PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Farkında olmadan yaptığımız büyük yanlış.


halukgta
23. June 2011, 10:06 AM
Bugün sizleri üzerinde düşünmeye davet etmek istediğim konu, meleklerin cinsiyeti konusunda, cahiliye devrinde söylenenler ile günümüzde farkında olmadan, bizlerin yaptığı aynı hatalara, sizlerin dikkatinizi çekmek istiyorum.

Hatırlayınız Kur’anın indirildiği devirlerde, kız çocuklarının istenmediği, hatta diri diri toprağa gömdüklerini biliyoruz. Bu cahiliye döneminde meleklerin dişi oldukları söylenir ve resimleri de yapılırken, dişi olarak yapılırmış. Allah da buna kızarak bakın ne diyor bir ayetinde.

İsra 40: Rabbiniz erkek çocukları size seçip ayırdı da kendisine meleklerden kız çocukları mı edindi? Gerçekten çok büyük bir söz söylüyorsunuz.

Bakar mısınız lütfen, Rabbim bunu söyleyenlere ve böyle düşünenlere nasılda kızıyor. Gerçekten çok büyük bir söz söylüyorsunuz diyor. Yani Allah siz bu sözünüzle, büyük bir iddiada bulunuyorsunuz diyerek, kızgınlığını belirtiyor.

Bugün kiliselerin içini süsleyen resimlere baktığımızda, meleklerin bir dişi olarak resmedildiğini görürüz. İşte bu cahiliye devrinden günümüze kadar gelen, yanlış inancın etkisindendir.

Peki, biz Müslümanların durumu, acaba çok mu farklıdır dersiniz. Sizlere sormak isterim, hatırlayınız evlatlarımıza melek ismini koyarız. Siz hiç erkek çocuğuna genel ismiyle anılan melek ismini koyduğumuzu gördünüz ya da duydunuz mu çevrenizde? Cevabınızı duyar gibiyim. Evet, hiçbir zaman bir erkek çocuğa melek ismini her nedense koymayız, o ismi kızlarımıza layık görürüz. Fakat meleklerden olan ve çok özel görevleri belirtilen isimleri, erkek ismi olarak koyarız, çünkü onlar güçlü ve yetkili melekleri temsil ediyor. Genel ismiyle anılan melek ismini, her nedense kızlarımıza koyarız. Ne dersiniz inançlarımızın gizli bir yerinde, hala cahiliye döneminin izleri çok baskın bir şekilde hayatımızı etkilemiyor mu? Bu yanlışları yapanları Allah, nasıl yukarıdaki ayette ikaz ediyordu. Bu yanlışları yapanlara, Rabbin ikazı devam ediyor ve bakın neler söylüyor.

Saffat 150: Yoksa biz, melekleri, bunların tanıklık ettikleri bir sırada, dişiler olarak mı yarattık.

Zühruf 19: Rahman'ın kulları olan melekleri, dişiler saydılar. Onların yaratılışına tanık mıydılar? Tanıklıkları yazılacak ve sorguya çekilecekler.

Allah bizleri bu kadar açık ikaz ettiği halde, sakın sizlere açıklama yapmadığım, söylemediğim konularda yorumlar yapmayın, konuşmayın dediğim halde sizler, meleklerimin yaradılışına sanki şahit olmuşçasına onları dişiler sayıp, dişi isimleri takıyorsunuz diyor. Bunu yapanlar için bakın ne diyor.

(Tanıklıkları yazılacak ve sorguya çekilecekler.)

Rabbim bu yanlışlardan bizleri korusun. Bu hatalara benzer günümüzde yüzlerce hatayı, Rahmanın rehberi apaçık yazmasına rağmen, hala devam ettirdiğimizin farkında bile değiliz. Bu örneği sizlere hatırlatarak, yaptığımız diğer yanlışları görebilmek ve düşünebilmemiz için verdim.

Son olarak hatırlatacağım ayet ise, böyle yanlışları yapan, Kur’anın ayetlerine gözlerini yuman, üstünü örten, beşerin sözleri ile imanını yaşayanlara, ciddi bir ihtar niteliğinde, bakın ne söylüyor Rabbim.

Necm 27: O âhirete inanmayanlar, meleklere mutlaka dişilerin adlarını takarlar.

