PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hz. Isa’nın babası zekeriya peygamberdir


Ali Rıza Borazan
24. May 2011, 02:57 AM
3/44” Bunlar, gayb haberlerindendir; bunları sana vahyediyoruz. Onlardan hangisi Meryem'i sorumluluğuna alacak diye kalemleriyle kur'a atarlarken sen yanlarında değildin; çekişirlerken de yanlarında değildin.

Acaba kur’an sorumluluktan bahsederken neyi ifade etmek istemiştir ? Önce bunu çözmek gerekiyor, Ben diyorum ki akıl baliğ çağına ermiş erkek olsun kadın olsun aklı yerinde olan herkes,din seçmede yol seçmede, kendi kendisine yetkili ve sorumludur. Her aklı başında olan insan yanlışa da doğruya da gitse hesabını yalnız başına Allah’a verecek. Yalnız, evlilik olayında takva iktidarını kurmuş olan bir erkek,eşinin yanlış yaptığı davranışlardan dolayı sorumludur.

Eğer takva yolunda yürüyen bir erkek eşini Allah’ın haram kıldığı şeylerden bütün cehdini gösterdiği halde engel olamamışsa ki gerçekten buna gücü yetmeyebilir.

Yol ve dinleri farklı bir evliliği Allah yasaklıyor. İnşallah bunları "evlilik ve talâk" bahsinde geniş geniş izah edeceğiz inşallah.

Sorumluluk almak demek onun yapmış olduğu bütün davranışlara kefil olmak demektir. Eğer kadın veya erkeklerden herhangi birisi Allah’ın yasakladığı büyük günahlardan,Herhangi birini yaparsa evlilik sözleşmesi bozulduğu gibi , velayet hakkı da kalkar.

4/34” Allah'ın, bazısını bazısına üstün kılması ve onların kendi mallarından harcaması nedeniyle erkekler, kadınlar üzerinde 'sorumlu gözeticidir.' Saliha kadınlar, gönülden (Allah’a), itaat edenler, Allah nasıl koruduysa görünmeyeni koruyanlardır. Nüşuzundan korktuğunuz kadınlara (önce) öğüt verin, (sonra onları) yataklarda yalnız bırakın, (bu da yetmezse hafifçe) vurun. Size itaat ederlerse aleyhlerinde bir yol aramayın. Doğrusu Allah Yücedir, büyüktür.

Allah erkeğe güç kuvvet vermişse o oranda da sorumluluk yüklemiştir. Şimdi böyle bir tablodan bahsederken, Allah ın ortaya koyduğu ve dininin adını İslam diye isimlendirdiği bir projeden bahsediyoruz.

Müslüman'ım diyen her insanın, her meselesini bu proje içinde değerlendirmesi ve çözmesi gerekmektedir.

Bir örnekle bunun anlaşılmasını kolaylaştırmaya çalışalım. Diyelim ki elli kg ağırlığında bir adam var, bunun yanında seksen kg ağırlığında bir adam daha var , şimdi bunlara ihtiyaç olan kalori ve yaptıkları iş ve harcadıkları kalori aynı olur mu? Elbette aynı olmaz aynen onun gibi erkeği kadına göre kavvam yaratmıştır.

"Evlilik Hayatı" toplum içerisinde ayrı ayrı yaratılış ve kültür farklılığı olan iki kişinin bir hayatı paylaşmasının adıdır. İnanıp iman eden ve salih amel işleyenler için hayat bir imtihan ve bir denenmedir.

Evli olan erkek ve kadın hayatı beraber omuzlamak için kendilerine birer rol verilmiştir Kim kendilerine verilen bu rolü Allah’ ın tarif ettiği şekilde oynarsa kadın olmuş erkek olmuş hiç fark etmez, o Allah katında sevabını almıştır.

Eğer kadın ve erkekten herhangi birisi görevini suistimal ederse o aile hayatı fesada uğrar. Hedefe ulaştırılmak için yüklenilen yük hedefe varamaz. Evlilik hayatı çatırdamaya başlar. Onun için Allah erkeği ailede reis yaparak sorumlu ve gözetici kılmıştır. Zikir ehli olanlar iyi bilirler ki başsız ve reissiz toplumlar ayakta kalamazlar. Mutlaka bir yönetici bir direktör olması gerekmektedir. Eğer Allah reislik Konumunu aile hayatında erkeğe vermişse bunu eleştirenler Allah' a karşı haksızlık ediyor demektir.

