sizin evrim olarak değlendirdiğiniz konu veya konuların geçtiği ayetleri buraya yazarsanız sevinirim

nacikocak
27. August 2012, 12:07 AM
Allahın yeri göğü nasıl yarattığı yada canlıları nasıl türettiği yada ilk canlıyı ne şekilde yarattığı konusunda sadece bilim adamlarının teorilerine sahibiz. Çünkü Allah onları yaratırken bizleri yaratılışına şahit tutmadı, görmedik, bilmiyoruz.

Yüce Allah diledği şekilde yaratır, isterse topraktan bitki gibi çıkarır, dilerse gökten yapmur gibi yağdırır ve bunu nasıl yaparsa yapsın mutlaka bir düzen ve kurallar silsilesi içerisinde sebeplere bağlı olarak yapar. Eğer böyle yapmamış olsaydı doğada pek çok çelişki,pek çok çatlak bulurduk. Doğayı, evreni kusursuz yapan şey onun kanunlar gereği işlemesidir. Keyfiyet yoktur ve mucize diye adlandırdığınız sıçramaları yapmaz.

Bu zannederim ki ahirette de böyle olacak.

****

Ama neden böyle birşeyi yazma yada evrim konusunda cevap vermek gereği duyduğumu açıklayayım.
Allah yarattığı şeylere bakmamızı onları okumamızı ve ibret almamızı emreder. Allahı onun yaratış biçiminden tanıyabilir onu biraz daha tanıyabiliriz. bu ancak yarattıklarını incelemekle hayatı incelemekle mümkündür. Evrim konusunun doğal ve çatlaksız bir süreç olduğunu bilmek size ne kazandıracaktır? bu anlayışınızdan anlayışa değişir...

--
Allah bizleri ana rahmindeyken hatta daha yaratmadan önce ne olduğumuzu iyi biliyor. Kendimizi temizlemeye gerek yok, hangi barbar kan dökücü primatın gelişmiş aşamasıyız en doğrusunu Allah bilir. Ancak şu da bir gerçektir ki evrimle beraber insan oğlu her ileriki aşamada daha iyi bir türe dönüşüyor. Allah dilerse bizi yok edip yerimize yenilerini getirir derken bunun evrimsel süreçle olacağını düşünüyorum.

Çünkü evrenin kanunları Allah tarafından konulmuş ve kendisi tarafından dahi ihlal edilemeyecek şekilde muhafazaya alınmıştır. O'nun sünnetinde/kanunlarında hiç bir değişme bulamazsın. Bu biraz sert görünür ama en ideal ölçü budur. Evren kanunları kimseye torpil geçmez, türümüzdeki hiç bir canlı diğerinden takvası haricinde üstün değildir. Doğuştan torpilli değildir. Hepimiz aynı kan dökücü zorba primatın akıl, zeka ve kavramsal düşünce kazanmış günaha meyilli ve aceleci formlarıyız.


Bu yaratılış kanunlarından benim çıkardığım sonuç:
Allah kimseye nefret duymaz, yada kimseyi diğerlerinden daha çok sevmez. Bu kayırmacılıktır. İnsanlar amelleri (davranış ve yaşam biçimleri) gereği Allahın sevgisini yada gazabını üzerlerine çekerler. Herkes için sadece kendi yaptığı vardır. Allah herkese karşı nötrdür. Ancak sevgisi gadabından fazla olduğu için güzel ameller (istisnasız herkes için geçerli olmak üzere) daha fazla rahmet çeker. Bu, tıpkı doğa kanunları gibi kesin ve aşılamaz bir kanun, Allahın mutlak sünnetidir. Peygamber dahi olsa yaptığı en ufak günah o gün getirilecek ve hesap görülecektir. Kimse kaçamaz.
Yani okus pokus püffff diye bişiler yaratıp yine pufff diye hayatlar yaratan zihninizdeki tanrıya yada puta değil, Alemleri yaratan Allaha ve onun kurallarına dönmek gerekir. Eğer kanunlarını çiğner ya da günahta ısrarcı olursak bizi Allah dahi kurtarmaz. O gün Allah dahi yardım etmemek üzere ne bir dost ne de yardımcı bulabiliriz. pufff diye cehennemi boylarız. hepsi kendi elimizle yapıp ettiklerimizin sonucudur.