Allahın hüküm vermediği, açıklamadığı bir konuda hükümler veren ve inancını böyle yaşayanlara, Rabbim çok sert bir söz söylüyor. O ahirete inanmayanlar, meleklere mutlaka dişilerin adlarını takarlar diyor. İşte bu sözlerden çok şeyler anlamalıyız, burası önemli. Meleklere dişilerin isimlerini takanlar, Allaha, elçisine iman etmeyenler değil. Hatta meleklerine, kıyamete, hesap gününe de iman ediyorlar. Peki, Rabbim neden O ahirete inanmayanlar sözünü kullanıyor bu ayetinde o zaman?

Değerli dostlar, Allah size gönderdiğim kitaba tam iman etmediğiniz sürece, sizleri gerçek iman eden saymam diyor. Sizlere gönderdiğime ne ilave yapabilirsiniz, nede çıkarabilirsiniz. Ayette anlatılmak istenen çok açık, tabi anlayabilene.

Bir bina yaparken harcını eksik koyarsanız, ya da koymanız gereken malzemeden başka malzemelerde koyarsanız, küçük bir sarsıntıda yıkılır. İşte bizleri yaratan mülkün sahibi de, bizlerin iman adına yapacaklarımızın yalnız Kur’an merkezli olmasını ve bu hükümlerinin dışına asla çıkmadan yaşamamız gerektiğini, yüzlerce kez söylüyor bizlere Kur’an da. Çünkü Allahın elçisi, bizlerin Başöğretmeni Hz. Muhammet de yalnız ve yalnız Kur’anı tebliğ etmiş ve ona sarılmamızı öğütlemişti.

Peki, bizler neler yapıyoruz? Nasıl yaşıyoruz dersiniz günümüzde İslam ı? İşte bunu düşünmek bile istemiyorum. Yaradan benim açıklamadığım konularda konuşmanızı HARAM kılıyorum diyorsa bizlere, Kur’an da her şey yazmaz, O özet bilgidir diyenlere inandığımızda, Rahmanın asla Kur’an da bahsetmedikleri konularda yaşadığımız İslam, acaba bizleri nereye götürür dersiniz? Yorum ve karar sizlerin. Herkes kendi imtihanını yaşıyor.

Elimizde Allahın rehberi apaçık duruyor. İsteyen Allahın rehberine sarılır, isteyen beşerin rehberine. Kimin doğru yolda olduğunu huzurda göreceğiz. Allah aklını kullan, seni Allah ile aldatanlar çıkacaktır diyor da, sizleri Kur’an dan sorumlu tutacağım diyorsa, sanırım aklını kullananlara söylenecek başka söz olmasa gerek.

Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK

Derin Düşünce
24. June 2011, 07:21 PM
Haluk kardesim cok sagol. Allah razı olur insaallah emeklerinden ve paylasımlarından dolayı. Ancak yazınla alakalı olmasada icinde bir sekilde gectigi icin aklıma gelen bir konu var. Benim kafama takılan bazı soruları sormazsam olmaz.

Tekvir : Diri diri gömülen kız çocuğunun, hangi günahtan ötürü öldürüldüğü sorulduğu zaman..

Kız cocuklarının diri diri gomulmesi kanısını olusturan,bunun dayanagı bu ayet mi? Eger oyle diyorsanız; isra suresini miraca baglayanlar, kamer suresini ayın yarılmasına baglayanlar, Peygambere destek olun emrini, salavat ayeti diye yutturanlar gibi tarihi bir yanlıs uzerinde olmayalım mazaallah.

Arapların kız cocuklarını diri diri gomduklerine ne kadar eminiz? Bunun aslı varmı? Kac tane kız cocugu boyle katledilmis? Kız cocukları öldürülüyor olsa bu araplar nasıl nesillerini devam ettirdiler? Yoksa birini öldürüp birini sagmı bırakıyorlardı? Tarih bu konuda ne diyor diyerek; bilgisi olan arkadasların yardımını rica ederim.?