Zaten kadın ile erkek yaratılış farkı bakımından incelendiğinde Allah’ın erkeği reis yapması ne kadar doğru olduğu anlaşılacaktır. Evliliğin düzgün bir şekilde yürüyebilesi için kovulmuş şeytanın tuzağına düşmemek için Allah kadını ve erkeği birbirlerine veli kılarak yanlış şeylerde birbirlerini engellemek doğru ve hayır olan şeylerde birbirlerini destekleyerek Kur’an yol göstericiliğinde belirlenmiş olan ecele kadar düzgün bir şekilde yürürler.

9/72: “Allah, mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara içinde ebedi kalmak üzere, altından ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde güzel meskenler vadetmiştir. Allah'tan olan hoşnutluk ise en büyüktür. İşte büyük kurtuluş ve mutluluk budur.”

Artık bu kadar bilgiden sonra Hz Meryem’le ilgili konumuza devam edelim.

3/37: “Bunun üzerine Rabbi onu güzel bir kabulle kabul etti ve onu güzel bir bitki gibi yetiştirdi. Zekeriya'yı ondan sorumlu kıldı. Zekeriya her ne zaman mihraba girdiyse, yanında bir yiyecek buldu: "Meryem, bu sana nereden geldi?" deyince, "Bu, Allah Katındandır. Şüphesiz Allah, dilediğine hesapsız rızık verendir" dedi.”

Daha önce de bahsettiğimiz gibi hiçbir insan reşit olan hiçbir insanı yola getirme sorumluluğuna sahip değildir. Ama eşleri daha önceki bahsettiğimiz ayetlerden de anlaşıldığı gibi kadınlar eğer vahiy rotasından saparlarsa nasihat ve uygulamalar fayda etmemişse boşar ve üzerindeki hem sorumluluk kalkar hem de velilik hakkı kalkar. Ayette bahsedildiği gibi Zekeriya peygamberin Hz Meryem üzerinde sorumlu olduğundan bahsetmektedir.
O zaman diyebiliriz ki;
“demişti ki ben yalnızca rabbimden gelen bir elçiyim, sana tertemiz bir erkek çocuk müjdelemek için (buradayım).”

ayetindeki elçi Zekeriya peygamberdir.

İşte her peygamber kendilerinden önceki peygamberleri doğrulayıp tasdik eden ve kendinden sonra gelecek olan peygamberi müjdelemesi nedeniyle o elçinin bir peygamber olduğu kesindir. Öyleyse Hz İsa’nın babası Zekeriya peygamber demek doğru olur kanaatindeyim. Doğru olanı Allah bilir ama bu anlayış Kur’an’a, ilme, akıla, pratik hayata daha uygun bir anlayıştır diyorum.

Anonymous
24. May 2011, 09:54 PM
Sevgili Ali Rıza abi;

Kuran'da yazdığı şekliyle Meryemoğlu İsa peygamberin babası da anası da Meryem'dir diye düşünüyorum.

Selamlar.

Ali Rıza Borazan
25. May 2011, 08:07 AM
sevgili Anonymous kardeşim Meryemin isa peygamberin anası olduğunu söyler de babası olduğunu söylemez.

Barış
25. May 2011, 11:20 AM
Selam,

Her zaman itilaf İsanın babası konusunda olmuş. Tanrıdır denmiş, oğludur denmiş vs. Kuranda ise MERYEMOĞLU İSA denmiş. Eğer babası Zekeriya olsaydı, Kuranda da adı geçen bu resulle anılırdı İsa. Zekeriyaoğlu İsa denirdi. İsanın doğumuyla ilgili kıssada Zekeriya'nın adının baba olarak geçmesi gerekirdi. Bu sebeple ben de Anonymous kardeşime katılıyorum Ali Rıza Abi.

Sevgiyle.

pramid
25. May 2011, 07:47 PM
ali rıza abi bu konuda sana katılmıyorum.nedeni kuran...kuranın kuralı, oğlu babasına nisbetle çağrılmasıdır.. zeyd örneği

birde derki muhammed içinizden hiç bir erin babası değil der....meryem oğlu isa der ayrıca...Ayet yazamadım ama siz kuran erleri bulursunuz o ayetleri...selamlar...

birde meryemin doğum sancısnda, ağacı silkele olgun hurma dökülsün der ki bu ayet isa ile ilgili aralık ayında doğdu düşüncesindeki nasranilere cevaptır...zira olgunlaşmış hurma eylül ekim civarında bulunur...bir hatırlatma aklıma geldi..ek olarak

Altimuray
26. May 2011, 12:24 PM
Sevgili Ali Rıza abi;

Kuran'da yazdığı şekliyle Meryemoğlu İsa peygamberin babası da anası da Meryem'dir diye düşünüyorum.