hiiic kardeşim biz zaten çoğu şeye şahit değiliz sadece allah'ın bize öğrettiği kadarını biliriz dolayısı ile bilim adamları kabul etsede etmesede çamurdan yaratılışımıza iman ederiz birisi bana sorsa neyden yaratıldın diye bilime hiç bakmadan çamurdan derim nereden biliyorsun şahitmisin derse beni yaratan allah öyle olduğunu söylüyor haşa o yalan söylemez derim diğer konulardada bilgimiz ve şahitliğimiz bukadardır

yazdığın ikinci satıra son cümlen hariç katılıyorum sıçramalar doğru peygamber efendimizin dönemi ilmi yönde bir sıçramadır 20 ve 21. yüzyılda bilim anlamında bir sıçramadır ancak mucize değildir mucize yalnızca peygamberlerin diğer hiçbir insanın yapamadığı ve yapamayacağı şeyleri allah'ın izni ile sürekli yapmalarıdır bunlara örnek hz musa'nın asasının yılana dönmesi elini koynuna soktuğunda parlaması hz isan'nın beşikte konuşması ilaç kullanmadan hastaları anında iyileştirmesi çamurdan yaptığı kuşları canlandırması hz yusuf'un bütün rüyaları tabir etmesi birde allah'ın bir defalığına ibret olsun diye verdiği mucizeler vardır bular bazı kavimler helak edilirken yaşananlar hz musa'nın denizi yarması hz ibrahimin yakılacağı ateşin göl olması ashabı kahf'in 300 küsür yıl uyuması ve benzeri mucizelerdir bazı insanların diğer birçok insanın yapamadığı şeyi yapması ise keramettir kerametleri birçok allah dostu gösterebilir tek kişiye mahsus değildir ve mucize gibi sürekli her istendiğinde yapılamazlar örneğin birçok evliya allahın izni ile gaybı ve kendilerinden çok uzakta gerçekleşen bir olayı bildirmişlerdir yine şahit olmadığım ama iman ettiğim birçok şehit ve evliyanın kerametleri anlatılmakta son olarak gayb çoğu alim ve insanlar tarafından farklı yorumlanmakta gaybı kimsenin bilemeyeceğini söylemektedirler oysa "allah'ın izni ile" gaybı kafirler bile bilmektedir çünkü bazı rüyalar gaybın habercisidir hz yusuf'un tabir ettiği rüyalar gibi rüya gören insan "allah'ın izni ile" gaybı görmüştür fakat çoğu zaman ne olacağını anlayamaz gaybı bilmek görmek mucize veya keramet değildir sadece imana bağlıdır bazen allah'u teala sevdiği kullarına yapmaları gerekeni rüya veya ilham yoluyla haber verir bazende sevmediği kullarına korksunlar diye başlarına gelecek olayı önceden haber verir buna bir örnekte allah'u teala birçok ayetle insanlara gaybı bildirmiştir hatta ayetlerle bildirilen gaybı ben bilmem demek ayeti inkar ve günahtır sadece gaybı biliyorum değil allah'ın bana öğrettiği kadarını biliyorum dememiz gerekir

yine "biz insanı en güzel suretle yaraattık" ayeti insanın suretinin hep aynı olduğunu gösterir (sakatlık ve 6 parmaklı olmak gibi istisnalar hariç) allah'u teala birçok kavmi helak etmiştir yalnız insanlığı topyekün hiçbir zaman helak etmemiştir allah'u teala kavmini helak edeceği bütün peygambelere kendisine iman edenlerle beraber hicreti emretmiş ve bu kuran'ı kerimde birçok ayette geçmektedir yine canlılar genetik özelliklere sahip olduğu için uzuv olarak hep aynı özelliklere sahip olarak üremekte farklı cinslerin çiftleşmesinde ise yine aralarında çok farklılık olan hayvanlarda dahi üreme olmamakta

