PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yobaz Öğretmenden inanç yumruğu


hiiic
26. August 2010, 10:16 PM
.... gereksiz ve lüzumsuz içerik olduğu için sildim...

hiiic
26. August 2010, 10:18 PM
.... gereksiz ve lüzumsuz içerik olduğu için sildim...

dost1
27. August 2010, 12:37 AM
Selamun Aleykum! Değerli Kardeşlerim!

Alemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamberin tebliğ ettiği dine inandığını söyleyerek "müslüman" kimliğine bürünmüş sözüm ona "eğitimci" olan şeytanlaşmış bir insan...

Allah'ın Hakk dinini Kur'an'dan öğrenenlerden olalım inşaAllah.

Bakara;2:” Bu, doğruluğu şüphe götürmeyen ve Allah'a karşı gelmekten sakınanlara yol gösteren Kitap'dır.”

Âl-i İmran; 138:” Bu Kuran, insanlara bir açıklama, sakınanlara yol gösterme ve bir öğüttür.”

Nisa; 175:” Allah kendisine inananları ve Kitabına sarılanları rahmetine ve bol nimetine kavuşturacak, onları Kendisine götüren doğru yola eriştirecektir.”

Maide; 15:” Ey Kitap ehli! Kitap'dan gizleyip durduğunuzun çoğunu size açıkça anlatan ve çoğundan da geçiveren peygamberimiz gelmiştir. Doğrusu size Allah'tan bir nur ve apaçık bir Kitap gelmiştir.”

Maide; 16:” Allah, rızasını gözetenleri onunla, selamet yollarına eriştirir ve onları, izni ile, karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Onları doğru yola iletir.”

En’am; 38:” Yerde yürüyen hayvanlar ve kanatlarıyla uçan kuşlar da ancak sizin gibi birer toplulukturlar. Kitap'da Biz hiçbir şeyi eksik bırakmadık; onlar sonra Rablerine toplanacaklardır.”

En’am; 51:” Rablerine toplanacaklarından korkanları Kuran ile uyar. O'ndan başka bir dost ve aracıları yoktur. Umulur ki Allah'tan sakınalar.”

En’am; 106:” Rabbin'den sana vahyolunana uy, O'ndan başka tanrı yoktur, puta tapanlardan yüz çevir.”

En’am;153:” Bu, dosdoğru olan yoluma uyun. Sizi Allah yolundan ayrı düşürecek yollara uymayın. Allah size bunları sakınasınız diye buyurmaktadır.”

En’am;155:” İşte bu (Kur'an), bizim indirdiğimiz mübarek bir kitaptır. Buna uyun ve Allah'tan korkun ki size merhamet edilsin.”

A’raf;3:” Rabbinizden size indirilen Kitap'a uyun, O'ndan başka dostlar edinerek onlara uymayın. Pek az öğüt dinliyorsunuz.

A’raf; 52:”And olsun ki Biz onlara bir Kitap getirdik, inanan bir millet için yol gösterici ve rahmet olarak onu bilgiyle uzun uzun açıkladık.”

A’raf; 203:” Onlara bir ayet getirmediğin zaman, «Sen bir tane yapsaydın ya» derler. De ki: «Ben ancak Rabbim tarafından bana vahyolunana uyarım. Bu Kitap inanan millete Rabbinizden açık belgeler, yol gösterme ve rahmettir.»”

Yunus; 57:” Ey insanlar! Rabbinizden size bir öğüt ve kalblerde olana şifa, inananlara doğruyu gösteren bir rehber ve rahmet gelmiştir.”

Yunus; 58:”De ki: «Bunlar, Allah'ın bol nimeti ve rahmetiyledir.» Buna sevinsinler. O, onların topladıklarından daha hayırlıdır.”

Yusuf;111:” And olsun ki, peygamberlerin kıssalarında, aklı olanlar için ibretler vardır. Kuran uydurulabilen bir söz değildir. Fakat kendinden önceki Kitapları tasdik eden, inanan millete her şeyi açıklayan, doğru yolu gösteren bir rehber ve rahmettir.”

İbrahim;52:” Bu Kuran, onunla uyarılsınlar ve tek bir Tanrı bulunduğunu bilsinler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye insanlara tebliğ edilmiştir.”