Selamlar.

Hem annesi hem de babası nasıl oluyor??

Anonymous
27. May 2011, 07:31 PM
Hem annesi hem de babası nasıl oluyor??

Erkek DNA sında hem x hem y gnozomu mevcuttur. xy = erkek

Kadın DNA sında iki X gnozomu mevcuttur. Bu yüzden xx = kadın

Bir erkek ve kadın bir araya gelip çocuk yaptığında annenin xx lerden birisi (x) bebeğe gelir, babadan ise ya x ya da y gelir. eğer x gelirse anneden gelen x ile birlikte xx olur çocuk kız olur, eğer babadan y gelir ise xy olur, çocuk erkek olur.


Bir kadında y (eril) kromozomu bulunmadığı için birebir DNA klonlaması yapılsa bile oluşacak hücre yine xx olur yani çocuk kız olur.

Fakat Rabbimizin yarattığı bazı insanlar vardır ki ne kadındır ne erkektir. Bu insanlarda hem xx hem xy içeren hücreler bulunabildiği gibi bazılarında xxy gibi ender gnozom çeşitleri mevcuttur.

Dolayısıyla Meryem'in hermafrodit olabileceğini yani hem eril hem de dişil hücreleri olabileceğini düşünüyorum. Meryem ile ilgili ayetlerde bu görüşü destekleyen bir çok detay mevcuttur.

Tabi en doğrusunu Allah bilir.

Nasıl gerçekleştiğini kesin olarak bilemem ama Kuran'daki ayetlere göre kesin olarak gözüken bir şey varsa o da İsa peygamberin babasız olarak dünyaya geldiğidir.

hiiic
27. May 2011, 07:56 PM
Âl-i İmrân / 36


Diyanet İşleri Meali(Yeni)
Onu doğurunca, “Rabbim!” dedi, “Onu kız doğurdum.” -Oysa Allah, onun ne doğurduğunu daha iyi bilir “Erkek, kız gibi değildir. Ona Meryem adını verdim. Onu ve soyunu kovulmuş şeytandan senin korumana bırakıyorum.”


Elmalılı Meali (Orjinal)
Derken vaktaki hamlini vaz' etti «Ya rabbi onu dişi vaz' ettim» dedi, Allah daha iyi bilirken ne vaz'ettiğini, halbuki erkek dişi gibi değildi, bununla beraber ben onun adını Meryem kodum ve işte ben onu ve zürriyyetini o recîm şeytanın şerrinden sana ısmarlıyorum

Altimuray
28. May 2011, 07:29 AM
"Bu durumdaki kişiler genellikle erkek birey olarak görülür. Uzun kol ve bacakları, kadınımsı kalça çıkıntıları ilk olarak göze çarpan özellikleridir. Testisleri küçük, kadınımsı göğüs ve kas gelişimleri vardır. Sesleri erkeklere nazaran daha incedir. Sakal ve bıyık gelişmleri çok az, vücut kıllanmaları kadınımsı görünümdedir. Sperm oluşumu görülmez ve kısır bireylerdir.
Canlı erkek doğan bireylerin 500 ya da 1000'inde 1 oranla görülür."

Altını çizdiğim sözcükler Meryem'in durumuyla çelişiyor gibi sanki. Annesi onu kız olarak doğurduğunu söylüyor, en azından doğumda gördüğü şey bir kız.
İlginç bir görüş. Bilgilerimin artması için daha çok okumam gerek. Gerek İsa peygamberin kıssasını, gerekse bilimsel gelişmeleri... Doğruyu Allah bilir.

Anonymous
28. May 2011, 11:31 AM
"Bu durumdaki kişiler genellikle erkek birey olarak görülür. Uzun kol ve bacakları, kadınımsı kalça çıkıntıları ilk olarak göze çarpan özellikleridir. Testisleri küçük, kadınımsı göğüs ve kas gelişimleri vardır. Sesleri erkeklere nazaran daha incedir. Sakal ve bıyık gelişmleri çok az, vücut kıllanmaları kadınımsı görünümdedir. Sperm oluşumu görülmez ve kısır bireylerdir.
Canlı erkek doğan bireylerin 500 ya da 1000'inde 1 oranla görülür."

