PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Her ihtimale Karşı Aklınızda Bulunsun


FEDAKARADAM
29. January 2011, 04:11 PM
Her ihtimale Karşı Aklınızda Bulunsun

Acil hastane iş kazası kanun kaza madde mağdur sağlık bakanlığı, talep trafik trafik kazası vatandaş yasası

Herhangi bir trafik kazası sonrasında, bir hastaneye (özel veya devlet) gittiğinizde veya getirildiğinizde, size veya yakınlarınıza (2918 no’lu yasayı bilmediğiniz zannedilerek):
‘Yapılacak müdahele ve tedavi ücretlerini ödeyeceğinize dair şu belgeyi imzalayınız’ teklifi ile karşılaşabilirsiniz.
Her ihtimale Karşı Aklınızda Bulunsun
Ancak, siz:
‘Bu formun altına, bu belgeyi imzalamazsam, bana müdahele edemeyeceğinizi ve tedavimin yapılamayacağını yazın ve imzalayın!’ dediğiz anda…
HASTANENİN BÜTÜN İMKÂNLARI SİZİN İÇİN SEFERBER OLACAKLAR!

Trafik kazası sonucu yaralanan ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan kazazedelerin, 2918 sayılı kanuna göre tedavi için hiçbir ücret ödememesi gerekiyor (Madde: 98 ve Madde: 108).
Yönetmeliğe göre, ‘hastane acil servisi’ kendisine gelen kazazedenin maddî durumuna, sosyal güvencesi olup olmadığına ve hastanın özelliklerine bakmadan gereken tedaviyi ve müdahaleyi herhangi bir ücret talep etmeden, yapmak zorunda. Bu tedavi sonucu oluşan masraflar, ‘T.C. Sağlık Bakanlığı Karayolları Döner Sermaye İşletmesi’ tarafından karşılanmaktadır (Madde: 08).
HASTANELERİN BU MADDELERDEN Bİ HABERMİŞ GİBİ VATANDAŞTAN PARA TALEP ETMEYE HAKLARI YOKTUR!

TRAFİK MAĞDURLARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

hiiic
29. January 2011, 10:55 PM
Kazancımızdan zekatı, yediklerimizden sadakayı, gereksiz harcamalarımızdan infakı gözeterek Salatı, sağlık, eğitim, güvenlik, barınma, gıda v.s. hizmelerinin imarını ve kurumlaşmasını desteklesek, daha doğrusu bu emrin İslamın ve Kuranın asıl emri olduğunu, bunun dışındakilerin boşa giden amellerden fasarya olduğunu bir bilsek.

O vakit hastanede rehin kalınmak gibi cehennem ateşine muhatap bir amel yaşanmazdı, bizlerde bu olayın şahitleri olmazdık.