Nahl;64:” Sana Kitap'ı, ayrılığa düştükleri şeyleri onlara açıklaman için, inanan kimselere de doğru yol rehberi ve rahmet olarak indirdik.”

Nahl;89:”O gün her ümmetten bir kişiyi onlara şahit tutarız. Seni de ümmetine şahit getiririz. Sana her şeyi açıklayan ve Müslümanlara doğruyu gösteren bir rehber, rahmet ve müjde olarak Kuran'ı indirdik.”

İsra;9:” Şüphesiz ki bu Kur'an en doğru yola iletir; iyi davranışlarda bulunan müminlere, kendileri için büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler.”

İsra; 41:” Biz, and olsun ki öğüt almaları için bu Kuran'da bunları türlü türlü açıkladık. Fakat bu açıklamalar ancak onların nefretini artırmıştır.”

[İsra;82:” Kuran'dan inananlara rahmet ve şifa olan şeyler indiriyoruz. O, zalimlerin ise sadece kaybını artırır.”

[018.027] [DI] Rabbinin Kitap'ından sana vahyolunanı oku; O'nun sözlerini değiştirecek yoktur. O'ndan başka bir sığınılacak da bulamazsın.

Kehf;54:” And olsun ki, Biz bu Kuran'da insanlara türlü türlü misali gösterip açıkladık. İnsanın en çok yaptığı iş tartışmadır.”

Enbiya;10:” And olsun ki,size şerefiniz ve öğüt veren bir Kitap indirdik; akletmiyor musunuz?”

Nur;34:” And olsun ki, size apaçık ayetler, sizden önce geçenlerden misal ve sakınanlara öğüt indirdik.”

Nur;46:” And olsun ki, açıklayıcı ayetler indirmişizdir. Allah dilediğini doğru yola eriştirir.”

Neml;77:” Doğrusu Kuran, inananlara doğruluk rehberi ve rahmettir”

Neml;79:” Allah'a güven, şüphesiz sen apaçık gerçek üzerindesin.”

Ankebut;51:” Kendilerine okunan bir Kitap'ı sana indirmiş olmamız onlara yetmiyor mu? Bunda, inanan topluluk için rahmet ve ibret vardır.”

Ahzab;2:” Sana Rabbinden vahyolunana uy; şüphesiz Allah, yaptıklarınızdanhaberdardır.”

[034.006] [DI] Kendilerine ilim verilenler, sana Rabbinden indirilenin hak olduğunu, güçlü ve hamde layık olanın yolunu gösterdiğini bilirler.

Sebe;4:” Doğru yol üzerindesin.”

Yasin;5:” (Bu Kur'an) üstün ve çok merhametli Allah tarafından indirilmiştir”

Sâd;29:” Sana indirdiğimiz bu Kitap mübarektir; ayetlerini düşünsünler, aklı olanlar da öğüt alsınlar.”

Zuhruf;43:” Sana vahyolunana sarıl, sen, şüphesiz doğru yol üzerindesin.”

Zuhruf;44:” Doğrusu bu Kuran sana ve ümmetine bir öğüttür, ondan sorumlu tutulacaksınız.”

Câsiye;11:” İşte bu Kuran doğruluk rehberidir. Rablerinin ayetlerini inkar edenlere, onlara, tiksindiren, can yakan bir azap vardır.”

Kaf;45:” Onların dediklerini Biz biliriz. Sen onların üzerinde bir zorba değilsin; söz verdiğim günden korkanlara Kuran'la öğüt ver.”

Kalem;52:” Oysa Kuran, alemler için bir öğütten başka bir şey değildir”

Hâkka;48:” Doğrusu Kuran Allah'a karşı gelmekten sakınanlara bir öğüttür.”

Hâkka; 69:” O, şüphesiz kesin gerçektir.”

Müddessir 54:” Hayır; şüphesiz bu Kuran bir öğüttür.”

Müddessir 55: Dileyen kimse öğüt alır.”

Tekvir;27:” O hâlıs bir zikirdir âlemin için”

Tekvir; 28:” İçinizden müstekîm olmak dileyenler için.”


Allah'ım ! HAKK olan dinini Kur'an'dan öğrenerek yaşayan ve yaşatan kullarından eyle bizleri.

Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.