PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : son fetvalar.


kuranyeter
1. October 2008, 08:08 PM
selam.
alıntı milliyet gazetesi.

fetvayı veren hayrettin KAHRAMAN. yeni şafak gazetesi.

'Laik insan Müslüman olmaz'
Bazı Müslüman'ım diyenler aynı zamanda inanarak "elhamdülillah laikim" diyorlarsa çelişkiye düşüyor, ben "hem kuşum hem insanım" demiş oluyorlar. Bu sözü inanmadan, korku veya siyaset sebebiyle söylüyorlarsa takıyye yapıyorlar demektir. Ama ben "laikim" demediğim gibi laiklikle İslam'ın bağdaşmayacağını da açıkça ifade ediyorum.
Ayrıca ben "Müslümanlar mecbur kalınca kerhen laik-demokrat olurlar" demiyorum, "Müslümanlar, bu düzenler İslam'a uygun olduğu için değil, mecbur oldukları için - ve din, mecburiyet halinde izin verdiği için- tahammül eder, fiilen uyum gösterirler" diyorum.

selam .
bazı insanlar ne kadar hurafeye hizmet etsede,neyse ben konuşmayayım hemen savcıyı devreye sokan birileri çıkabilir ne olur ne olmaz.

selam müslümanlara.

kuranyeter
1. October 2008, 08:13 PM
bu da son fetvası yorum haniflerin.

Faizci bankadan maaş alınmaz'
Maaşlar faizci bankalardan alındığı takdirde iki sakınca doğuyor:
1.Bankaya paranızla faizcilik yapma imkanı vermiş oluyorsunuz.
2. Gelirinin çok büyük bir bölümü faizden olan bir kurumdan hediye kabul etmiş oluyorsunuz. Mümkünse maaşlarımızı faizli işlem yapmayan katılım bankalarına yatırıp oradan çekelim.

muvahhit
2. October 2008, 09:54 AM
Selamlar Kuranyeter,

Kişilerin laik olmaları yada antilaik olmaları diye bir olgu söz konusu değildir,laik olabilen sadece yönetim şekilleridir.

Neden ökse?Bırakalım dünyayı, salt kendimize bakalım ne görüyoruz?%5 refah içinde yüzenler, %95 sanki cehennemdeymişçesine bel çatırdatan borç içine mahkum edilenler..biraz abartı sanırım,hani maaş 1000 iken cep tel 900 lük cinsindende misal verilir elbet, lakin ben bunun onların imkanlılığa olan özlemlerini bir nebze olsun tatmin edebilme hali diyorum buna.Peki imkan sahiplerinden olmak,bu çok önemli mi?,evet önemli.Bu sorun araştırma için yaşayan salt değerli bir amaç taşıyan,kendine ve çevresine merhamet duyup,sürekli daha ileri diyenler için önemli.İmkansızlık ve hatta şuurlu,zorunlu kölelikten sıyrılamadıkça,çıkış denemeleri hep taslakta kalır.

Bir el ile iki elin farkı var.Yeterki vicdanlar bir olsun.

Peki insanlar bu tabloya nasıl dayanıyor?
İnsanlar ''ayakta durma taktikleri''ne sarılıyor,yapabileni geliştiriyor,mesela:insan kendi cehennemini kendisi yaratır..evet psikolojik olarak kendimi onarmalıyım..ki,maddi olarakta imkansızlıklara dik durabileyim çeşidinden..haliyle herkes ayakta duracak bir dayanak buluyor kendine lakin,insanlar psikolojik cehennem hayatı yaşadıklarını gözardı edemiyorlar..

Sistemler, ilkelerini herşeyi bilen Allahın,yaşam rehberi Kuranından alsalar ve oluşumu bu ilkeler dairesinde yaşatmaya çalışsalar ne laik nede antilaik söylemleri asla mevcut olmayacağı gibi refah düzeyide istenen seviyeye kısa zamanda gelecektir.Ancak,

İnsan çok bilmiş ve kibirli.