Altını çizdiğim sözcükler Meryem'in durumuyla çelişiyor gibi sanki. Annesi onu kız olarak doğurduğunu söylüyor, en azından doğumda gördüğü şey bir kız.
İlginç bir görüş. Bilgilerimin artması için daha çok okumam gerek. Gerek İsa peygamberin kıssasını, gerekse bilimsel gelişmeleri... Doğruyu Allah bilir.

Siz yalnızca bir çeşidi/durumu okumuşsunuz. Bu konuyu biraz daha araştırmanızı tavsiye ederim. Ayrıca nasıl gözükürse gözüksün kısırlık sözkonusu oluyor. Fakat zaten Meryem'in durumu bir istisna olmalı ki bir farkı olsun. Sık karşılaşılan bir durum olsaydı bugün bu konuyu konuşuyor olmazdık.

Miralay
28. May 2011, 01:02 PM
Selam Altimuray kardeş.

Konuyu sadece dış görünüşe indirgemeden bir de inceleyiniz derim. Dış görünüş kadın görüntüsünde olsa da hormonal yapı itibarıyle, hem ostrojen,hem de testesteron hormonları eşit seviyededir diye düşünüyorum. Annesi Meryem'i kız çocuğu olarak görürken; rabbimizin "halbuki O'nun cinsiyetini biz daha iyi biliriz." demesi; işin hormonal, yani gözle görünmeyen kısmını işaret ediyor olabilir. Meryem'in bir bitki,çiçek gibi yetiştirilmesi de hemafroditliğe işaret ettiği kanaatini verdi bana.

Tabii ki doğrusunu cenabı Allah bilir.

Derin Düşünce
30. May 2011, 02:39 PM
hemafroditler doğurganmıdır?

Miralay
30. May 2011, 03:55 PM
Bilim çevresi, milyonda bir ihtimal olduğunu; genelde olamayacağını söylüyor.

Burda da ince nükte,kilit nokta ise;"Allah "Ol" dedimi hemen oluverir." cümlesinde işaret ediyor gibi geldi bana.

En doğrusunu Allah bilir.

Derin Düşünce
30. May 2011, 05:38 PM
Bu eseysiz bir üreme oyleyse? Meryem konusuna boyle bir yaklasımı ilk kez okuyorum. Degişik.

Anonymous
31. May 2011, 01:45 AM
hemafroditler doğurganmıdır?

Bilim gözlem ve deneye dayanıyor. Şimdiye kadar ki gözlem ve deney sonuçlarına göre insanlarda doğurgan olanlara rastlanmamış. Daha önceki mesajımda söylediğim gibi zaten sık karşılaşılan yani bilim çevrelerince sıkça gözlemlenen bir durum olsaydı bu kadar enteresan bir olay olmazdı diye düşünüyorum.


Şimdi siz de kendinizi o dönemdeki insanların yerine koyarsanız insanların düştüğü durumu daha iyi anlarsınız.

İnsanlar iki görüşe ayrılmışlar daha doğrusu iki söylenti çıkmış. Bir kısmı Meryemin iffetsizlik yaptığını ve yaptığı bu iffetsizlik neticesinde çocuk doğurduğunu düşünürken bir kısmı tarafından da (sanırım Meryemi veya ailesini iyi tanıyanlar, nasıl yetiştiğini bilenler, yani iffetinden emin olanlarca, veya iffetsizlik yaptığını düşünmeye korkanlarca) Meryemin iffetsizlik yapmadığı, doğan çocuğun Allahın oğlu olduğu söylentisi çıkarılmış. İnsanlar bu iki görüş arasında kalmışken ya Yahya peygamber ya da Zekeriya peygamber tarafından iki söylentinin de yanlış olduğu, bu durumun istisna bir durum olduğu insanlara açıklanmış (Bkz: meryem suresi, çevirilerde "isanın beşikteki konuşması" diye geçen kısım). Ben orada konuşanın yani durumu insanlara açıklayanın da Yahya peygamber olduğunu düşünüyorum.


