PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Monoteizm


brkelit
25. January 2011, 05:37 PM
Monoteizm : Tek dinci, Allah'ın ipine tutunmuş ve dini Allah'a mahsus kılmış. Kök, Asıl dini, yani bozulmamış olan, mezheplere bölünmemiş din.

Monoteist : Tek dinci, Allah'ın ipine tutunmuş ve dini Allah'a mahsus kılmış. Kök, Asıl dini, yani bozulmamış olan, mezheplere bölünmemiş dini kabul etmiş olan. Mezhepsiz olan kişi. İlk Müslümanlar meshepsizdir ve haniftir.

- Monoteistlik hanifliktir.
- Mezhepsizlik hanifliktir.
- Hz. Muhammed ve ilk Müslümanlar Monoteisttir, Mezhepsizdir dolayısıyla haniftir.
- İmamı Azam mezhep kurmamıştır, mezhepsizdir. Bundan dolayı Ahabı Kiram ve o haniftir.

Kendini hanif olarak ifade eden kişi monoteist olarak ta kendini tanımlar mı ve yukarda olan tanımlar sizce ne kadar sağlıklıdır

hiiic
25. January 2011, 06:51 PM
Araştırmalarınızı taktir ediyorum, hemen herkes monoteistlik dediğiniz şeyi araştırark bulur, araştırmadan, farklı farklı tanrılar edinip tecrübe edinmeden ulaşılamaz, Kuranda İbrahim suresi bu mesajı bize verir, o da farklı öğretileri araştırmış, aya, güneşe ve yıldızlara kadar araştırmalarını ve tanrı öğretilerini sürdürmüş ve sonunda bütün sahip olduğu dini komple çöpe atmıştır.

Peki hangi öğretiye ulaşmıştır? Hangi felsefe yada düşünce tarzına?

Hayır hiç birine ulaşmamıştır, bütün felsefe ve düşünceleri çöpe atmıştır, o gerçeği bulmuştur. Gerçeğin ta kendisini, karşınızdaki monitor gerçektir, kafanızı kaldırın yukarıda gördüğünüz ay gerçektir, o çok büyük bir küre, bakın bu evren ve siz gerçeksiniz, öğretiler eğer bilimsel değilse hurafe içeriklidir.

bütün öğretilerin canı cehenneme, şimdi, sen kendini mi yarattın? nerden geldiğine bak, cıvık bir spermden geldin, bu son derece bilimsel bir gerçek, peki o geldiğin spermi sen mi yarattın? ya kendi spermine bak, onu değersizcede atıyorsun, peki onu sen mi yaratıyorsun? dolaşım ve solunum sistemini sen mi döndürüyorsun? kendi hakimiyetin bile sende değilken? küçücük sperm insanlrdan daha akıllı davranışlar sergilerken?

Yoksa doğa tabiat bu yetiyi sana doğaya zarar vermen için kendisi mi verdi? Evrim düşüncesizce hareket ederek bu şahaneyi yaratıp sonra doğaya zarar veren türü mü evimleştirdi? yoksa bu düzenin yaratıcıları mı var? varsa nasıl anlaşmaya bağladılar.

öğretilerin, felsefelerin, kişisel fikir ve yargıların canı çöplüğe. Bize gerçekler lazım, ciğerinize çektiğinz renksiz dumansız hava gibi gerçekler, ki eğer renkli olsaydıhiçbirşeyi göremezdik, ki eğer evrimsel olarak bu renge alıştık diyen varsa uzaya baksın orada hava yok, renksiz ne demek de öğrensin. izmlerin canı çöplüğe ama illada bir segmente ayıracaklarsa bana MATARYALİST MADDECİ REALİST desinler. Kuran müslümanından daha mataryalist kim olabilir? Maddeyi tanımak her işin başıdır


***
Mezhep konusunun durumuda yine Kuranda bize bildirilmiştir, aralarındaki kıskançlıktan dolayı mezheplere ayrılmışlardır. insanlar kendisini daha üstün statüde görmek istediği için ben şucuyum deme gereksinimi yada gücü elinde bulunduranlara yanaşma eğilimi göstermiş dinleri parçalamışlardır. Kıskançlık, zümrelere ayrılmak, halkı ve sosyal hayatı bölmek, dünyayı acımasızca parsellemek, kısaca kıskançlık bu dünyada onların dinlerini parçaladığı gibi yakında yüreklerini parçalayacak..