son satırındada yine bir cümlen hariç katılıyorum oda hesap konusu o çok karışık ve ince bir konu şirk hariç hiçbir günahın hesabı kesin değil allah hepsini affedebilir ve bunu ayetlerle vadetmiş tabi tövbe şartı ile birde kul hakkı var onuda yine birçok alim ve din adamları yanlış yorumşlamakta kul hakkının kesinlikle affedilmeyeceği yönünde fetvalar verilmekte ozaman bir defa kul hakkı yiyen birdaha hiç iyi amel işlemesin nasıl olsa affedilmeyecek yok öyle birşey hüküm allah'ındır ve benim ayet ve hadislerden anladığım kadarı ile şöyledir

şirk hariç onun affı yok eğer bir insanın günahları arasında kul hakkı yok ise nekadar günahı olursa olsun isterse sevaplarının bin katı olsun affedilip cehenneme girmeden cennete girme ihtimali var tövbe çok önemli tövbe etmemek birdaha yaparım korkmuyorum anlamına gelmektedir birdaha yapmak niyeti ilede olsa tövbe etmek allah'tan korktuğunuzu ancak nefsinize dayanamadığınızı gösterir ve affedilmenize yardımcı olur eğer kul hakkı var ancak sevapları onu karşılayacak kadar çok ise sevaplarından hak alacaklı olan kişiye verilecek ve o insanında cehenneme girmeden cennete girme ihtimali var ancak sevapları karşılamıyor ise (çünkü kul hakkı büyük günahlar arasında) o zaman o insan kul hakkı kadar cehennemde yanıp cennete girecektir sonuçta allah'u tealanın vaadidir iman eden herkes cennete girecek ve sonsuza kadar kalacaktır bu ayetlerle sabittir ve allah vaadini yerine getirir eğer kul hakkı yiyen kafir ise ozaman cehennemin daha kötü derecelerinde yanacaktır yani kısaca kul hakkı affedilmeyecek bu doğru ancak alimlerin ve din adamlarının bunu kul hakkı yiyen cennete giremeyecekmiş gibi anlatmaları yanlış

Araştıran
5. April 2013, 09:02 PM
Aslında dünya yuvarlak değil, küre...
yuvarlak ile küre arasında fark var. Hem de kutuplardan basık elips olduğunu hesaba katarsak, elipstik bir küre oluyor ki;

demekki dünyaya yuvarlak demek zındıklıktır :D

ebu antonyondan nakil hadise göre;
Dünya balığın üzerindedir, balıkta yuvarlak gibi olduğuna göre, demekki dünya yuvarlak gibidir.

***

Sonuç?;
-buraya memleketin son durumuyla ilgili (cari açık, işsizlik v.s.) rakamlar yazdım ama moraliniz bozulmasın sildim.. sonuç çok feci çok...

ama moralleri bozmayalım;

Allaha dua edelim de; işsizliği gidersin, yoksulu doyursun, yetime yedirsin, yolda kalmışa yardım etsin, zekatı versin, salatı ikame etsin ve Kuranı düşüne düşüne okusun. Allahın bize yapmamızı emrettiği şeyleri dönüp tekrar Allaha sen yap demeye alıştırılan bir din eğitimi alan halkların bu kadar ezik halde olması bile şaşırtıcı, daha kötü durumda olmaları beklenirdi, Afganistan gibi...
Şans o ki bize fren yaptıracak bir resul geldi ama görene anlayana

