PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Helal Ürün Fuarı


gerçek hanif
16. October 2011, 10:43 AM
Arkadaşlar bu sabah haberlerde duydum.helal ürün fuarı açılmış.sudan bala böreğe kadar kadar herşey sertifikalı imiş.2 trilyon dolar ciroları varmış. dünyada 2 milyar insan bu ürünleri kullanıyormuş.Bu neyin nesi Allah aşkına ?kur'an ile aldatmanın başka versiyonu mu acaba ?suyun helali nasıl oluyor ?Arının yaptığı balın helali nasıl oluyor ? Acaba bazı arılar müslümanda bazıları müşrik , putperestmi ?suyu şeytan mı çıkarıyor yeryüzüne ? bu nasıl zihniyet bu nasıl ayrışma bu nasıl ötekileştirme.. bu ne demek oluyor arkadaşlar yorumlarınızı yazarmısınız ?

hiiic
16. October 2011, 02:00 PM
Yahudinin kosher sertifikası var.
Kosher sertifikalı ürünler şu anlama gelir;
-Bir haham üretim yerini gezer ve bazı dualar okur, su felan serper... okur üfler.
-Üretimde kullanılan maddelerin haramlarını istemez (domuz, leş, kan gibi)

sonra sertifikayı verir.

Yahudi yaparda Müslüman durur mu?
Bu işte rant vardır çünkü PARA döner.. Sertifika ücreti daha da önemlisi işletmeye bir kontrol (gizli baskı) ve tanış çevre aracılığı sağlama ilişkileri vardır.

Sanki diğer ürünler HARAM mış gibi kendilerini HELAL diye piyasaya sürerler.

Oysa ki, Ulusal standartlar ve Güvenli, Sağlıklı Gıda mevzuatları ve bunları sağlayan sistemler en doğru ve bilimsel olanıdır. Ama bunlar Allahın indirdiği değil ya hani... Allahın indirdiğiyle hükmedilmesi gerektiğini savunur helalciler.

Yani abdestli üretim, abdestli kapitalizmdir işin aslı...

Kısaca bu helalcıların Allah ve peygamberle alakaları olmadığı gibi (üretimde okudukları dualar genellikle Kuranın arapça zemininden seçiliyor) bilim ve gerçeklikle de alakaları yoktur. Akıl işi olmadığı için Allah pisliğini bunların üzeriye yağdırır, böyle aslında lendileri asıl HARAM pozisyonuna düşmektedirler.

***

Rant ve çıkar sağlamak üzere yine dini alet, maşa, araç olarak kullanmaktadırlar. Oysaki gıda standartları HELAL gıdayı da teftiş etmektedir. Daha fazlasını da teftiş eder, ürünlerde domuz yağı ve katkısı kullanılıp kullanılmadığı gibi konuların dışında; GDO lu yada sağlığa zararlı katkı maddelerini de kontrol eder (ancak çeşitli sebeplerle göz ardı ettirilmektedir (GDO da ciddi rant sağladığı için)) . Ama bu helal sertifika uydurukçuları GDO dan anlamadıkları gibi aslında katkı maddleri üzerine de uzman değillerdir. Hadi baksınlar Kurana da bana söylesinler gıdada karoten kullanımı helal mı haram mı?

Allah kötü olanı pis şeyi haram kılarak, Güvenli/Sağlıklı Gıda mevzuatları ve sistemlerine uymayan gıdayı haram kılmaktadır. Eğer bu HELAL sertifikacıların azıcık aklı varsa Gıda Mühendisliği uygulamalarına genişlik verilmesi için çalışsın. Tarım ve Köy işler Bakanlığına bağlı kurumlar bu amaç için (sağlıklı gıda) çalışmaktadırlar. Biyoloğundan, ziraat mühendisine, gıda mühendisinden, kimyagerine kadar pek çok uzman yetiştirilip hizmet amacıyla istihdam edilmektedir. Tabi aralarında yağtığı işin kutsallığını bilmeyip, ahirette mesleğinden hesaba çekileceğinden bihaber yaşayanlarda vardır. Ne mutlu milletti için gönülden çalışana. Böylelerin hesabı kolay olacak ve amel defteri sağdan verilecek.
Görevini safsaklayan yada suistimal eden ise soldan alacağı amel defteriyle büyük bir pişmanlık (verilen fırsatı değerlendirememe üzüntüsü ve hayıflanması) çekecek.