Şu açıklamayı Meryeme hesap soran insanlara, Meryemin işaret etmesi ile Yahya peygamberin yaptığını düşünün:

Ben Allah'ın kuluyum. O bana kitap verdi, beni peygamber yaptı. Beni, bulunduğum her yerde kutsal ve bereketli kıldı. Yaşadığım sürece bana namazı, zekâtı önerdi. Anneme iyilik etmemi önerdi. Beni zorba bir eşkıya yapmadı. Selam bana doğduğum gün, öleceğim gün ve diri olarak kaldırılacağım gün. İşte Meryem'in oğlu İsa budur! Hakkında kuşku ve çelişmeye düştükleri şeyin doğrusu bu sözdür: "Bir oğul edinmek Allah'a asla yakışmaz. O'nun şanı yücedir. Bir iş ve oluşa karar verdi mi, ona sadece "Ol!" der, o hemen oluverir". Şüphesiz, Allah, benim de Rabbimdir, sizin de Rabbinizdir. O halde O'na ibadet edin. Dosdoğru yol budur. (Meryem 30-36)

Bu şekilde düşünmemin sebebi ise altını çizdiğim ifadelerin Meryem suresi 12,13,14,15 de yer alması.


Selamlar.

snobyx
31. May 2011, 09:41 AM
Selamlar arkadaşlar,çok yazıldı çizildi esasında ama genede yazmak lazım galiba.Zaten ben bu konuda yakında doktora yapacağım o da ayrı bir konu :)

Meryem suresinin başında ve Ali İmran Suresinde dikkat edilirse Meryem kıssasından önce Zekeriya peygamberin kıssası anlatılıyor.Onun yaşlı biri olmasına ve karısının kısır biri olmasına dikkat çekiliyor.Ama o Rabbinden bir evlat diliyor ve Allah onu Yahya ile müjdeliyor.

Yahya bir nevi İsa'nın müjdeleyicisi çünkü doğurganlık özelliklerini kaybetmiş bir anne babadan var oluyor.Meryem'in çift cinsiyetli olması nedeni ile toplumdan gizlenmesinin ardından,Zekeriya peygamber Rabbin emri ile onun bulunduğu yere ulaşıp,Ona İsa'nın doğacağını haber ediyor.Meryem bu nasıl olur diye soruncada ona kendi yaşadıklarını haber veriyor.Rabbine güvenmesini ve sığınmasını tembih ediyor.İşte Yahya'nın İsa'yı tasdiklemesi olayı budur.Yahya'nın varlığı Meryem'e İsa için bir delil oluyor.

Selametle...

Barış
31. May 2011, 11:20 PM
Selam Snobyx,

Çok güzel bir özet oldu teşekkürler.

Konuyla ilgili ayetlere ustaca atıfta da bulunmuşsun.

Okuyup geçtiğimiz ayetlerdeki, o anda anlam veremediğimiz ayrıntılar, bu özette yerini buluyor. Emeğine sağlık.

Selam ve sevgi ile.

Ali Rıza Borazan
22. June 2011, 03:42 PM
Kurandaki ayetleri doğru anlayabilmek için Kuran üzerindeki bütün ayetlerden haberdar olmak gerekir.Zekeriya peygamberden Meryem gebe kalıyor. Ve zekeriyanın öldüğü anlaşılıyor. bir daha zekeriyadan bahsedilmiyor. meryem isayı bir babasız yetim olarak büyütüyor. ve onun için isa üzerinde kuran ısrarla örnekler veriyor. Demek ki babası ölüp de ahlaki davranışlarını peygamber olacak seviyeye ulaştırabilenler de oluyormuş. ve aynı zamanda kocasız bir kadın da ırzını koruyarak isa gibi bir çocuğun büyütülmesinde hassasiyet göstererek onu iman ve ahlaki eğitiinde hassasiyet gösterebiliyormuş. Kuran isa peygamberden bahsederken bu mesajları ağırlık olarak vermektedir. Yoksa babasız doğduğuna dair kuranda hiç bir ayet yoktur. Bu anlayışla kurana yaklaşanlar isanın babasız olduğu konusunda ısrar etmektedirler. Allahın sünnetinde bir değişiklik olmaz yaratmada da bir değişiklikler de olmaz. İsaya kadar gelen bütün insanlık bir anne bir babadan meydana gelsin isaya gelince Allah bu kuralını değiştirsin bu allahın sünnetine ters olur. selam ve dua ile.

hiiic
22. June 2011, 04:33 PM
peki isanın babasının zekeriya olduğuna yönelik apaçık bir ayet var mı?

kurandan okuduğumuz muhkemlere göre, meryeme bir melek gelip oğlun olacak bilgisin veriyor.

