PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eren Erdem AYDINLIK'ta...


Eren Erdem
17. October 2011, 05:31 PM
OKURLARA DUYURU;

Değerli dostlar. Size bir haberim var.

21 Ekim Cuma günü itibari ile AYDINLIK Günlük gazetesinde köşe yazmaya başlayacağım. Şimdi birçok kişi soracak.

Neden AYDINLIK ?

Nedenler şöyle izah edilebilir;

Benim sözümden rahatsız olan çevreler, sansürsüz yazdırmadığından ötürü Aydınlık…

Türkiye toplumunun ayrışmasına neden olan kalın mahalle duvarları her geçen gün daha da kalınlaşıyor. Bu ülkede kardeş olan kitleler, katmanlar; düşmanlaşıyor. Sen laiksin, sen dincisin düşüncesi tırmanıyor. Şu ergenekoncu, bu İslamcı..vs. Gibi çelişkiler büyüyor. Yaftacı zihniyet, insanları kalıplar içinde değerlendirerek, onları kategorize ediyor.
Her mahalle kendi duvarlarını korumak için karşı taraf üzerinden kendisini tanımlıyor. Ben ulusalcıyım diyen, İslamcı olmadığım için ulusalcıyım, ben İslamcıyım diyen ise, ulusalcı olmadığım için İslamcıyım diyor.

Aydınlık gazetesi ile görüştüğümüzde, “gazete yazarlarının birçok fikrine dahil olmadığımızı”, farklı şeyler söylediğimizde bu töleransı göstereceklerse yazabileceğimizi belirttik. Kendileri, bunlar bizi olgunlaştırır, geliştirir dediler…

Dolayısı ile Aydınlık gazetesinde, salt anlamda ‘’iktidarı vuran bir silah olarak değil’’, Türkiye’de ki mahalle duvarlarını yıkmaya talip bir kalem olarak var olacağım.

Ve şu önyargı yıkılacak; Ahmet ‘’odatv’’de yazıyor, tamam o da ergenekoncu…
Aydınlık gazetesinde, sol-kemalist-ulusalcı olarak tanımlanan kesimin ezberleri de dahil olmak üzere, Türkiye toplumunun genel olarak bütün ezberlerini bozacak, Doğucu bir yaklaşım ile; birleştirici, bütünleştirici, kardeşleştirici bir tarz içerisinde yazacağım.

Kimi zaman “başörtülü bir kızın üniversitede olamama nedenlerini sorgulayacağız.” Kimi zaman, “dinci ve din ile mesafeli sermayenin ortaklığına dem vuracağız.” Kimi zaman, nurjuvazi, kimi zaman burjuvaziden dem vuracağız.
Ama nihai amacımız, “hiç kimsenin adamı olmadan, özgürce, bağımsız ve eşitlikçi bir yaklaşım dahilinde, mahalle duvarlarını sarsmak, zihinlerdeki putları kırmak, ezberleri bozmak, değişime kapı açmak olacaktır…

Öte taraftan, Kur'an tandanslı çıkarımlar, daha çok felsefi temelde gelişen yazılar ile sizlerle olacağım. Sadece iktidara vurup, muhalefet adı altında, iktidardan çelişmeyen unsurları es geçen bir tutum ve tavır karşısında sessiz kalan bir kalem olmayacağım...

Adalet ve kardeşlik için mürekkep akıtacağım.

Bu çerçevede, 21 Ekim Cuma tarihi itibari ile Aydınlık gazetesinin 7. Sayfasında köşe yazılarımı okuyabilirsiniz.
Haftanın 5 günü, sizlerle olacağım.
Saygılarımla
Eren Erdem..

gerçek hanif
18. October 2011, 09:11 AM
Ülkenin altına dinamit koyan o zihniyetle nasıl bir arada olabiliyorsunuz ?Terör örgütleriyle kol kola olan ,onların gölgesinde siyaset yapanlarla sizi bir arada asla düşünmemiştim.selam ile.

Eren Erdem
18. October 2011, 11:32 AM
Selamlar kardeşim,

Ülkenin altına dinamit koyanlar, sayalım...

1. Star
2. Hürriyet
3. Sabah
4. Milliyet
5. Yeni Şafak
6. ...

Aydınlıkta yazma nedenlerimi yukarıda izah ettim.

gerçek hanif
18. October 2011, 11:38 AM
Siz çizginizden taviz vermediğinize göre sizi orada nasıl barındıracaklar ? Sizden razı olacaklar mı ? Gerçekten onlara tabii olmadan yazacaklarınıza tahammül edeceklerse bende o gazeteyi sırf siz yazdığınız için alacağım.Allah (cc) isterse.