Zaten mezheplyim diyenlerde mezhepsiz, ne olduğunu bilmeden ben şuyum buyum diyorlar,kulaktan dolma usulü din yaşıyorlar,, kötüsü sırf bu mezhep icma vs. saçmalıklarından dolayı dinlerini de unutuyorlar. Allah zalimleri en iyi bilir.

kamer
26. January 2011, 12:28 PM
- Mezhepsizlik hanifliktir.


En yaygın mezhebler arasında olan ve hanefi mezhebinin kurucusu olduğu iddia edilen gerçek adı SABİT BİN NUMAN'ın ünvanı/lakabı " EBU HANİFE-HANİFLERİN BABASI" dır.

Ne acıdır ki bugün onun taklitcileri, haniflikten bihaber yaşamakta ve hanifliğe karşı mücadele etmeyi "HANEFİ MEZHEBİNİN GÖRÜŞÜ" olarak sunmaktalar.

Mutlu ve esen kalın.

brkelit
26. January 2011, 12:40 PM
Burada sorun atalar dininden kaynaklanmıyor mu araştırmadan okumadan sadece aktarılanı kabul etmek haniflik denilen kavram bugün ebu hanefi nin kurucusu olduğu mehzebe dayandırılıyorsa ki bence böyle değil bu kalıtsal bir sorundur makam mevki isteyenler kendilerini toplumda önde tutmak için uğraşanlar bunu günümüze kadar başarı ile getrmişlerdir insanlar ise elçi muhammede gelen ilk emri görmezden gelmişlerdir OKU mamışlardır o yüzden yüzünü tam olarak tanrıya çevrimemişlerdir bu yüzden haniflik monoteizm oldukça önemlidir

kamer
26. January 2011, 03:19 PM
Burada sorun atalar dininden kaynaklanmıyor mu araştırmadan okumadan sadece aktarılanı kabul etmek haniflik denilen kavram bugün ebu hanefi nin kurucusu olduğu mehzebe dayandırılıyorsa ki bence böyle değil bu kalıtsal bir sorundur makam mevki isteyenler kendilerini toplumda önde tutmak için uğraşanlar bunu günümüze kadar başarı ile getrmişlerdir insanlar ise elçi muhammede gelen ilk emri görmezden gelmişlerdir OKU mamışlardır o yüzden yüzünü tam olarak tanrıya çevrimemişlerdir bu yüzden haniflik monoteizm oldukça önemlidir

Tabii ki atalar dininden kaynaklanıyor.

Haniflik; Hz. İbrahim ile zirve yapmış bir kavram. Fakat kendi çağlarında haniflik edenler de tarihe altın harflerle yazılmıştır. Sabit bin Numan da bunlardan biridir. O günün şartlarında “HANİFLERİN BABASI” ünvanına mazhar olan bir insanın kendisinden sonra kurulan hanefi mezhebiyle uzaktan yakından alakası yoktur.

Çünkü Haniflere en çok eza cefa mezhep mukallitleri tarafından yapılmıştır.

hiiic
26. January 2011, 07:59 PM
Kuranda bölünmeyin parçalanmayın yazıyor. Birisi çıkmış mezhepleşelim diyor.
Kuranda yazmadığı halde birileri kafasına göre icma kıyas yapıp haram yapıyor bişileri.
Kuranda yazdığı halde birileri kafasına göre kıyas vuku yapıp haram yapıyor bişileri.

Bu adamlara göre bir hükmün Kuranda yazıp yazmaması önemli değil, eğer yazmıyorsa işleri kolay, hadis uydur yada bir alim böle demiş de, ya yazıyorsa? o zamanda o senin anladığın gibi değil o dönem öyleydi sonra böyle de...

Kuranın dışında başka hakemler aramak şirktir. Çünkü Kuran Allahın emridir ve onun emrinin ötesinde başka emir tutmak Allahın emrine ortak getirmek demektir. Konuyla ilgili ayet bile var.

Bknz;
En’âm 150
De ki: Allah şunu yasak etti, diye şehadet edecek şahitlerinizi getirin! Eğer onlar şahitlik ederlerse, sen onlarla beraber şahitlik etme; ayetlerimizi yalanlayanların ve ahiret gününe inanmayanların arzularına uyma. Onlar, Rablerine eş tutuyorlar.