PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kitabı anlamada arapçanın önemi


pramid
3. September 2010, 12:21 PM
ZUHRUF SÛRESİ

2,3 - Apaçık Kitab’a andolsun ki, iyice anlayasınız diye biz, onu Arapça bir Kur’an yaptık.

TA-HA SURESİ



113. İşte böylece biz onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik ve Allah’a karşı gelmekten sakınsınlar, yahut onlara bir uyarı versin diye onda tehditleri teker teker sıraladık.
114. Gerçek hükümdar olan Allah yücedir. Sana vahyedilmesi tamamlanmadan önce Kur’an’ı okumakta acele etme. “Rabbim! İlmimi arttır” de.

“Kuranı anlamada Arapçanın önemi, Kuranın indirilmesindeki amacın Allaha kitabına göre yaşamak ve Allaha karşı gelmemektir. Kuranı yaşamaya başlayanların ilk dualarından biri ” Rabbim! İlmimi arttır.”
Kurandaki ayetlere “ne, nerede, nasıl, ne zaman, neden ve kim soruları Kuranda açık bir şekilde cevap bulmaktadır.. Ayrıca Kuranı açıklamak Allaha aittir.(Kıyamet Suresi -19’e bak) Allahın açıklaması, öğrenmek isteyen kişi için Kurandan araştırma yapmaktır. Çünkü Allah Kuranda açıklanmadık eksiksiz hiçbir şey bırakmamıştır. Bu sebeple ayette geçen kelimeler Kuranın farklı yerlerinde geçmektedir.

medeni0001
4. November 2010, 09:07 PM
Kıymetli arkadaşlar,tertip sırası adı altında aslında Kur'ana tam bir tertip yapılmışta diyebiliriz.Çünkü Peygamberimiz Kur'anı Nüzul sırasına göre yazdırmıştı.Şimdiki tertibin Hz.Osman mushafından alındığı iddia edilmektedir,buda bana pek inandırıcı gelmiyor.Bence buda ayrı bir araştırma konusu olmalıdır.