Sizin iddanıza göre, meryem o olaydan sonra hamile kalıyor olması gerek. keza o ana o bilgiye ulaşana kadar herhangi bir cinsel ikişkide bulunmadığını beyan ediyor (yada yalan söylüyor)

isa Allahın meryeme attığı sözüdür ne demek?
Belki bu ayet diğer ölü eşşeğin dirilmesi ayeti gibi algılanmalı, gerçek olması gerekmez, sadece bir bilgi ve öğüt içerir...

----------------------
ayrıca Allah katından gelen yemek de neyin nesi?
hiç Allah katından yemek gelir mi?

Alirıza abi lütfen sözü fazla uzun yazmadan, kısa ve öz cevaplarsanız sevinirim.

hiiic
25. June 2011, 01:55 PM
Acaba meryemi hamile bırakan melek mi?
yanına gelip sana Allahtan evlat müjdeliyorum demiştir ve ona elindeki iğneyi yaparak aşılama gibi bişi yapmıştır. Belki "deha" kromozomları içeren bir solüsyondur ve bu nedenle isa peygamber çok zeki olmuştur, erken yaşta konuşmayı öğrenmiştir... zaten bakınız kendisi hemde doktor, körü alacalıyı iyileştiriyor ve insanları tedavi ederek evlerinde ne biriktirdiklerini anlayabiliyor.
ayrıca mühendis, kuş gibi bişey yapıyor ve uçuruyordun diyor, planör yada diğer başka bir mekanizma bu...
aynı zamanda öğütcü, ölü kalpleri diriltecek cümleler kurabiliyor... v.s.

Gökde bizi izleyen uzaylıların (hani şu sürekli Allahı tespih edip yeryüzündekiler için mahfiret dileyenlerden) varlığı (ki imtahan için elbette bunu gizleyeceklerdir) belki pekçok şeyi açığa kavuşturabilir. Belki böylelikle eski medeniyetlerdeki uzay mekiği, uzaylı ve astronot heykel ve çizimleri bir nebze kurgudan da çıkıp doğru bilgiler verebilir.

Bilmiyorum,,, açıkcası bilmekte istemiyorum.
Tek bildiğim bütün evren sessizliğe bürünmüş, pusu kurmuş aslan gibi sessizce bekliyor... zannediyorum ki ayetlerde yazanlar başımıza gelecek olanların çok az bir kısmı. Sadece evrenin sessizliğini bozacak fırtınadan çok korkuyorum, ve gerçekten bazen titriyorum.

hiiic
25. June 2011, 03:44 PM
http://www.ufonet.be/RESIMLER/eskiufo/eskiufo.htm

linkinde saçma bir site ama tarihi bazı kayıtlardan alıntı yapmış.
Pek çoğu belki farklı şeyi anlatıyor olabilir.
Dikkatimi çeken şey, İsa nın çarmıha gerildiğini çizlen resimlerde İsanın yanında değişik gök cisimlerinin uçarken çizilmiş olması, Ufo lara çok benziyor.
2. olarak isanın göğe yükselmesi nasıl gerçekleşmiş olabillir ki? Bir gök cismi onu almış olabilir mi?

ayrıca;
Bakara 210
Onlar, ille de buluttan gölgeler içinde Allah'ın ve meleklerinin gelmesini mi beklerler Halbuki iş bitirilmiştir. (Allah nizamı artık değişmez.) Bütün işler yalnızca Allah'a döndürülür.

Buluttan gölgeler içinde çıkan melekler.???

Vahiy getiren melek, peygamberlere haber veren melekler, helak eden melekler, bulutlardan karanlık gölgeler halince çıkan melekler, cehennem adlı gezenende yaşıyan piskopat canlılar, v.s.

Yoksa o koca karanlık düşündüğümüzden daha farklı şeyler mi saklıyor?
Musayla konuşan, ve o taşlara lazerle kazıyan canlılar, ve daha beteri, o ışıklandırdıkları vadide musaya verdikler ışık v.s.

??*??
Bunları düşünmeyeniniz yoktur hiç fikri olan var mı?

hiiic
27. June 2011, 06:22 PM
enteresan.