PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Peygamberler arasında ayrım yok


Ali Rıza Borazan
12. May 2011, 01:02 AM
Deyin ki biz Allah’a bize indirilene İbrahim İsmail ishak Yakup ve torunlarına indirilene Musa ve İsa’ya verilen ile peygamberlere rabbinden verilenle iman ettik. Onlardan hiç birini diğerinden ayırt etmeyiz ve biz ona teslim olmuş olanlarız.”

İslâm toplumlarındaki yanlış din anlayışı Hıristiyan ve Yahudi toplumlarının din anlayışlarının bir yansımasıdır onlar kendi peygamberlerini ilahlaştırmışlar Müslüman toplumlar da kendi peygamberini ilahlaştırmıştır.

9/30:“Yahudiler Üzeyir Allah’ın oğludur dediler; Hıristiyanlar da Mesih Allah’ın oğludur dediler.bu onların ağızlarıyla söylemeleridir.onlar bundan önceki inkar edenlerin sözlerini takip ediyorlar. Allah onları kahretsin nasılda çevriliyorlar?”

9/31-“onlar Allah’ı bırakıp bilginlerini ve rahiplerini rabler edindiler.ve Meryem oğlu mesihide oysa onlar tek olan bir ilaha ibadet etmekten başka bir şeyle emir olunmadılar.ondan başka ilah yoktur.o bunların şirk koştukları şeylerden yücedir”

Her peygamber bulunmuş oldukları toplumlarda Allah’tan aldıkları vahiylerle toplumların neleri yapıp neleri yapmayacaklarını hangi yiyeceklerin helâl hangi yiyeceklerin haram olduğunu bildirerek Allah’tan başka ilahlara ibadet ve kulluk yapılmayacağını .Kulluk ve ibadetin sadece Allah’a yapılacağını bildirerek örneklik teşkil etmişlerdir.

Her peygamber kendinden önceki gelen peygamberleri doğrulamış ve tasdik etmiş ve kedisinden sonra gelecek olan peygamberi de müjdelemiştir.

61/6: “Hani Meryem oğlu İsa’da Ey İsrail oğulları gerçekten ben sizin için Allah’tan gönderilmiş bir elçiyim, benden önceki Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonra ismi Ahmet olan bir elçinin de müjdeleyicisiyim.demişti fakat o onlara apaçık belgelerle gelince bu açıkça bir büyüdür dediler.”

Hiçbir peygamberin dinleri arasında farklılık yoktur Her peygamberin dini İslam dır adı da Müslümandır Allah katında hüsnü kabul gören din de budur.

Yahudiler ve Hıristiyanlar kendi peygamberlerini ilahlaştırdıklarından Allah da onların adına müşrik ifadesini kullanıyor.oradaki yapılan yanlış davranış Allah’ın sıfatlarını Allah’ın oğlu demekle peygamberlerine veriyorlar ve böylece peygamberlerini ilahlaştırıyorlar ve Allah’a ortak kılıyorlar.Yani peygamberleri kendi bulunmuş oldukları konumdan kaldırıp Allah konumuna yükseltiyorlardı.
Böylece hazreti İsa peygamberin ölmediğini Allah’ın katına yükseltildiğini kıyametin sonuna yakın bir zamanda yer yüzüne ineceğini kırk yıl peygamberlik yapacağını fakat kırk gün kadar sürmeyeceğini söyleyerek kendi peygamberlerini yüceltmek için uydurdukları bir sözü İslâm müfessirleri hadis adı altında yayınlayarak İslâm toplumlarına Mesih bekletip durmuşlardır.

33/40: “ Muhammet sizin erkeklerinizden hiç birinin babası değildir.Ancak o Allah’ın resûlü ve peygamberlerin sonuncusudur.Allah her şeyi bilendir.”

Diye Kur’an vahiy ederken Hıristiyan toplumlarının kendi peygamberlerini üstün göstermek için uydurdukları bu anlayış , tekrar peygamber gelmeyeceğine dair ilgili ayetle çelişmez mi?

Yahudi olanlarda kalkmış ölmüş olan yaklaşık iki bin sene önce yaşamış olan Hz. Musa peygamberi üstün göstermek amacıyla miraç olayını uydurmuşlar. Hazreti Muhammet miraca giderek Allah’ın emretmiş olduğu elli vakit namazı izinin üzerine geri döndürerek beş vakide indirdiği hikayesi kendi peygamberlerinin onurunu yükselterek Müslümanların kendi peygamberlerine karşı beslemiş oldukları aşırı sevgiye karşılık nazire yaparak, bir nebzecik de olsa öç almış oluyorlar.

Birde Hz. Muhammed (SAV) için uydurulmuş onu ilahlaştırma derecesine getiren bir hikayeden uydurma bir hadisten söz edilir.

