PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Allah söylediğine muhalefet etmez


Ali Rıza Borazan
12. May 2011, 12:53 AM
Onlar senden azabın çarçabuk getirilmesini istiyorlar.Allah vaadine kesin olarak muhalefet etmez.Gerçekten senin rabbin katında bir gün saymakta olduklarınızdan bin yıl gibidir Dünya hayatında Allah’ın insanlara dünyada yapmış olduğu yanlış davranış ve zulüm nedeni ile özel bir cezası yok. Mükâfat ve ceza ahret alemine aittir.

35/45 :”Eğer Allah kazandıkları dolayısı ile insanları (azap ile) yakalayıverecek olsaydı (yerin) sırtı üzerinde hiçbir canlıyı bırakmazdı. Ancak onları adı konulmuş bir süreye kadar ertelemektedir. Sonunda ecelleri geldiği zaman. Artık şüphesiz Allah kendi kullarını görendir.”

Ancak dünya hayatında insanlar birbirlerinin yapmış oldukları yanlış davranışlardan dolayı kimilerinin kimilerini def etmesi olayı hariç Allah’ın özel bir müdahalesi bulunmuyor.

22/40: “onlar yalnızca Rabbimiz Allah’tır demelerinden dolayı haksız yere yurtlarından sürgün edilip çıkarıldılar.eğer Allah'ın insanların kimilerini kimileriyle def etmesi olmasaydı manastırlar, kiliseler, havralar ve içinde Allah’ın çokça zikredildiği mescitler muhakkak yıkılır giderdi. Allah kendine yardım edenlere kesin olarak yardım eder. Şüphesiz Allah güçlü olandır.”

Allah kainatı ve insanları yaratmış, dünya hayatında insanlara aklını, takvasını fıskını vermiş önüne de doğruya ve yanlışa gidecek malzemeleri koymuş kitaplar, peygamberler göndererek doğru yolda yürümek isteyenlere velilik etmiş, ahret alemini de yaratarak bu dünya hayatında kendi yolunda yürüyenleri cennet ile; aksi olanları da cehennemle sonuçlanacağını bildirerek sonuçlarına katlanmak koşulu ile istediği yolda yürümesini kendi özgür iradesine bırakmıştır.

Dünya hayatında da kafir, mümin, müşrik gibi ayrım yapmadan onlara rızkını evrenin yasasına uygun olarak yöneldiği sürece vermiştir. Evrene hakim olan kimseyi dünya hayatında üstün tutmuş evrenin yasasına gereği kadar değer vermeyeni de yenik düşürmüştür.

17/18: “ kim çarçabuk olanı(geçici dünya arzularını) isterse orada istediğimiz kimseye dilediğimizi çabuklaştırırız sonra ona cehennemi(yurt) kılarız; ona, kınanmış ve kovulmuş olarak gider.”

17/19: “kim de ahireti ister ve bir mü’min olarak ciddi bir çaba göstererek ona çalışırsa, işte böylelerinin çabası şükre şayandır.”

17/20: “hepsine, onlara da, bunlara da Rabbinin ihsanından ‘arttırarak veririz.’ Rabbinin ihsanı kesilmiş değildir.”

Ayetlerden de anlaşıldığı gibi Allah zalim olanların rızkını dünyada kesmiyor Müslüman olanların rızkını özel olarak arttırmıyor. Evrene bir yasa koyuyor bu yasa doğal süreci içerisinde işleyip gidiyor. Musluktan akan bir su evde yangın oldu diye kendi akış seyrini değiştirmiyor. Yangın çıktığı zaman eşyanın kıymetli ya da kıymetsiz oluşuna bakmıyor. Yağmur veya kar yağmadığı zaman sular kıt oluyor. O insanların kıtlık çekeceğini bilmez. daha örnekleri çoğaltmak mümkündür. Allah söylediğine muhalefet etmez. Allah denizde yüzme bilmeyeni boğ demişse; onun kafir, Müslüman, peygamber oluşuna bakmaz hepsini boğar.