PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rabbimizi yüceltip anmak için örnekler:


brkelit
31. January 2011, 12:21 PM
KULDAN RABBİNE....

BAKARA Suresi 285. Ayet

Elçi, Rabbinden kendisine indirilene inandı, inananlar da... Hepsi, ALLAH'a, meleklerine, kitaplarına ve elçilerine inanırlar: "Elçilerinin hiçbirisi arasında ayırım yapmayız." Derler ki: "İşittik ve uyduk. Rabbimiz bizi bağışla; dönüş sanadır."

BAKARA Suresi 286. Ayet

ALLAH kişiye ancak kapasitesi kadar yükler. Herkesin kazandığı iyilik kendi yararına, kazandığı kötülükse kendi zararınadır. "Rabbimiz, unutur yahut yanılırsak bizi sorumlu tutma! Rabbimiz, bizden öncekilere yüklediğin gibi bize ağır sorumluluk yükleme! Rabbimiz, gücümüzün yetmeyeceği şeyleri bize yükletme! Bizi hoş gör, bizi bağışla ve bize acı! Sensin bizim Mevla’mız (efendimiz ve egemenimiz). İnkarcılar topluluğuna karşı bize yardım et!

AL-İ İMRAN Suresi 8. Ayet

"Rabbimiz, bizi doğruya ulaştırdıktan sonra kalplerimizin eğrilmesine izin verme. Üzerimize rahmetini yağdır; kuşkusuz sen Bağışta Bulunansın."

AL-İ İMRAN Suresi 9. Ayet

"Rabbimiz, gerçekleşmesi kuşku götürmeyen günde insanları toplayacak olan sensin." ALLAH sözünden dönmez.

AL-İ İMRAN Suresi 16. Ayet

Onlar ki: "Rabbimiz, biz inandık, günahlarımızı bağışla ve bizi cehennem azabından koru," derler.

AL-İ İMRAN Suresi 191. Ayet

Onlar ki ayaktayken, otururken ve yanları üzerine yatarken ALLAH'ı anarlar. Göklerin ve yerin yapısı ve yaratılışı hakkında düşünürler: "Rabbimiz, sen bunları boş yere yaratmadın, sen yücesin, bizi ateş azabından koru.

AL-İ İMRAN Suresi 192. Ayet

"Rabbimiz, sen kimi ateşe sokarsan elbette onu rezil etmişsindir. Zalimlere yardım eden olmaz.

AL-İ İMRAN Suresi 193. Ayet

"Rabbimiz, biz, 'Rabbinize inanın' diye imana çağıran bir davetçiyi işittik ve inandık. Rabbimiz, günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört ve iyi kişiler olarak canımızı al.

AL-İ İMRAN Suresi 194. Ayet

"Rabbimiz, elçilerin yoluyla bize söz verdiğin şeyi ver, diriliş gününde bizi rezil etme. Sen sözünden hiç caymazsın."

İBRAHİM Suresi 40. Ayet

"Rabbim, beni namazı gözeten biri kıl, çocuklarımı da... Rabbimiz dualarımı kabul et."

İBRAHİM Suresi 41. Ayet

"Rabbimiz, hesabın görüleceği gün, beni, anamı babamı ve inananları bağışla."

İSRA Suresi 110. Ayet

De ki: "İster ALLAH diye çağırın, ister Rahman diye çağırın. Hangisiyle çağırırsanız, tüm güzel isimler O'nundur. " duanda ne ilan et, ne de gizle; ikisinin arasında bir yol tut

İSRA Suresi 111. Ayet

Ve de ki: "Övgü, ALLAH'adır. O çocuk edinmemiştir, yönetimde ortağı ve zayıflıktan ötürü de bir yardımcısı yoktur." O'nu alabildiğine Yücelt.

KEHF Suresi 14. Ayet

Kalktıklarında kalplerini sağlamlaştırmıştık. "Rabbimiz, göklerin ve yerin Rabbidir. O'ndan başka tanrı edinmeyeceğiz. Yoksa, yanlış söz söylemiş oluruz.

MÜMİNUN Suresi 109. Ayet

Kullarimdan bir grup, 'Rabbimiz, inandik, bizi bagisla, bize merhamet et, sen merhamet edenlerin en merhametlisisin.' derdi."

FURKAN Suresi 64. Ayet

Gecenin yalnızlığında Rab'lerine secde/teslim olarak) edip düşünceye dalarlar.

FURKAN Suresi 65. Ayet

Ve onlar şöyle derler, "Rabbimiz, cehennem cezasını bizden çevir. Onun cezası korkunçtur."

FURKAN Suresi 66. Ayet

"O kötü bir durak ve kötü bir yerdir."

FURKAN Suresi 74. Ayet

Onlar ki, "Rabbimiz, eşlerimizi, çocuklarımızı bizim için bir mutluluk kaynağı yap ve bizi önde giden erdemlilerden kıl," derler.

HAŞR Suresi 10. Ayet

Onlardan sonra gelenler, "Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru. Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin," derler.

MÜMTEHİNE Suresi 4. Ayet

Sizin için İbrahim ve onunla beraber olanlarda güzel bir örnek vardır. Onunla beraber olanlar, halklarına, "Biz, sizden ve sizin ALLAH'ın dışında taptıklarınızdan uzağız. Sizi tanımıyoruz. YALNIZ ALLAH'a inanıncaya kadar bizimle sizin aranızda ebediolarak düşmanlık ve nefret belirmiştir. Ne var ki, İbrahim'in babasına "Senin bağışlanman için dua edeceğim, fakat ALLAH'tan gelecek hiçbir şeye karşı seni koruyamam." biçimindeki sözü (bir hata olarak) bunun dışındaydı. "Rabbimiz, sana güvendik, sana yöneldik ve sonunda sana döneceğiz."

MÜMTEHİNE Suresi 5. Ayet

"Rabbimiz, inkarcılar için bizi bir sınanma aracı kılma, bizi bağışla. Rabbimiz sen Üstünsün, Bilgesin."

CİN Suresi 3. Ayet

"Rabbimiz çok yücedir. O ne bir eş ne de bir çocuk edinmemişt