Vesselam

pramid
24. June 2011, 10:06 PM
Bu konu üzerinde çok düşünmek gerekiyor. Bazıları şöyle bir soru sorabilir. “Ne kadar süreli olduğu bilinmeyen cahiliye döneminde kız çocukları öldürülüyor idiyse, nesiller nasıl türedi?” Söz konusu dönemin nüfus sayımını şimdi, buradan yapmak mümkün değil. Ama şu da bilinen bir gerçek; Arap erkekleri eşlerinin çokluğu ile övünürlerdi. Bu noktada başka birileri de şunu söyleyebilir, “Araplar kendi kız çocuklarını öldürüyorlardı, ama başka milletlerin kızlarını alıyorlardı. Çünkü Araplar zevklerine, eğlenceye ve cinsel konulara çok düşkün insanlardı. Biraz da, tüccar millet olmaları, onlara bu özelliği kazandırmıştı.” Evet, bunlar da tarih kitaplarında yazılı.

pramid
24. June 2011, 10:09 PM
Kadınların ayrı bir zümre, sınıf ve üzerinde her türlü tasarrufun erkeğe ait olduğu bir varlık olarak algılanması insanlık tarihi boyunca hep yaşanmıştır. her türlü gücü elinde bulunduran, erkek ve bazı kadınların heva ve heveslerine uyup, “öteki” kadınları kötü niyet ve heveslerine daha kolay alet edebilmek için eğitimsiz/terbiyesiz, bakımsız/öğretimsiz bırakıp, sosyal hayatın dışında (bir nevi ölü) tutmalarının nedenleri sorgulanıyor. “Ve sorulduğu zaman, o diri diri toprağa gömülen kız çocuğuna:‘Hangi günahı sebebiyle öldürüldü?’”(Tekvir 81/8, 9). Bu soruya kendisinin veya onu öldürenin verebileceği bir cevabı olabilir mi? Ama belli bir yaşa gelmiş de eğitimsiz, öğretimsiz, mesleksiz, sosyal güvencesiz, itibarsız, zayıf, işsiz, güçsüz, ona-buna muhtaç bırakılmış genç kız ve kadınlara aynı soru sorulduğunda, onların verebilecekleri ve apaçık gerçekleri yansıtan müthiş cevapları olacaktır.

Anonymous
24. June 2011, 10:16 PM
Ben Arapların kurban vb. gibi sebeplerle tüm kız çocuklarını öldürmediklerini, yalnız çok fakir olanların, kızları büyüyünce zengin bezirganlara peşkeş çekilecek, fahişe veya cariye edilecek diye kahrolarak kendi çocuklarını istemeden de olsa öldürdüklerini okumuştum. Yani Allah hesap sorarken çocuklarını öldürenleri değil, toplumu o hale getirip insanların çocuklarını öldürecek duruma düşürenleri kastediyor diye anlamıştım.

FEDAKARADAM
25. June 2011, 04:55 PM
Rivayete göre Sultan Fatih istanbul'u feth etmeden evvel İstanbulda'ki Ayasofya'ya papaz kılığında ajan gönderir.Bu ajanlar,"papazlar bizim hakkımızda ne diyorlar ne düşünüyorlar" diye sultan Fatih'ten talimat alırlar.Kiliseye girdiklerinde papazların konuşmaları şöyle idi:

"Melekler dişi miydi değilmiydi?" tartışmaları vardı.Bunları sonradan öğrenen sultan Fatih onlar hakkında şunları söyler:

"Biz oraya geldiğimizde meleklerin dişi mi erkek mi olduğunu onlara göstereceğiz" dedi ve İstanbul'u feth etti.

Burada açılan bu konu yersiz ve lüzumsuzdur.Müslüman zaten meleklerin dişi mi erkek mi olduğunu düşünmez.Onları nasıl biliyorsa o şekilde inanır.Yani meleklerin dişisi erkeği yoktur.Melekler Allah'ın nurani varlıklarıdır.yemezler, içmezler cinsiyetleri yoktur.Onlarda fanidir. kıyamet günü Allah'ın diledikleri müstesna diğerleri öleceklerdir.

hiiic
25. June 2011, 05:17 PM
Lütfen şu kardeş katili fatihi böyle mukades bit sitede anmayın.
islami kuralları isyan edercesine çiğneyen, Allahın ayetlerini ayaklar altına alan fatihi bir de müslüman sananlar var.

Hangi ayet kardeşin katlini vacip kılabilir? Bunu hangi vicdan kabullenir.

Devletin bekası için diyorlar ise, bu gün neden devletin bekası için asılmış bir kaç yobazı başımıza çıkardılar, adam yerine koyuyorlar. ???
Düşünmeye davet ediyorum.

Kardeşini katletmeyi haklı gören adamın dininden olamam, o inancı red ediyorum.
Bu adamlar Allahın ayetlerini ayakları altına almış kafirlerdir, münafıklardır. Yusuf peygamber Kuranda anlatılır, o da yöneticiydi, o da hükümdardı, ama bırakın devletin bekası için kardeşlerini katletmeyi, onları ülkesine aldı onlara kucak açtı..

