PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Peygamberimizin adı MUHAMMED`DİR AHMED değildir


ÖmerFurkan
1. October 2008, 12:59 AM
Bu vesile değinmek zorunda kaldığımız bir nokta da 61/6 “daki “… onun ismi Ahmed’dir” ifadesi. Ayetteki “ Ahmed” sözcüğünün lafzı değil manası murattır. Yani çevirirken “… onun adı Ahmed’dir” demeyip “….adı başkalarından fazla övülen..” diye çevirmemiz gerekir. “Ahmed” sözcüğünün İbranice karşılığı “paraklitos”tur. Bir düşünün ki gelecek peygamber “Ahmed” adıyla bildirilseydi şunu bilin ki İsa’dan Rasülüllah’a kadar herkes çocuğunun adını “Ahmed” koyardı.
Bizim peygamberimizin adı “Ahmed” değildir Muhammed’dir. Doğduğu zaman ailesi bu adı koymuştur. Doğumundan irtihaline kadar da sadece bu adı taşımıştır. Mühürü’nün baskıları bu gün dünya arşivlerinde sergilenmektedir. O günün Arabistan’ında yüzlerce, binlerce Muhammed vardır. Ayrıca Rabbimiz de onu Kur’an’da “Muhammed” olarak yâdetmiştir (Al-i Imran 144; Ahzab 40; Muhammed 2; Fetih 28). Rasülüllah’a Ahmed, Mahmud, Hamid vs. 99, 310 ve 400 tane ad İmam-ı Kastalani gibi herifler tarafından uyarlanmıştır. Bunu “Mevahib-ü Ledünniye”de görürebilirsiniz. Görün ki överken aslında nasıl sövdüklerine şahit olasınız. İlahlaşmış, Hıristiyanların ve diğer müşriklerin şirklerine rahmet okutan cinsten .


http://www.istekuran.net/?p=110

PİLOT
1. October 2008, 01:27 AM
selamlar,

Toplumuzda ki çok büyük yanılgılardan biride bu.Anladığıma göre ahmed Kuranda isim değil sıfat oluyor fakat bu hata yüzlerce yıldır ısrarla nasıl devam ediyor şaşıyorum.

Fakat bu kadar Kezban isimli kadın olunca şaşmamak lazım.

Ali Rıza Borazan
12. November 2009, 12:10 PM
Bu da bir bakış tarzı teşekür.