hiiic kardeşim,
bileğine,yüreğine sağlık güzel yazı olmuş.İşte son yazdığın bölümde AMİN kelimesine cuk oturuyor.Amin in iman et anlamına geldiğini öğrendikten sonra yukarda yazdığın duanın sonuna ne güzelde uyuyor değilmi :)) Yani insanlar öyle bir sapıklıkta ki Allaha şunu şunu yap diyor arkasındanda iman et diyor.İşteee yine bir cuma günü ve camide hocanın vaazından çıkardığım sonuç:Resulullah Kainatın efendisiymiş?Sonra vaizimiz Asr suresini bir güzel Sevdiriyor,övüyor kalbimizi ısındırıyor Asr suresine buraya kadar normal sonra bi bakıyoruz ki imam yok vaizimiz boş kalırmı imamın yerini dolduruyor tabi Namazda Asr suresini okuyor buda tamam eyvalah Asr suresini okudu burdada sorun yok diyelim.Beni şoka uğratan 2 rekattan sonra camiden çıktım birde ne göreyim Adamın teki kitapları düzmüş 5 liradan kitap satıyor.Konumu ne ASR suresi Yazarmı Kim Vaizimiz.Sonuç ise biraz daha fazlada yürüsem o camiye gitmem,gidemem artık.(Yaşananlar tamamen gerçektir)
Selamunaleyküm...

Araştıran
5. April 2013, 09:30 PM
Kötü niyetli olmasalar da parantez içi ifadelerle sizi yönlendirir ve ayete farklı açılardan bakmanızı engellerler. Ruh, nefs gibi kavramların anlamlarını Kurana göre değil halk anlayışına göre çevirirler. Ruh geçen yeri nefs, nefs geçen yeri ruh olarak çevirirler. Siz de yanlış çeviriden dolayı Allah insanların ruhlarını uykuda alıyor sanırsınız. Cennette huri diye bir kavram olmamasına rağmen huri diye bir kavrama olan inançlarına uygun şekilde çevirirler. Allah "halife atayacağım/kılacağım" der, "yaratacağım" diye çevirirler. İlk aklıma gelenler bunlar daha çok var. Meallere güvenmeyin derken bir kaç farklı meale ve kelime meallerine bakıp hepsini birlikte değerlendirin.

Evet Zinedov kardeşim Benimde Diyaloğa kalkıştığım kadarıyla bunlar var.Özellikle Ahzab 50 den Fevkalade yönlendirme yapılıyor.Bilgisi az olan yada araştırmayı kendine şiar edinmemiş olanı müthiş çelişkilere düşürecek tarzdan.İnsanın bir iki ay önce olan bilgisyle bugüngü bilgisi çok farklı olabiliyor.Dolayısıyla Müslüman Allaha karşı sorumluluk bilincinde olmalı,Farkındalık ve dikkat konusunda teyakkuzda olmalı diye düşünüyorum.Hatta öyleki Kuran dan örneklerle ve mealin açıklamasıyla örnek verdiğin zaman hemen saldırganlık tavrını takınıyorlar.Hadise itibar etme Ana kaynak kuran olmalı dediğin zaman içinden çıkamıyorlar ve Allahı büyük zorbalıkla inkar eden o kimseler sen dinden çıkmışsın,o halde sen kafirsin diye itham ediyorlar.Araştırmadan usanmamak ve Farkında olmak temennisiyle
Selamunaleyküm...

Fers
5. April 2013, 11:00 PM
içinden çıkamıyorlar ve Allahı büyük zorbalıkla inkar eden o kimseler sen dinden çıkmışsın,o halde sen kafirsin diye itham ediyorlar.Araştırmadan
usanmamak ve Farkında olmak temennisiyle



selam sayın Araştıran,

ithamla şikayet eder muhterem, itham ederken de elbette vardır ardında bir derdi, bildikleridir kendi doğruları ya da öyle olduğuna inandırmak, hemen ardındadır ne derse "beğendik, onayladık" mührünü basan emre amade gölgeleri, dokunmak için saf gönüllere...
sonra döner sana farklı konuşan isen, ya aklından zorun vardır ya da samimiyetin kayıp, bozguncusundur o na göre, öyledir çünkü dokundurdun muhteremin kibrine, bilirim ben der iken aslında bilemediklerini...

aklına yönelenin aklı da Alemlerin Efendisine yönelir, gerisi teferruat...

saygılar...