Fatih dediğiniz adam münafıktır... Hakkında uydurulan hadis te yalandır. orduyu gaza getirmek için kullandı. Azıcık basiretli olunuz.
Böyle katillerin zorbaların sözlerini bize delil yada mesaj olarak sunmayınız. lütfen..

Allah size hidayet versin.

FEDAKARADAM
25. June 2011, 05:50 PM
Lütfen şu kardeş katili fatihi böyle mukades bit sitede anmayın.
islami kuralları isyan edercesine çiğneyen, Allahın ayetlerini ayaklar altına alan fatihi bir de müslüman sananlar var.

Hangi ayet kardeşin katlini vacip kılabilir? Bunu hangi vicdan kabullenir.

Devletin bekası için diyorlar ise, bu gün neden devletin bekası için asılmış bir kaç yobazı başımıza çıkardılar, adam yerine koyuyorlar. ???
Düşünmeye davet ediyorum.

Kardeşini katletmeyi haklı gören adamın dininden olamam, o inancı red ediyorum.
Bu adamlar Allahın ayetlerini ayakları altına almış kafirlerdir, münafıklardır. Yusuf peygamber Kuranda anlatılır, o da yöneticiydi, o da hükümdardı, ama bırakın devletin bekası için kardeşlerini katletmeyi, onları ülkesine aldı onlara kucak açtı..

Fatih dediğiniz adam münafıktır... Hakkında uydurulan hadis te yalandır. orduyu gaza getirmek için kullandı. Azıcık basiretli olunuz.
Böyle katillerin zorbaların sözlerini bize delil yada mesaj olarak sunmayınız. lütfen..

Allah size hidayet versin.

GİT İŞiNE BE ADAM!GAVUR MUSUN NESİN SEN?.KARDEŞ KATİLİ OLSA BİLE DEVLET-İ ÂL-İ OSMANİYE'NİN BEKASI İÇİN BUNLAR YAPILMIŞTIR.İŞİN SIRRINI BİLMİYORSUNUZ.

BİR PAYİTAHTA İKİ KİŞİ OLUR MU?SEN O ZAMANLARI OLSAN NE YAPARDIN?.O ZAMANIN ŞARTLARINDA BUNLAR LAZIMDI.EVET KATİLDİR AMA BUNLARI YAPMASAYDI OSMANLI TAA O ZAMANLARI TARİHE GÖMÜLÜRDÜ.TAHT KAVGALARI HER ZAMAN OLMUŞTUR.BUGÜNKÜ SİYASETTE ÖYLE İŞLEMEKTEDİR.SEN ECDADINI BU ŞEKİLDE ANARSAN SENİN TÜRKLÜĞÜNDEN VE MÜSLÜMANLIĞINDAN ŞÜPHE EDERİM.GÜNAHINIDA SEVABINI DA HESABINI PADİŞAHLAR VERECEKTİR

TÜRKİYE'CUMHURİYETİ'NİN BEKASI İÇİN SENİN KELLENİ İSTESELER VERMEZ MİYDİN?YOKSA TERK-İ VATAN MI EYLERDİN?..KONUŞYORSUN AMA BU DEVİRDE OSMANLI SULTANLARININ YAPTIKLARINA AKILLARI YETEN PEK AZ FERASETLİ KİŞLER VARDIR.ANLAMADIĞINIZ MEVZULARDA ÖNYARGILI OLMAYIN DİYE KAÇ KERE TEMBİH ETTİK SİZLERE?...

HIRİSTİYANLAR NASIL SULTAN FATİH'E DÜŞMAN İSE TIPKI SENDE ONLAR GİBİ DÜŞMAN OLMUŞSUN.NE FARKIN KALDI ONLARDAN?...

SÖZLERİM BİRAZ AĞIR OLDU AMA KUSURUMA BAKMA BENİ YİNE SİNİRLENDİRDİN.OLUMLU PAYLAŞIMLARINIZ HİÇ OLMAYACAK MI SİZİN?...

Yusuf peygamberin kardeşleri onun tahtına göz diktiler mi?Dikmiş olsalardı farklı bir ortam olmaz mıydı?Kardeşleri zaten ona karşı mahçup ve suçlu idiydiler.Şimdi kalkp da bunu örnek göstererek Osmanlı sultanlarını suçlayamazsınız.

