PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dedemin dedesinin dedesinin dıdısına mektup


hiiic
7. February 2011, 03:59 AM
Gönderici; Torun
Alıcı; M.Ö. ve M.Hemen.S. Kavimler

Pek sevgili dedelerim merhaba. Bu mektubu size zamanınızdan çok ileri bir tarihen yazıyorum, ben mu mektubu yazarken siz çok uzak yerlere gitmiş ölmüş olacaksınız, diğer torunlarınız kazı yapıp toprağa karışmış etlerinizden kalan kemiklerinizi çıkarıyor olacak, ben o kemikleri izleyip dişleri sapasağlam sizleri gördükçe hayret edeceğim. Çok az bi zaman sonra ölmüş olacaksınız, ben dünyaya nasıl geldim bilmiyorum siz ölmüştünüz...yani buradan bakınca eğer yeryüzünde bozgunculuk yapmışsanız yazıklar olsun, çünkü günümüze sizin çok beğendiğiniz eserlerden hiç bişey kalmadı, yaşadığınız yerlerde artık yaşamak isteyen kimse bile yok, yani davasını güdüp uğruna savaş verdiğiniz herşey toprak olup gitti, çok az tarihi eserler var ama ondan zevk alanlarıda anlayamıyorum,, Bu devirde arabalar var bilgisayar var, bir tıkla dünyanın her yerindesin,,, sular evden akıyor, her odada su var, soba derdi yok kalorifer var, televizyon bilgisayar var. Yemek için ormanda avlanmak zorunda değiliz, canımızın her istediğinden pazardan alıyoruz. tatlılar var, şekerler var, fruktoz şekeri var kronik kanser yapıyor ama çok lezzetli yedikçe yediriyor. Çerez var kuruyemiş var hepsi hazır hepsi bizi yesin diye azımızın içinde,,, Fakirde var ama genelde büyük kesim şişman. herkez fazla fazla yiyor, avlanmak yok, koşuşturmak yok. Üstelik çalışıyorsun ve bir süre sonra emekli oluyorsun, odalar var sıcacık, kapalı, rüzgar geçirmiyor. Hakların var haklarını herkes çiğneyemiyor. Genellikle adalet var ama bazı yerlerde hala sizin gibiler var. Okullar var okuyoruz, bi çocuk bile sizden daha çok şey biliyor, bu arada dünya yuvarlak. kitaplar var okuyoruz, resimler var fotoğraflar var. İlerde amerika keşfedilecek oradan çikolata ve sigara yayılacak. Uçak var kocaman uçakta 1 saatte ülkenin diğer ucundasın haaa bu arada ülkeler arası barışlar var, özgürlükler var, demokrasi var katılım var, hep beraber yönetiyoruz. Giysiler var, sentetikleride var, şıklar ve sıcak tutuyorlar.

Yani diyeceğim o ki yalandan yere .suruktan şeyler var diye birbirinizi üzmeyin, efendi gibi yaşayın, birbirinizin hakkını yemeyin zaten yediğiniz şey en fazla arı balıdır, yada üzümdür. Bu zamanda heryerde varda yemeye yetişemiyoruz. boş şeyler dünya hayatınızda yaşadığınız o geçiçi menfaatler var diye, 2 şekilsiz altın var diye birbirinizi üzmeyin. O dğersiz malları biriktirene sor, burada öyle cihazlar var ki, laptop gibi el bilgisayarı gibi, bütün malını versede alamaz, LCD ekran LED ekran ne ararsan var. Onun için şu ben geldiğimde çoktan ölmüş olduğunuz dandik dünyaya aldanmayın,

Ben nasıl size binlerce yıl öteden mektup yazdımsa, banada çooook uzun zaman öteden bir mektup geldi, ama torundan değil direk yaratıcıdan geldi. İnşallah bende ona uyarım, bizlerde bu yaşadığımız dandik dünyada helallerle şükrederek yaşarızda sizin peşinden koştuğunuz boş değersiz eşyhalar gibi bu dünyanın süsü ve boş eşyasına aldanmam.

Teşekkürler kolay gelsin. Pek yakın zaman sonra buluşacağız, sağdaki defterleri kabartmak umuduyla.

Torun Torba

FEDAKARADAM
12. February 2011, 04:24 PM
gönderici; torun
alıcı; m.ö. Ve m.hemen.s. Kavimler

