PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mucizeler allah katındandır


Ali Rıza Borazan
12. May 2011, 12:56 AM
Mucize ; Allah’ın kâinatta yaratmış olduğu Zerreden küreye kadar bütün varlıklardır. Yani toprak mucize,ağaç mucize dağ mucize insan mucize
Savaş mucize, barış mucize vs.

Bu mucizelerden İnsanlara hiç biri verilmemiştir

Peygamberlere de sadece vahiy mucizesi verilmiştir.

29/50: “Dediler ki ona rabbinden ayetler indirilmeli değimliydi:De ki ayetler yalnızca Allah’ın katındadır.Ben ise apaçık bir uyarıcıyım.”

17/59 “Bizi ayetler göndermekten öncekilerin onu yalanlamasından başka bir şey alıkoymadı.Semuda dişi deveyi görünür olarak gönderdik. Fakat onlar bununla zulmetmiş oldular.oysa biz ayetleri ancak korkutmak için göndeririz .”

6/158: “onlar meleklerin kedilerine gelmesini veya rabbinin bazı ayetlerinin gelmesini ya da Rabbinin gelmesini mi bekliyorlar? Rabbinin bazı ayetlerinin geleceği gün daha önce iman etmemişse veya imanlarıyla bir hayır kazanmamışsa hiç kimseye imanı yarar sağlamaz. De ki “bekleyin bizde şüphesiz beklemekteyiz”

Daha mucizelerin Allah’a ait olduğu ile ilgili bir çok ayet nakledebiliriz ancak konunun anlaşılması açısından bu kadarın yeterli olduğu kanaatindeyim.

Daha öncede belirttiğim gibi mucizeler sadece Allah’a aittir bu güne kadar gelen İslam toplumlarının inandığı gibi peygamberler vahyin dışında olağan üstü harikulade mucizeler” göstermemişlerdir.

On parmağından su akıtıp askerlerini sulaması ayı ikiye bölmesi, kısır koyunu kuzlatması ölüleri diriltmesi Burak’la göklerde seyahat etmesi olayları hep ya Kur’an’ın sanatsal bir üslupla anlatması yada uydurma hikayelerdir.

Yoksa Kur’an’ın şu ayetlere ters olurdu.

17/93”Yahut altından bir evin olmalı veya gökyüzüne yükselmelisin .üzerimize bizim okuyabileceğimiz bir kitap indirinceye kadar senin yükselişine de inanmayız.de ki : rabbimi yüceltirim ben elçi olan bir beşerden başkası mıyım?

17/92-“ Veya öne sürdüğün gibi gökyüzünü üstümüze parça parça düşürmeli ya da Allah’ı ,yada melekleri karşımıza getirmelisin.”

Görüldüğü gibi kafirlerin istedikleri olağan üstü harikulade şeyler peygamberlerde yok.Onlar sadece bir beşerdir .Diğer insanlardan farkları onlar vahyin gözetimindedirler.

Hiçbir peygamber ölüyü diriltemez hiçbir peygamber ayı ikiye bölemez. Hiçbir peygamber Allah’ın izini olmadıkça hiçbir kimseyi yola getiremez.

Eğer onlarda Allah’ın yarattığını yaratsaydı onlar da Allah olurdu Böylece Allah ikileşirdi ve kâinat fesada uğrardı. Allah kendisine ortak edinmemiştir. Allah’tan başka ilah yok hamd övgü saygı ihtiram kulluk ve ibadet ona aittir.