Atatük, cumhuriyeti kurarken kaç kİşinin kellesini aldığını da hatırlatırım sizlere.Hem de masum İslam ulemalarının kelleleri gitmedi mi?Fazla konuşmak istemiyorum.Beni galayana getirmeyin!...

hiiic
25. June 2011, 06:06 PM
BİR PAYİTAHTA İKİ KİŞİ OLUR MU?

Bir payitahda değil iki kişi, bir millet olur.
Egemenlik milletindir arkadaşım.

Sakın bir daha kardeş katili fatihi Yusuf peygamberle kıyaslama, birisi kundaktaki bebeği boğazlatan pis münafık katil diğeri ise Allahın peygamberi..

İşte bütün bu cahilliğiniz her Sakallının peşinden gitmekten kaynaklanıyor.
Şeytan sizi Allah ile kandırmış dostum. Allah size hidayet versin.


Atatük, cumhuriyeti kurarken kaç kİşinin kellesini aldığını da hatırlatırım sizlere.Hem de masum İslam ulemalarının kelleleri gitmedi mi?

masum ulemalar kardeş katili vacip gören dalkavuklardı. ayrıca dine bütün fitneleri sokanlardı. Atatürk sayesinde kuran okuyorsun bunu unutma, yoksa hala ulemanın elinde aa ayyla amburlayla be beeeyle balabulayla diye papağan gibi ötüyordun.
Keza kafa yapına bakınca hala papağandan bi farkın olduğunu da sanmıyorum ya neyse,,
Allah size hidayet versin...

ANLAMADIĞINIZ MEVZULARDA ÖNYARGILI OLMAYIN DİYE KAÇ KERE TEMBİH ETTİK SİZLERE?..

zaten bu laf size kilim olmuş, pisliklerinizi altına süpürüyorsunuz.
Ne zaman işin içinden çıkamayınca yada bir rezillik göünce yada Kurana aykırı (örneğin fatihin pisliği gibi) birşey görünce hemen bu laf... OO ne ala yaaa siz kafirlik yapın, zulüm yapın, sonra anlayamadığınız iş bu biz yaparız diyin. ayıptır ayıp azıcık Allahın emrettiği gibi müslüman olun, kafanıza göre değil.

FEDAKARADAM
25. June 2011, 06:24 PM
Cahillerle işim olmaz benim.Kafanız şarz etmiyor bir türlü.Gavur aşıklığına devam edin siz, ancak bu yakışır size ve sizin gibilere.
Dikkat ettim mezhepsizler tıpkı ateistler gibi hadislere ve Osmanlı sultanlarına düşman oldular.Aynen vehhabi zındikları da böyledir.Sizin Kur'anla hiçbir alakanız yok.Ezbere konuşuyorsunuz.İslam'a dar pencereden bakmaya devam edin siz.

Sizin sayenizde Türkiye'de ateizm artmaktadır, gözünüz aydın sevinin istedikleriniz gerçekleşiyor.Nasıl olsa mezhepsizlik dinsizliğin köprüsü olduğuna göre helak olmaktan başka yolunuz kalmadı.

Tevbe edin yeniden imanınızı test edin.Muallakta iman olmaz.Tahkik-i imanı kazanın, kurtuluşa erin...Dembül dümbül imanla cennete giremezsiniz.İtikadınız ve amelleriniz bozuk.Fikirleriniz batıl ve kur'an dışıdır.Sizlerle boşa vakit harcıyorum.

Tıpkı duvarlar gibisiniz o ne işitir ne de duyar!.Farkınız yok duvarlardan. Gerçekleri göremiyorsunuz.Şeytan sizi aldatmaktadır.Çelişkili fikirlisiniz.İsabetli düşünemiyorsunuz.Ehli sünnetten değilsiniz.

hiiic
25. June 2011, 06:51 PM
yine hakaret, aralarında bakıyorumda pek çokda iftiranız var, lütfen düzelteyim, belki tevbe edersiniz...

Aynen vehhabi zındikları da böyledir
o zaman gitme hacca? niye gidiyorsun zındık yönetiminde bir yere? Türkiyeyi beğenmezler islami (kafalarındaki) şeriat yok diye. üstelik müslüman bir topluma böyle hakaretler etmemek Farz değil mi? Allahın ayetini mi bilmiyorsun yoksa inkar mı ediyorsun?
zaten ben sizin bi tane ayet yaşayanınızı görmedim ki varsa kafanıza göre islam kafanıza göre şeriat.