pek sevgili dedelerim merhaba. Bu mektubu size zamanınızdan çok ileri bir tarihen yazıyorum, ben mu mektubu yazarken siz çok uzak yerlere gitmiş ölmüş olacaksınız, diğer torunlarınız kazı yapıp toprağa karışmış etlerinizden kalan kemiklerinizi çıkarıyor olacak, ben o kemikleri izleyip dişleri sapasağlam sizleri gördükçe hayret edeceğim. çok az bi zaman sonra ölmüş olacaksınız, ben dünyaya nasıl geldim bilmiyorum siz ölmüştünüz...yani buradan bakınca eğer yeryüzünde bozgunculuk yapmışsanız yazıklar olsun, çünkü günümüze sizin çok beğendiğiniz eserlerden hiç bişey kalmadı, yaşadığınız yerlerde artık yaşamak isteyen kimse bile yok, yani davasını güdüp uğruna savaş verdiğiniz herşey toprak olup gitti, çok az tarihi eserler var ama ondan zevk alanlarıda anlayamıyorum,, bu devirde arabalar var bilgisayar var, bir tıkla dünyanın her yerindesin,,, sular evden akıyor, her odada su var, soba derdi yok kalorifer var, televizyon bilgisayar var. Yemek için ormanda avlanmak zorunda değiliz, canımızın her istediğinden pazardan alıyoruz. Tatlılar var, şekerler var, fruktoz şekeri var kronik kanser yapıyor ama çok lezzetli yedikçe yediriyor. çerez var kuruyemiş var hepsi hazır hepsi bizi yesin diye azımızın içinde,,, fakirde var ama genelde büyük kesim şişman. Herkez fazla fazla yiyor, avlanmak yok, koşuşturmak yok. üstelik çalışıyorsun ve bir süre sonra emekli oluyorsun, odalar var sıcacık, kapalı, rüzgar geçirmiyor. Hakların var haklarını herkes çiğneyemiyor. Genellikle adalet var ama bazı yerlerde hala sizin gibiler var. Okullar var okuyoruz, bi çocuk bile sizden daha çok şey biliyor, bu arada dünya yuvarlak. Kitaplar var okuyoruz, resimler var fotoğraflar var. Ilerde amerika keşfedilecek oradan çikolata ve sigara yayılacak. Uçak var kocaman uçakta 1 saatte ülkenin diğer ucundasın haaa bu arada ülkeler arası barışlar var, özgürlükler var, demokrasi var katılım var, hep beraber yönetiyoruz. Giysiler var, sentetikleride var, şıklar ve sıcak tutuyorlar.

Yani diyeceğim o ki yalandan yere .suruktan şeyler var diye birbirinizi üzmeyin, efendi gibi yaşayın, birbirinizin hakkını yemeyin zaten yediğiniz şey en fazla arı balıdır, yada üzümdür. Bu zamanda heryerde varda yemeye yetişemiyoruz. Boş şeyler dünya hayatınızda yaşadığınız o geçiçi menfaatler var diye, 2 şekilsiz altın var diye birbirinizi üzmeyin. O dğersiz malları biriktirene sor, burada öyle cihazlar var ki, laptop gibi el bilgisayarı gibi, bütün malını versede alamaz, lcd ekran led ekran ne ararsan var. Onun için şu ben geldiğimde çoktan ölmüş olduğunuz dandik dünyaya aldanmayın,

ben nasıl size binlerce yıl öteden mektup yazdımsa, banada çooook uzun zaman öteden bir mektup geldi, ama torundan değil direk yaratıcıdan geldi. Inşallah bende ona uyarım, bizlerde bu yaşadığımız dandik dünyada helallerle şükrederek yaşarızda sizin peşinden koştuğunuz boş değersiz eşyhalar gibi bu dünyanın süsü ve boş eşyasına aldanmam.

Teşekkürler kolay gelsin. Pek yakın zaman sonra buluşacağız, sağdaki defterleri kabartmak umuduyla.

Torun torba

Dedelerimden bana selam getirdiniz mi bari?

Hani, Müslüm Gürses'in "Tanrıma mektup yazdım hala cevabı gelmedi" türünden şarkıyı mı söylesek acaba?... :p

hiiic
13. February 2011, 03:54 AM
Dededen Toruna Mektup;

Sevgili torun torba, geçen hafta gönderdiğin mektup elimize ulaştı, gelecekten geldiğini idda ediyor,,,
demişsinki;

-Geceleri bile yollar apaydınlık, gündüz gibi.
-İnsanlar göklere yolculuk yapıyor
-bir saatte ülkeden ülkeye gidiyorsunuz
-dünya yuvarlakmış, hatta fotoğrafı varmış peehhh
-internet varmışda bi tıklamayla bilgi felan..

bunların hepisi yalan, hiç öyle şey olur mu? hiç öyle bir teknoloji olur mu? savaşta ok yapana kadar bi ton işçilik gerek, siz taramalı yapmışsınız füze yapmışsınız hepsi top yekün yalan. Bu teknolojilere inanmıyoruz.

ayrıca Öldükten sonra tekrar dirilmemiz de imkansız, yok genetik varmış yok parmak uçlarına kadar herkezin farklıymışta tekrar olabilirmiş. İnanmıyoruz.
Bunların hepsi benim mirasımı mal varlığımı kaybetmem için, eskilerin masallarına uymuşsunuz.

ayrıca yok cennette meyveler elinizi uzatınca geliyormuşta,
-yok hizmetçiler varmışta robotengiz şeyler
-yok sütten baldan ırmaklar varmış
-yok hertürlü yiyecekten varmışda olacak iş değil


Pehhh!!..

__________________________________________________ __________
Dede kafir çıktı.