“seni yaratmasaydım seni yaratmasaydım iki cihanı da yaratmazdım.”sözüyle bilgileri belgeleri olmadan zan ve tahminle yalan söyleyerek bir kul ve elçi olan bir peygamberi ilahlaştırarak Allah’ın tarif ettiği konumun dışına çıkarmışlardır.

Yahudilerin Hz. Musa’yı ,Hıristiyanların Hz. İsa’yı , Müslüman’ım diyenlerin de Hz. Muhammedi ilahlaştırması arasında ne fark vardır.?
Bütün peygamberler Allah’ın kulları ve elçileridir.Onların hiç biri diğerlerinden farklı değildir.

FEDAKARADAM
12. May 2011, 05:43 PM
Yahudilerin Hz. Musa’yı ,Hıristiyanların Hz. İsa’yı , Müslüman’ım diyenlerin de Hz. Muhammedi ilahlaştırması arasında ne fark vardır.?
Bütün peygamberler Allah’ın kulları ve elçileridir.Onların hiç biri diğerlerinden farklı değildir.

Zaten bir müslüman peygamberimizi ilahlaştıramaz ki.Sadece onun emir tavsiye ve yasaklarını harfiyyen yerine getirip sünneti seniyyesini yaşamaya gayret etmelidir.Peygamber aşkı onu ilahlaştırmak da hiç değildir.Aşık olmak başka ilahlaştırmak başkadır.Rabbimiz zaten ilahtır.Bunu söylemeye de gerek yoktur. maddi şeyleri ilahlaştırmak zaten küfür ve müşrikliktir.Biz müslümanalr, peygamberler arasında hiç ayırt etmeyiz.Ancak Hz.Muhammed (S.A.V.) efendimize olan bağlılığımız farklıdır.

hiiic
12. May 2011, 08:18 PM
Afferin fedakar adam. O halde hemen peygamberin sünnetine sarıl. Ama dikkat et sakın seni peygamberden sonra din icat edenler kandırmasın. Gel peygamberin en büyük sünnetlerine sarılalım.

1-Kuranı anlayarak okudu.
2-Kuranı lafla deil icraatla yaşadı
3-Kuranın üstüne söz tanımadı, kendi sözlerini dahi yazılmasını yasakladı (lütfen konuyu araştır)
4-Kuranın emir ve yasaklarına yapıştı.

gel bu 4 ehemmiyetli yola uyalım. Bize Kurandan haber getir. diğer din adamlarının zan ve yorumları onlara kalsın, zaten vebalinden de çatlayacaklar.

Derin Düşünce
13. May 2011, 08:41 AM
İnce bir noktayı gozumuzden kacırmayalım insaallah.

O elçilerin bazısına diğerlerinden daha fazla lütufta bulunduk. Örneğin, kimileriyle ALLAH konuştu, kimilerini de derecelerle yükseltti........................ (bakara 253)

Resuller arasında fark vardır. Cunku Allah bize bunu haber ediyor. Velakin bu kurumsal bir fark degildir. Buradaki fark kişilik ozellikleri bakımından bir farktır. Allah kul olarak bizim ne yapmamız gerektigide bildirilmis;

Şöyle deyin: "Allah'a, bize indirilene, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, onun torunlarına indirilene, Mûsa'ya ve İsa'ya verilene ve diğer nebilere verilene inandık. Bunlar arasından hiç kimseyi ayırmayız. Biz yalnız O'na/Allah'a teslim olanlarız." Bakara 136)

Sünnet ve hadis kavramlarınını degerlendirken gözden uzak tutulmaması gereken bir noktayı ilgilerinize sunmak isterim. Hz. Peygamberin fiilleri, Hadisi serif adıyla bilinen sozlerin ona nispetinden farklı olarak mutevatirdir. Gozden kacırmayalım; "Peygamberimiz söyle demişti" rivayeti ile "Peygamberimiz söyle yapıyordu" arasında cok buyuk bir fark vardır. "Peygamber boyle yapıyordu" beyanı cok sayıda insanın Hz. peygamberin hayat tarzı ve davranısına tanıklıgıdır. Oysaki; "Hz. peygamber soyle demisti rivayeti mutavatir seviyelere ulasmakta güclükler cekmektedir. İste boyle durumlarda Hakem kurandır. Uymazsa gozunun icine bakmaz redderiz. Dedigim gibi Sunnet ve Hadis kavramları arasındaki farkı gozden kacırmamak gerekmekte.

Resulun sunneti ile kastedilen sünnet; Resulun yasayıs tarzıdır. Kelime anlamı ile "yol, tavır, tarz, usul" demektir. Peygamberin sünneti denilince; Peygamberin Kuranın buyruklarını yasamaktaki izledigi yol anlasılır. Resulun yasamındaki ornekler muslumanın ufkunu acar ve genisletir. Yontem sunar ve yorumlanır. Resul, döneminin yasayan tefsiridir.