Hucurât 11 Ey müminler! Bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almasın. Belki de onlar, kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da kadınları alaya almasınlar. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın. İmandan sonra fasıklık ne kötü bir isimdir! Kim de tevbe etmezse işte onlar zalimlerdir.

Sizin sayenizde Türkiye'de ateizm artmaktadır, gözünüz aydın sevinin istedikleriniz gerçekleşiyor.Nasıl olsa mezhepsizlik dinsizliğin köprüsü olduğuna göre helak olmaktan başka yolunuz kalmadı.

mezhep zaten Kuranda yasaklanmıştır.. tevbe edin, hizipçi bölücülerin sonu cehennemdir.
Zaten sizde mezhepsizsiniz, imamı azamın şarap dışı içki helaldır fetvasını kabul etmediniz.
Mezhepli olsanızda mezhebinizden haberiniz yok :)
yani acınacak komik bir haldesiniz aslında..

hadi tevbe edin dönün Kurana, yola gelin. Müslümanlar olun.

Âl-i İmrân 103
Hep birlikte Allah'ın ipine (İslam'a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın.

geri kalanlarda her zamanki zırvalıkların. bi tarraftan hakaret etmişsin diğer taraftan kendince bişiler anlatmaya çalışmışsın. ama boş..

hadi sana selam olsun, ben tebliğimi yaptım geriri rabbimin işi.
Dilerse sana hidayet verir, dilerse bu sapıklığında sürüncemede bırakır.
Bekleyelim bakalım yakında cehennemin etrafında toplanacağız, kim eğri kim doğru yolun sahibiymiş göreceğiz.

Siz ama önce yukarıdaki çiğnediğiniz ayetlere bi tevbe edin,...

Anonymous
26. June 2011, 12:36 AM
İnşallah bir gün haklı olanınızın gittiği yolu tutan, doğru yolun yolcusu olan iki arkadaş olur da birbirinize karşı geçmişteki ağır sözlerinizden pişmanlık duyarsınız :) Yüce Allah ikinizi de (ve bizi de) doğru olana yaklaştırsın.

pramid
26. June 2011, 12:58 PM
bulanık suda gerçekler zor anlaşılır.... gelmiş geçmiş kavimlerin "sahabeden fatihe" durumu rab katınta (allah mekandan münezzehdir.) yazılı. onların kazandıkları kendilerine bizim ki kendimize.... helak olan kavimlerin hallerinde ayetler var... bizi ne sahabe bağlar ne fatih... öğüt elinizde ona bakın

hiiic
27. June 2011, 06:01 PM
İnşallah bir gün haklı olanınızın gittiği yolu tutan, doğru yolun yolcusu olan iki arkadaş olur da birbirinize karşı geçmişteki ağır sözlerinizden pişmanlık duyarsınız Yüce Allah ikinizi de (ve bizi de) doğru olana yaklaştırsın.

eğer hala birbirimizle çatışıyorsak demekki birbirimizden öğreneceklerimiz var.

pramid
27. June 2011, 06:25 PM
iki testi tokuştu mu elbet biri kırılır....

hiiic
27. June 2011, 06:33 PM
tokuşmanın şiddeti, testinin özellikleri önemli.
küçük tokuşmalardan kırılmamak için taş ve odun kafalı olmamak gerekir.
sanırım fedakar kırıldı :) hurafe inancı için kendisini feda etti, fekdakarmış gerçekten.


ayrıca eski kavimlerden ibret ve ders almak gerekli, onlar imtahanı verdi geçti dememek gerekir. Fatihin durumunu bikiyoruz ders alalım, onun gibi moraşistlerin hükmünde ancak müslümanlar birbirini katleder.2-3 güzel davranışı ki onlarda zengin semtlerinde görülmüştür, bu hikayeleri koskoca anadoluya yansıtmamak gerekir. Anadolu en sefil halini osmanlıda çekti, belkide en zengin halini ise Cumhuriyetle yaşıyor.Allah şükredilmeyen nimeti eliden alır... nimeti bilip şükretmek gerekir...

Bir rivayet doğru çıktı, güneş batıdan doğdu,,, mevcut batıl dinlerinden kurtulan milletler Allahın izniyle her alanda ilerlemeye başladılar. Darısı bizim başımıza.